1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Floating red dots on screen...

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Deftones, Jan 31, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Feb 5, 2007 #41 of 123
    tedb3rd

    tedb3rd Godfather DBSTalk Club

    359
    0
    Feb 2, 2006
    Did you say LCD or LSD screen? ( - :
     
  2. Feb 5, 2007 #42 of 123
    ~mudd

    ~mudd Cool Member

    15
    0
    Jan 23, 2007
    LCoS Sony SXRD 55A2000. The problem is only on the HD locals (not OTA here) not the same SD channels. I also have comcast landline plugged into this TV and those HD channels are fine.

    So, I've come to realize that its not the TV or broadcast from the locals and I doubt it's the HR20 so it has to be something in between right?
     
  3. Feb 6, 2007 #43 of 123
    The_Geyser

    The_Geyser Legend

    167
    0
    Nov 21, 2005
    Last night on WBTV in Charlotte, the red dots was very bad. They were joined by a little bit of blue dots too. Again, OTA looked fine. On Sunday, during the Super Bowl, the red dots were rare.
     
  4. Feb 6, 2007 #44 of 123
    wg8170

    wg8170 Cool Member

    12
    0
    Oct 5, 2006
    I experienced the same thing. The superbowl was not as bad as it had been, but last night it was worse than ever. Seems like it is compression related. I wonder if they can control how much compression they apply? The superbowl did look better in general than most of the CBS MPEG4 content I have been watching.
     
  5. Feb 6, 2007 #45 of 123
    msurrency

    msurrency Cool Member

    13
    0
    Jan 18, 2007
    I also have just started seeing this. I have both a H20 and HR20. The H20 is on a Samsung LCD MPEG4 Local ABC 15 and I have seen it off and on for the last week. The HR20 is fine, but it is using a Samsung DLP and OTA Local ABC 15. Seems to me it must be the DTV feed. I will try too look at it again and see if I get it on the OTA signal.
     
  6. Feb 6, 2007 #46 of 123
    Rubbernecker

    Rubbernecker Mentor

    47
    0
    Jan 17, 2007
    Long time lurker, first time posting... I am also in Charlotte, NC and recorded How I Met Your Mother, last night. (Not sure if it was OTA or off the Sat, I will check later) This is the first time we noticed the red dots.. It looked like someone had a laser pointing at the screen all throughout the episode. After it was over, turned the station and no problem. Is this an issue with recorded programs or are you guys seeing these on live TV? BTW, we should start a Charlotte HR20 thread...
     
  7. Feb 6, 2007 #47 of 123
    factorydiecast

    factorydiecast New Member

    5
    0
    Feb 1, 2007
    seems to be only my hr20 not on my h10 .
     
  8. Feb 6, 2007 #48 of 123
    darklight

    darklight Mentor

    45
    0
    Feb 6, 2007
    I'm a D* newbie, just got it installed last week. Just noticed the red dot problem while watching the Super Bowl on WBTV-DT. I don't watch CBS that much so I wouldn't have noticed it beforehand. Wish I would have waited to update the firmware so I can tell y'all if it's related. Like the others, it went away using an OTA antenna.
     
  9. Feb 6, 2007 #49 of 123
    Gmaxx

    Gmaxx Legend

    218
    0
    Sep 25, 2006
    I have the dots too. I have seen them only on MPEG 4 channels and especially on NESN. The Super Bowl looked like absolute crap too. I couldn't believe how bad the feed was.
     
  10. Feb 6, 2007 #50 of 123
    NYSmoker

    NYSmoker Icon

    657
    0
    Aug 19, 2006

    Update:

    The dots have spread to MPEG4 local CBS channel 2. This parasite must be snuffed out before it infects other channels.
     
  11. Feb 6, 2007 #51 of 123
    The_Geyser

    The_Geyser Legend

    167
    0
    Nov 21, 2005
    It's on the MPG4 channel both live and recorded.
     
  12. Feb 7, 2007 #52 of 123
    Rubbernecker

    Rubbernecker Mentor

    47
    0
    Jan 17, 2007
    thanks geyser
     
  13. Feb 7, 2007 #53 of 123
    The_Geyser

    The_Geyser Legend

    167
    0
    Nov 21, 2005
    I'm crossing my fingers, but I did not see any red dots last night on WBTV in Charlotte.
     
  14. Feb 7, 2007 #54 of 123
    goukas

    goukas New Member

    2
    0
    Feb 2, 2007
    I'm glad I stumpled upon this thread.....

    I've had the dots for a week and a half now. They started on an H10, and continued when I had my HR-20 installed Thursday. I am seeing them on CBS (WBZ), ABC (WCVB), Fox, and NESN. Regional HD's have been fine.

    I am going to call DirecTV tonight. Has anybody called and got an answer different than "We're working on it"?
     
  15. Feb 7, 2007 #55 of 123
    Tom Robertson

    Tom Robertson Lifetime Achiever DBSTalk Club

    21,331
    247
    Nov 15, 2005
    and I'm glad you did too! Btw, welcome to the forums! :welcome_s

    Are you seeing them on HR10 or H20 as well as HR20? If H20, then I wonder if this is a transcoding error as they transcode from MPEG2 to MPEG4?

    Cheers,
    Tom
     
  16. Feb 7, 2007 #56 of 123
    goukas

    goukas New Member

    2
    0
    Feb 2, 2007

    Sorry about that. My previous box was an H20, not an H10. I was seeing it on both of the boxes....

    I think you're spot on with the transcoding.
    I'll be calling them when I get out of work in a few hours. I'll let you know what they say.
     
  17. Feb 7, 2007 #57 of 123
    Robert Springer

    Robert Springer New Member

    1
    0
    Feb 7, 2007
    I just got DirecTV from Phoenix and immediately noticed that the high definition channel for the ABC network was loaded with randomly occuring red dots. These do not appear on the standard definition ABC channel or on any other HiDef or Std channel.

    When I called DirecTV's 800 number they said that they only had one other report of this phenomenon in the country; however, I count 51 messages at this site and that doesn't include the replies.

    It appears to be nationwide, mainly on ABC (but not exclusively) and present on all versions of DirecTV equipment.

    Has DirecTV been alerted to this problem. If so, what has their response been and do they intend to do anything about it.

    Robert Springer
     
  18. Feb 7, 2007 #58 of 123
    DjCalvin

    DjCalvin Cool Member

    22
    0
    Nov 13, 2006
    Still Seeing them On ABC mpeg 4 here in boston While watching Knights of Prosperity and Lost.
    Called Dtv and they didnt know anything about it.
    went through the usual reboot cycle per their "troubleshooting" with no luck and no surprise.
    I havent seen them myself move to another channel yet, but im not watching the tv much other than wed and thurs.
     
  19. Feb 7, 2007 #59 of 123
    JACKIEGAGA

    JACKIEGAGA N.Y. FOOTBALL GIANTS

    5,617
    91
    Dec 11, 2006
    Long Island, NY
    MPEG 4 ABC also tonight seeing red dots at the top of the screen.
     
  20. Feb 8, 2007 #60 of 123
    Deftones

    Deftones Legend

    132
    0
    Sep 6, 2006
    I'm going to contact them today. I watched LOST from last night. Holy snikes. It was like being in a movie theater with 100 George Costanzas! I hope it's just a software issue and not hardware related.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page