1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DVR-942 Bug Tracking Thread L227 and beyond

Discussion in 'Other HD Receiver Support Forum (811, 921, 942)' started by Mark Lamutt, Jul 13, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jul 13, 2005 #1 of 231
    Mark Lamutt

    Mark Lamutt Your Neighborhood Liasion

    12,527
    3
    Mar 23, 2002
    I'm starting a new bug tracking thread here with the download of the L227 software. Over the next few days, I'll be transferring over the still outstanding bugs that haven't been fixed yet from the other thread. If you see something wrong with L227, please post it here.
     
  2. Jul 13, 2005 #2 of 231
    Mark Lamutt

    Mark Lamutt Your Neighborhood Liasion

    12,527
    3
    Mar 23, 2002
    Reserving for my future use.
     
  3. Jul 13, 2005 #3 of 231
    wshaff

    wshaff Cool Member

    12
    0
    Apr 27, 2005
    Mark,
    I got home today and my HDMI feed was not working (still not working) checked all cables
    did soft reboot did hard reboot checked switch still not working added componet cables and those are working I have tried all but checking my cable to see if it's good. will probably
    do that as well in the next couple of day's I know that others have had problems with HDMI but till now I have not do you think is a problem with L227 ( yes I checked if I had L227) thanks
     
  4. Jul 13, 2005 #4 of 231
    cebbigh

    cebbigh Icon

    517
    0
    Feb 27, 2005
    Frostbite Falls
    wshaff,
    For what it's worth, I'm hooked up via hdmi/dvi and confirmed that the 227 is downloaded and have no trbl. I'm connected to a RS Panasonic 53" HD. Maybe there is a bug specific to some monitors/projectors. Curious what equipment you are connected to and if others are having a similar problem?
     
  5. Jul 13, 2005 #5 of 231
    Shani

    Shani Cool Member

    17
    0
    Sep 23, 2004

    I have the same problem as wshaff - no picture on HDMI/DVI. I do have 227, have soft and hard booted. I'm connecting to a Fijitsu Plasma P42HHA30WS.

    Had a good picture this morning (still on 226 then). Tonight after work and 227 download have no pic on HDMI.
     
  6. Jul 13, 2005 #6 of 231
    DWS44

    DWS44 Legend

    107
    0
    Apr 14, 2004
    No problems here running HDMI/DVI with 227 on my Hitachi 50V500.
     
  7. Jul 13, 2005 #7 of 231
    zeekle

    zeekle Mentor

    48
    0
    Jun 18, 2005
    HDMI/dvi connection is not working with 227 on a JVC HD-52Z575. Seems to work with a soft or hard reboot of 942.
     
  8. Jul 14, 2005 #8 of 231
    parlyle

    parlyle AllStar/Supporter DBSTalk Gold Club

    80
    0
    Dec 19, 2003
    Just checked and I have 227. Went to the check switch and all went well. Went to check satellite strength and a "Scanning for Available Satellites" screen came up. Anybody seen this yet? My HDMI/HDMI through the Gefen switcher works well also. I get to use my TV (Mits WD-52725) speakers if I want, or I can use my surround.
    Lyle
     
  9. Jul 14, 2005 #9 of 231
    edgarj

    edgarj New Member

    1
    0
    Jul 14, 2005
    Posted this on Satelliteguys earlier, sory for the paste, but I'm more of an AVSforum user, and this forum was recommended after the fact....
    "As of tonight, my system has rebooted 4 times, downloaded the guide info 3 times, and keeps hanging randomly on live feeds (HDNM). Hung once on DVR too. I ran through the check swithch 3 times before it was a go on both tuners, but now its running OK (uptime 30 mins). I've not had any probs with the 942 since L226, but now its back to the buggy Beta-tester mode. Still I dont have any guide info on PBS-HD OTA ("digital service"), which chaps me daily as the local line-up is totally different than the HD, so I have to check the website and do manual timers for shows, so I usually just use my HTPC for PBS-HD. That's off topic I guess, but I wasted another hour of my leisure time tonight nursing this box to maturity, and I'm just sick of calling E* about these issues with zero satisfaction. Ahh... I miss the old days of SD-DVR bliss with my old D* UltimateTv box, which functioned for 4 years without a SINGLE issue, never powered off, and got its guide without any indication (not to mention no F&^%ing popup telling me to get a land-line to avoid BS charges every day). I finally found my HD-DVR dream machine, and turns out she has too much bagage. Forgot to mension that the box is doing scaling on HD sources as if it was SD (i.e. it will clip 16:9 HD material with gray bars, stretch the 4:3 portion to 16:9, etc). I guess this is good when watching 4:3 stuff from HBO-HD, so a new feature I guess. Now I just want my PBS-HD guide info and for the lame phone line message to go away.".

