DECA Issues

Discussion in 'DIRECTV - Coax Networking (private)' started by Doug Brott, Jun 23, 2009.

  1. DJPellegrino

    DJPellegrino Godfather

    468
    0
    Nov 17, 2005
    Oh Yea...:grin:
     
  2. Spanky_Partain

    Spanky_Partain Active Member

    5,500
    0
    Dec 7, 2006
    Not sure where this issue lays, but I am putting it in here since DECA is connected.

    Report Prepared by Spanky_Partain
    Report Number R22-200 - 20091219-1705
    Report Number HR21-200 - 20091219-2816
    Report Number HR20-700 - 20091219-37DA
    Report Number HR24-500 - 20091219-339B
    Affected Directv Equipment - HR21-200, H21-200, HR20-700, R22-200, HR24-500

    Issue - Media Share is not working for pictures at all or PlayOn

    Since my R22-200 does the same thing with media share, I do not blame it on DECA. The R22-200 is connected via the home network and the on board network port 1.

    http://www.dbstalk.com/showpost.php?p=2307453&postcount=46
     
  3. Spanky_Partain

    Spanky_Partain Active Member

    5,500
    0
    Dec 7, 2006
    This issue is a MRV issue and I am linking it in here in case it is a DECA related issue.

    Affected Directv Equipment - HR21-200, H21-200, HR20-700, R22-200

    Issue - MRV stutter and break up

    Can it be Duplicated – Yes
    Steps to Duplicate - Start watching a show using the MRV feature. Use the jump forward trick play to get around commercials, then use the jump backward feature when you have found the show and went a little to far.
    Work Around – Have not found a work around yet. The only way I have found how to get around this is to start the show over.

    http://www.dbstalk.com/showpost.php?p=2309026&postcount=26
     
  4. Jan 9, 2010 #124 of 126
    DJPellegrino

    DJPellegrino Godfather

    468
    0
    Nov 17, 2005
    Again, no issues to report. :)
     
  5. Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,142
    29
    Sep 16, 2006
    Copy of report send in HR2x Issues thread:
    HR20-700
    Report# 20100117-2E5B

    No MRV - DVR passed all tests, showed to be connected to the network. LOST "IAMANEDGECUTTER" (no Misc menu), and MRV showed it was opted in with no DVRs showing on the status screen (should have seen the HR22). Unable to send report since there was no MISC menu. Reran keyword search, and sent report. Unit showed all green lights on DECA, showed network activity, however, still no MRV server. Entered Multi-Room setup and clicked on OPT OUT. DVR said Please Wait, and never would come out of that screen. Pulled power cord, waited and plugged it in. Went into Multi-Room and it was Opted out. Changed Name, and then Opted In. After Opting in, it still showed no networked DVRs in the menu. Pulled up options and turned Share Playlist off, and then back on, and checked status, and the HR22 showed up.

    Not sure if its normal as Ive never checked, but when plugging in the DVR, the lights on the deca came on, and logged onto the network, but then just before the DVR went to the "Receiver self check screen", all the deca lights went out, then when it got to the Checking satellite settings 1 of 2 screen, toward the end, the deca came back on and logged on again.
     
  6. Spanky_Partain

    Spanky_Partain Active Member

    5,500
    0
    Dec 7, 2006
    All DECA modules have a yellow CLNK.

    Not sure when this happened, but a reboot of the Hx does not repair the yellow LED. The only one of the four that have a green CLNK is the uplink DECA to the home network.

    Click HERE to see setup!

    All MRV is working and network is working as ecpected, including network services.

    EDIT 13:47 CST 01/23/2010
    This continues to happen with the latest CE. The CLNK lights change from green to yellow and back. Sometimes when I look at them they are green and other times they are yellow. They all seem to be either yellow or green. The only exception is the home uplink DECA module always stays green.
     

Share This Page