1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Code 15, A2

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by MadScientist, Mar 18, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Can someone tell me what this Code 15, A2 means? It is on both transponders in red.

    I seem to lose signal from time to time also.

    Thanks again
     
  2. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    What screen and what do you mean by both transponders? Picture might be useful.
     
  3. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    After doing check switch, there is a tab that says details. When I click on that it say:

    Satelite input 1
    T[0] Invalid DishPro Switch Detected, Code 15, A2

    Satelite Input 2
    T[1] Invalid DishPro Switch Detected, Code 15, A2

    This is showing in red and I am using the VIP622

    I talked with a Dish installer and was told that my LNB's are going or are bad and I would need new ones. I just wanted to see if anyone knows what Code 15, A2 means.

    Thank you again for any help
     
  4. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Can anyone tell me the meaning of these codes?
     
  5. gnm313

    gnm313 AllStar

    90
    0
    Apr 23, 2005
    Which switch and LNB are you using? Perhaps we can help you that way.
     
  6. Mark Lamutt

    Mark Lamutt Your Neighborhood Liasion

    12,527
    3
    Mar 23, 2002
    I have no idea.
     
  7. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    The only thing I can tell you is:

    I have two dish 500. One for HD and the other for SD. I don't remember having any switch installed (Why I was asking) I have the VIP-622 hooked up to my Sony 70-XBR2 #1 TV, and my Sony 32" in the back room #2 TV.

    I have the dish guy coming today and will let you all know what I find out.
     
  8. SamSony

    SamSony Cool Member

    14
    0
    Mar 18, 2007
    :mad: I had the same problem this morning, but my error was T(1) invalid DishPro Switch detected, Code 15, A1. I had went to dish pointing menu to check the signal on the 129 LNB, I had lost most of the HD Channels in my guide. I had no 129 LNB detected, the 110 and 119 LNB's looked fine. I checked all connections and everthing was fine. I did about ten switch checks during the next three hours with the same results. I waited about 2 more hours and tried again and the 129 LNB had a strong signal again and my HD channels were back. :confused:
     
  9. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    OK, this is what the tech. said.

    When the dish was installed the first tech did a so so install. My signal on the 61.5 dish was 33 to 36. But, the new tech fixed it and I am getting 100 to 106. He said its was just a bad alignment and that LNB's are good.

    About the code he did not know either (of which I thought was strange) but, it all good now.

    Oh, I guess the bad thing is that the tech that did the first up-grade is going to be charged back $40.00 I feel bad about that but it is what Dish does and its out of my hands.

    Thank you for your help, and if anyone does find out what this code 15, A2 let us and me know.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page