1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Genie, 0x06BE - Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Apr 30, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. betterdan

    betterdan Icon

    931
    8
    May 22, 2007
    My HR34 must have rebooted overnight the other night too. I woke up yesterday and saw it was on.
     
  2. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,060
    154
    Aug 22, 2006
    Lower...
    Like Laxguy said, report the details of bugs you've found in the appropriate issues thread, like this one. Nothing wrong with that. What I've seen over the years is legitimate issues get logged and fixed when they get fixed, based on priorities. Being a squeaky wheel or critical of how DirecTV allocates engineering resources isn't going to make them get resolved any faster, as much as you wish it might.

    Re: being scolded in PMs, unless it's from a super moderator, I wouldn't worry about it. If you feel you're being harassed by a fellow DBSTalker, that's bad behavior, IMO, and probably what the "report a member" button is for. Just my .02.
     
  3. Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,386
    585
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    It seems we're talking past one another. If a person keeps ragging on a specific thing, or is just obstreperous, he or she will get chastised. And I am not saying this applies to you, except you used the phrase "bringing them up all the time". Really, nothing to do with fanbois or haters.
     
  4. jsauser11

    jsauser11 Cool Member

    24
    1
    Aug 27, 2007
    Getting live TV (sat and OTA through AM-21) blackouts daily with 0x6be firmware. REPORTALL sent (20130508-07D).
    Ran system test, but before it would run, notified me:
    "The process you've requested conflicts with the following scheduled event(s): Title Not Available 5:51p 8887 *DTV, Are you sure you want to interrupt?"
    I said yes, and the system test provided the following:
    Diag Code 11-198.
    This time, sat and OTA came back after the above, but the 3 previous times, I have had to reboot to get live TV back.
     
  5. Ed Campbell

    Ed Campbell Hall Of Fame

    1,335
    10
    Feb 17, 2006
    Haven't (yet) had a recurrence of my worst favorite bug, e.g., switching between SD channels or HD and SD with QuickTune and having the audio handshake disappear on the SD channel(s) - when I have Dolby switch turned on.

    Would be great if this was finally fixed. Though I've always considered this a protocol bug needing an inordinate amount of code to fix.
     
  6. TedBarrett

    TedBarrett Godfather

    294
    0
    Oct 10, 2007
    Finally got the update last night here in Phoenix. This took awhile.
     
  7. cmoss5

    cmoss5 1960'S NOSTALGIA

    167
    2
    May 26, 2006
    Tucker,GA
    Question for anyone withe the Genie as could not find forum for the following question:

    I currently have one of my HD DVR' s hooked up to 3 tv's using the RCA cabling and

    connector switch purchased to hook all 3 tvs up as of course whatever is on 1 tv

    is on the other 2 at same time (no big deal as is for bathroom,kitchen and computer room)

    I also have 3 more HD DVRS in my house, making it 4 altogether for my 6 tvs.

    SO,DOES THE GENIE HAVE HOOKUP IN BACK IN ADDITIION TO USING

    THE GENIE MINI BOXES???
     
  8. Datagg

    Datagg Legend

    260
    4
    May 17, 2009
    Mesa, AZ
    odd, im in Phoenix also and had it for about a week or so now.... Weird.
     
  9. peds48

    peds48 Genius.

    20,082
    1,069
    Jan 10, 2008
    NY
    Yes, the Genie has composite output.
     
  10. kram

    kram Godfather

    652
    6
    Sep 3, 2006
    I, too, got the black screen with no audio. Had to do a reset. Called Case Management and they opened another incident report. The black screen even happened again while I was on the phone with the rep. "Glad" to read here that I'm not the only one with this problem. Also had a recording playback freeze - again.
     
  11. RunnerFL

    RunnerFL Well-Known Member

    17,054
    312
    Jan 4, 2006
    Not odd at all, rollouts aren't based on geographic location necessarily.
     
  12. sriggins

    sriggins AllStar

    119
    3
    Jul 1, 2010
    Just got the update on the 9th it seems. Rebooted ok, so maybe the HDMI issue is fixed. Set it back into native, enabled all of my resolutions but it did not remember any of them. Only the 1080p checkbox is checked. 480p, 720p, 1080i all unchecked, even after confirming them.
     
  13. Tom_S

    Tom_S Icon

    605
    1
    Apr 9, 2002
    Just got this update and now the box is overheating. And this was one of the coldest days of spring so far. It's only 68 in the family room and the box never exhibited any sign of an overheat issue before.
     
  14. lansbury

    lansbury AllStar

    81
    0
    Jun 29, 2007
    The problem with sound still remains. If watching a channel where the sound is broadcast in stero, switching to a channel with surround sound causes the sound to drop. Have to turn my surround sound amp off and on to get the sound back. This is getting beyond a joke that this problem still hasn't been fixed.
     
  15. Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,386
    585
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    What AVR? How is it connected?
     
  16. chrisexv6

    chrisexv6 Godfather

    398
    0
    Sep 14, 2002
    Had an over-temp message on the previous version....cooling fan wasnt turning on it seemed. After reboot it came on during self-test then the "over temp" screen came on with fan on at full speed until temp came under 50C.

    Ran fine for a day after that reboot, then came the "be" version s/w and we're back to 140F and a "cool down" period while rebooting. As previously, fan was not cycling on/off by itself until I rebooted.

    Same as your situation...house is COOLER than normal since heat is not running (and its not hot up here in the northeast), all vents are clear, box in exact same spot its been in since installation, etc.
     
  17. samthegam

    samthegam Cool Member

    102
    1
    Dec 11, 2011
    Two nights ago I got updated to 0x06D8 then the next morning I started experiencing the picture going black and when the picture came back the tv would display the resolution it was displaying. This happened periodically throughout the evening as well. I did a RBR and it still persisted. I decided to replace the HDMI cable and the problem finally went away. It appears the included HDMI cable with the HR34 was the problem.
     
  18. MysteryMan

    MysteryMan Well-Known Member DBSTalk Club

    8,696
    581
    May 17, 2010
    USA
    My new Genie received 0x06BE last night at 23:15. Other than the receiver being on this morning have not experienced any issues.
     
  19. acostapimps

    acostapimps Hall Of Famer

    1,866
    50
    Nov 5, 2011
    Illinois
    I would try to get a replacement if it continues as the fan can be the issue, they might fix it without getting another HR34(or maybe not) if that's the root of the problem otherwise you get another HR34. $20 shipping without protection plan (you might get that waived)
    Free replacement with PP.
     
  20. chrisexv6

    chrisexv6 Godfather

    398
    0
    Sep 14, 2002
    5 days after rebooting again due to higher than safe temps, the system has been running correctly: temp never exceeds 115 or so and most of the time is in the 100-105 range. Im wondering if some "housekeeping" that was running after the s/w update was heating everything up.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page