1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

771 error on hr20-100

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by jimlenz, Nov 22, 2012.

  1. jimlenz

    jimlenz Legend

    142
    0
    Aug 22, 2007
    I have two hr20-100 dvr's that started to see 771 errors over the last few weeks. I have a total of 5 DVR's and three of them are not having any problems at all. When running system test, i get the error that the dish needs alignment and the home network is not working. I reboot the unit and the errors are gone.

    Here are the readings from my dish. I filled in everything that I have access too. I do not have access to 110 or 119 which is why I didnt fill these in. I appreciate you looking at this and helping me diagnose the problem.

    Thanks

    Jim

    [Most of your standard definition channels are beamed from 101ºW]
    1-8 94 94 95 95 93 97 95 98
    9-16 94 95 96 100 95 98 95 98
    17-24 94 81 95 97 95 98 95 98 99
    25-32 94 98 94 0 96 99 95 99

    Satellite transponders (3 total at 110º)
    [A few HD channels, also beamed from 99 & 103º]
    1-8 NA NA NA NA NA NA NA #
    9-16 NA # NA # NA NA NA NA

    Satellite transponders (11 total at 119º)
    [Local SD channels for some cities, Spanish package]
    17-24 NA NA NA NA NA # # #
    25-32 # # # # # # # #

    Satellite transponders (16 total at 99º(s)) [or 99º(b)]
    [Local HD channels for some cities]
    1-8 # # # # # # # # NA NA
    9-16 NA NA NA NA NA NA 67 95
    17-24 10 14 96 94 83 75 69 52
    [Note: these can be very slow to appear]

    Satellite transponders (14 total at 99º(c)) [or 99º(a)]
    [National HD channels]
    1-8 89 83 86 81 87 81 85 82
    9-16 87 82 84 80 89 82 NA NA
    [Note, these can be very slow to appear]

    Satellite transponders (16 total at 103º(s)) [or 103º(a)]
    [Local HD channels for some cities]
    1-8 79 77 82 0 NA NA
    9-16 NA NA NA NA NA NA 96 0
    17-24 28 20 0 0 0 0 95 92
    [Note, these can be very slow to appear]

    Satellite transponders (16 total at 103º(ca))
    [National HD channels]
    1-8 NA NA NA NA NA NA NA NA
    9-16 86 85 90 83 89 82 90 83
    17-24 87 80 92 82 88 77 95 85

    Satellite transponders (14 total at 103º(cb)) [or 103º(b)]
    [National HD channels]
    1-8 91 87 89 86 88 85 88 85
    9-16 88 85 88 85 88 85 NA NA
    17-24 NA NA NA NA NA NA NA NA

    Satellite transponders (9 total at SWM)
    [You'll only see this if you have a Single Wire Multiswitch (SWM) dish]
    1-8 98 0 0 0 0 99 99 0
    9-16 0 NA NA NA NA NA NA NA
     
  2. strack

    strack Mentor

    38
    0
    Nov 23, 2005
    Wellington, FL
    I have been having the same problem with my HR20-100. It also has not been recording some shows.

    I called D* and of course when I called them everything seemed to be working correctly and no issues.

    I also have an HR21, HR22 and a H24. None of the other receivers are having this problem.
     
  3. shedberg

    shedberg Icon

    532
    0
    Jan 20, 2007
    I have had that problem in the past which ended up being a bad LNB.
     
  4. jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,528
    434
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    You need to also check Tuner 2. The problem could show up there instead of Tuner 1.
    The numbers you posted could be better but they do not appear that they would cause the 771 error.
     
  5. jimlenz

    jimlenz Legend

    142
    0
    Aug 22, 2007
    Yes, mine is not recording some times also. Very strange.
     
  6. jimlenz

    jimlenz Legend

    142
    0
    Aug 22, 2007
    I looked at tuner 2 and the numbers are about the same.
     
  7. peds48

    peds48 Genius.

    20,082
    1,069
    Jan 10, 2008
    NY
    So you have HR20 x2, HR21, HR22, H24, PLUS an HR34 mentioned over at the DirecTV forums. That is 14 tuners. These tuners must be balanced on the two outputs on the SWM16 switch. There cannot be more the 8 tuners on the two swm outputs.
     
  8. dielray

    dielray Legend

    234
    1
    Aug 5, 2009
    jimlenz & strack - What is your current software? Did the issue start to occur around the time of the software update? A new software version began to roll out recently and it would be interesting if this is common to HR20-100s. http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=210022

    jimlenz - If the receivers peds listed are what you have, based on your SWM readings, I'm guessing you have your HR2Xs on one side of the SWM16 and the HR34 and H24 on the other side. Is this correct?

    When the HR20-100s are 771ing, what are the color of the lights on the receiver DECA? If they are orange or flashing the most common cause would be the coax feed, in particular poorly prepped or corroded connectors. Is there a line that is common to only the HR20s?
     
  9. jimlenz

    jimlenz Legend

    142
    0
    Aug 22, 2007
    It has been for the last 2-3 weeks or so and it is only on hr-20's

    Yes, I have 2 swm devices and you are correct on how I have this setup.

    I have not paid attention to the lights but will do so going forward. Thanks.
     
  10. dielray

    dielray Legend

    234
    1
    Aug 5, 2009
    What is the software version and when was it installed? This can be found by pressing and holding the info button on the remote. Between you, strack, and jes in the issue thread mentioning partial recordings, I'm starting to get concerned that it might be a software issue.
     
  11. strack

    strack Mentor

    38
    0
    Nov 23, 2005
    Wellington, FL
    II am using 0x5d2.
     
  12. jimlenz

    jimlenz Legend

    142
    0
    Aug 22, 2007
    Same here, installed 6-27. I have not had problems since installation so it doesn't sound like software.
     
  13. dielray

    dielray Legend

    234
    1
    Aug 5, 2009
    I was worried there for a second, but glad it isn't something as wide spread as a software issue. It really is odd that it affected only your HR20s.
     

Share This Page