1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

722 loses guide data

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by inazsully, Apr 4, 2011.

  1. Apr 4, 2011 #1 of 14
    inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    My 722 may be losing the hard drive. For the last three weeks when I scroll out to see if any movies need to be recorded I get out about 48 hours and get a message saying :guide data is out dated, would you like to reinstall, this will take 5 minutes". For the first 5 times I said yes but the message reappeared 48 hours later every time. The next 4 times or so I did a cold reboot with the same results. All my signal strengths are good and the 722 is set to take downloads at 2am. Is there anything else I can do from my end? Thanks.
     
  2. Apr 4, 2011 #2 of 14
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    22,640
    242
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    If you own it - take the drive out and test in your PC (search for programs MHDD or Victoria).

    If not, go to to Diagnostics, Counters, scroll down 6-7 [PgDn] times and tell us what HDD's counters it have.
     
  3. Apr 5, 2011 #3 of 14
    inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    Counters are as follows.
    7 = FSCK:0 4-04-11 3:52am
    8 = Transfer Mode :0
    9 = Fail FS Count: 0
    10 = Fail Amount Count: 1
    11 = HDD Smart Status: 0
    12 = HDD Last Fcode X 0X000
    13 = HDD Start Count; 1
    14 = RCount E:V:A:M 0:2:1:0
    15 = Mcount E:M 2:1
    16 = DST Count: Result 0:0X00
    17 = HDD EFS RF Fail Count: 0
    I don't know what any of these numbers mean but I hope you do. Thanks
     
  4. Apr 5, 2011 #4 of 14
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    22,640
    242
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    Can you add temperature values ?

    So far, that numbers are OK.
     
  5. Apr 5, 2011 #5 of 14
    inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    From what I've seen on mine and others 722's the temps look normal. High 138, Low 109, Average 129.
     
  6. Apr 5, 2011 #6 of 14
    Grandude

    Grandude RichardParker II

    939
    12
    Oct 21, 2004
    I had a similar problem, short guide data. Cured mine by changing the auto download time from 3am to 4am. No problem since then.
     
  7. Apr 5, 2011 #7 of 14
    inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    Thanks I'll give that a shot.
     
  8. Apr 7, 2011 #8 of 14
    inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    So far so good. Since I changed my auto upload time the guide is humming along. Can you knock on wood on the internet?
     
  9. inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    It is now 4-16 and still no problems. It seems that changing the download time has fixe3d my problem. Thanks all.
     
  10. inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    %-23 and still no problems.
     
  11. inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    5-23 and still no more problems.
     
  12. Grandude

    Grandude RichardParker II

    939
    12
    Oct 21, 2004
    Mine is still working too. Now I'm thinking of changing it back to the original download time to see if it messes it up. Just thinking though..................
     
  13. epokopac

    epokopac Godfather

    364
    6
    Aug 8, 2007
    Lawrencevill...
    Interesting! This almost sounds like an issue deep in the bowels of the OS (Linux-based, I believe) with how Daylight Saving Time/Return To Standard Time is dealt with twice a year at 2:00 AM. Perhaps that's why the default is 3:00 AM. The software fix at the OS level may/could be a nightmare (or impossible) to address given the design of the OS. Glad that your new time is working out!
     
  14. inazsully

    inazsully Icon

    862
    13
    Oct 3, 2006
    If I ever have the problem again, and this is the second time, I'll know how to fix it.
     

Share This Page