    J.edgar
    PDX, Oregon
    Edit/Delete Message
     
  10. Jul 14, 2005 #10 of 231
    wshaff

    wshaff Cool Member

    12
    0
    Apr 27, 2005
    OK, went back to other posts tried this one and it worked (HD setup changed aspect then changed back works now) THANKS
     
  11. Jul 14, 2005 #11 of 231
    M492A

    M492A Cool Member/Supporter DBSTalk Gold Club

    95
    0
    Nov 18, 2004
    Everythings looks good here, HDMI and all.
     
  12. Jul 14, 2005 #12 of 231
    w8zdjf2

    w8zdjf2 New Member

    4
    0
    Jul 14, 2005
    For those using the HDMI output to DVI input on their TV, can you see your TNT logo? My HD 16:9 screen is cropped, with only a fraction of the TNT logo. When I turn to HD channels it says "Partial Zoom" and the regular channels it says normal. This is the exact opposite as when it was working correctly.

    My setup is correct. I tried several things from Dish tech support and they told me(Evening July 13th) they knew of this issue (just happening) and it would be fixed in the next release.

    Does anyone know how to fix this?

    Does anyone know how to "Roll back" to a previous software release?
     
  13. Jul 14, 2005 #13 of 231
    w8zdjf2

    w8zdjf2 New Member

    4
    0
    Jul 14, 2005
    My previous question is to those who are using an HDTV not HD ready.
     
  14. Jul 14, 2005 #14 of 231
    cebbigh

    cebbigh Icon

    517
    0
    Feb 27, 2005
    Frostbite Falls
    In HD set to "partial zoom" what happens if you press "*"? Can't you cycle back to "normal"?
     
  15. Jul 14, 2005 #15 of 231
    jestes

    jestes New Member

    1
    0
    Oct 7, 2003
    I have L277 and watched a previously recorded 2 hr ota hd program. During the program the picture and sound froze for a second or two and then resumed. This happend 5 times during the playback of the 2hr program. I had noticed this once before on L266, but this was very evident this time. This is a great receiver and I have had no other problems ( including viewing with HDMI ) other than the reported bugs.
     
  16. Jul 14, 2005 #16 of 231
    jetskier

    jetskier Cool Member

    21
    0
    Jun 11, 2005
    I don't think this is a bug, but merely a new feature modification request. The new HD mode toggles works (stretch, normal, zoom, etc), but it would be better if it would stretch 4:3 content and go back to normal on the 16:9 HD programming automatically when it detects it.

    Also, have they experimented with a parabolic stretch like the Mitsubishi sets have where the center of the image is barely stretched and as you approach the sides of the set it stretches more aggressively? I'm sure that would require more programming and horsepower on the processor side than a constant stretch, but it would be better than the regular stretch mode.

    Oh yeah, the IR on TV2 is not working either. :rolleyes: :eek2:

    Other than that I haven't had an issues to speak of.
     
  17. Jul 14, 2005 #17 of 231
    w8zdjf2

    w8zdjf2 New Member

    4
    0
    Jul 14, 2005
    Thanks cebbigh,

    That worked. Wish the dish tech support guy knew this, would have saved me 2 hrs. (Guess he gave up when he told me Late July 13 that they were working on a software upgrade to fix)

    Thanks again.
     
  18. Jul 14, 2005 #18 of 231
    Rob Glasser

    Rob Glasser Hall Of Fame Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    3,055
    0
    Feb 22, 2005
    I still have small strips of black between the gray bars and the picture when in "Gray Bars" mode. Both on SD and HD material.
     
  19. Jul 14, 2005 #19 of 231
    Mark Lamutt

    Mark Lamutt Your Neighborhood Liasion

    12,527
    3
    Mar 23, 2002
    That's odd, Rob, because I don't on mine. What channels do you see it on?
     
  20. Jul 14, 2005 #20 of 231
    Bichon

    Bichon Godfather

    399
    0
    Jun 5, 2003
    I suppose this may be more of a feature request than a bug, but I'm still not seeing what I expect on TV2 when viewing HD content on a standard 4:3 TV.

    My desire would be to see the HD picture letterboxed on the 4:3 screen, with no squeezing or stretching, and nothing cut off. In other words, the same thing I'd see when playing back a widescreen DVD or video tape. With L227, the best format appears to be stretch mode, doesn't look bad, but it crops off the sides of the 16:9 picture.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page