Channel logos disappeared

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by jmr21, Sep 25, 2019.

  1. wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,703
    111
    Aug 16, 2006
    @Renard - for what it's worth, channel logos were removed by DirecTV on the HS17 boxes last year never to return. Perhaps they're removing logos for all receivers now.
     
  2. compnurd

    compnurd Hall Of Fame

    4,297
    872
    Apr 23, 2007
    Evans City PA
    Your talking about channel logos in the guide. That was on all Genies for about 6 months before being removed. Channel logos are still in the info bar which is what he is referring to it missing. Those are not being removed but are apart of the supplemental plug in download for software and can have issues loading sometimes
     
    Last edited: Jul 12, 2020
  3. Renard

    Renard Godfather

    424
    8
    Jun 21, 2007
    Seattle, WA
    Yes I'm talking about the logos in the info bar on the top when changing channels. It appears also that the posters are not populating in the guide.
     
  4. RAD

    RAD Well-Known Member

    16,651
    190
    Aug 5, 2002
    Dripping...
    Check now, my are now populating on my HS17.
     
  5. Renard

    Renard Godfather

    424
    8
    Jun 21, 2007
    Seattle, WA
    Yes the posters are populating now, but STILL missing channel logos on my HR24/200.
     
  6. ron_s

    ron_s DBSTalk Club DBSTalk Club

    35
    6
    May 27, 2020
    Up until today my HR24 was missing the logos as well, which was a PITA when using QuickTune (especially for the locals). This morning it updated to 0xc8b and although it didn't bring back the individual channel logos, it did replace them all with the AT&T Globe. This has essentially rendered QuickTune unusable. Now when I bring up QuickTune, I see 9 DTV logos with channel numbers underneath them. Talk about confusing. Hopefully this is a sign they are adding the logos back.
     
  7. krel

    krel New Member

    625
    80
    Mar 20, 2013
    i wish they would add the channel logos back it's a PIA not having them
     
  8. tas3986

    tas3986 AllStar

    110
    5
    Feb 6, 2008
    its now may 2021 and icons still missing. I guess that they are gone forever.
     
  9. Delroy E Walleye

    Delroy E Walleye AllStar

    1,350
    160
    Jun 9, 2012
    Yes, it would seem so.

    I "clipped-on" a new SSD to an HR20 about two months ago. Channel logos never came back to it since then.

    More recently the H25 receiver somehow got messed-up by a firmware update and now its channel logos are gone. (Also its closed-caption fonts.)

    It appears these aren't coming back anytime soon...
     
  10. Delroy E Walleye

    Delroy E Walleye AllStar

    1,350
    160
    Jun 9, 2012
    Well, it looks like the logos are back at long last (on the HR20, so far) after two months.

    Still missing on the H25 are the channel logos, captioning fonts and the normal-res deathstars and progress bar:


    01icruderproggie0127.jpg
    crude, fuzzy progress bar


    02corrctproggie0128.jpg
    correct

    03crudeupper0129.jpg
    crude logo


    04correctupper0130.jpg
    correct logo


    05fontsmissing0131.jpg
    fonts missing


    06fontsthere0132.jpg
    fonts properly accessable
    Hopefully, these will come back soon to the H25.

    Believe it or not, that fuzzy progress bar is hard on the eyes when blown up on a hi-res screen, especially when it's a mixture of high and low-res at the same time (where only the text and numerals on the bar graphic are clear, but the bar itself - and the "death star" icon - are fuzzier.)
     
    Last edited: May 16, 2021
  11. WestDC

    WestDC Well-Known Member DBSTalk Club

    3,824
    508
    Feb 9, 2008
    Have you tried doing a CLEARMYBOX search? Using the remote --Menu -search (TYPE) Search (enter) then Search all
     
  12. Delroy E Walleye

    Delroy E Walleye AllStar

    1,350
    160
    Jun 9, 2012
    Yeah, after the firmware update seemed to have caused problems with the H25, CLEARMYBOX was about the first thing I tried on it. That's what seemed to have "finished it off" by taking out the captioning fonts too (the channel logos were already gone after the update).

    When neither came back after a number of days I did another CLEARMYBOX on it. As of today no luck yet.

    I'm more confident though, since the HR20 just got its channel logos back within the last day or so after missing for a couple months, that the H25 should eventually get its graphics and logos too.

    Aside from the missing graphics, everything else on the H25 is working as it should, but I'll try again in the next few days if they don't come back by then.

    Thanks!

    [Edit to add:]
    I assumed I was supposed to use the keywords search? (On the H25 you have to pick your search type immediately after pressing the menu button.)

    mscrn_0133.jpg
    H25 first menu screen​
     
    Last edited: May 17, 2021
  13. compnurd

    compnurd Hall Of Fame

    4,297
    872
    Apr 23, 2007
    Evans City PA
    It’s been awhile since I last used my H25. But I don’t recall the being graphics on that screen you are showing
     
  14. WestDC

    WestDC Well-Known Member DBSTalk Club

    3,824
    508
    Feb 9, 2008
    That would be search all enter
     
  15. Renard

    Renard Godfather

    424
    8
    Jun 21, 2007
    Seattle, WA
    Today, I did a "CLEARMYBOX" on my HR24/200, 5 hours after roughly the box rebooted by itself and miracle, O big miracle the logos are finally back on it. Been without the logos for at least 1 year, maybe close to 2 years. AT&T was really fast to react to fix the problem (Sarcasm)
     
    WestDC likes this.
  16. Delroy E Walleye

    Delroy E Walleye AllStar

    1,350
    160
    Jun 9, 2012
    Well, it looks like the fuzzy "stand-in" graphics are finally gone (record icon, "Deathstar" logos and progress bar) on the H25.

    Also the captioning fonts are back (Yay!)

    Nearly five weeks since its update.

    I had tried everything I could think of (CLEARMYBOX, RBR, unplugging, menu restarts, leaving it alone for a couple weeks, etc...)

    Only other thing occurred to me just a few days ago that can sometimes help to clear things out was repeating satellite setup (maybe that did it, I don't know).

    Still, there's no sign of any channel logos, yet...
     
  17. ron_s

    ron_s DBSTalk Club DBSTalk Club

    35
    6
    May 27, 2020
    Yes, I can confirm that the logos are back on my HR-24 as well. It took well over a year to get these back. And something happened as well with my whole home disconnection error, now the HR-24 doesn't disconnect from whole-home anymore. No more error messages on my HR-44!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements