Genie, 0x079E, Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Scott Kocourek, Dec 12, 2013.

  1. Dec 17, 2013 #21 of 107
    Bill Broderick

    Bill Broderick Icon

    2,680
    254
    Aug 25, 2006
    Long Island
    I received 0x79e on Dec 12th at 7:15 am. So, it's been 5.5 days since I got it. I haven't done a restart.
     
  2. Dec 18, 2013 #22 of 107
    Jason Whiddon

    Jason Whiddon Hall Of Fame

    2,322
    31
    Aug 17, 2006
    I always reboot twice, back to back, after getting a new update. Is it necessary? No. Does it sometimes help? Yes. Are there any problems with doing it every software update? No.
     
  3. Dec 18, 2013 #23 of 107
    Bill Broderick

    Bill Broderick Icon

    2,680
    254
    Aug 25, 2006
    Long Island
    I did as restart last night. After a few hours, the Sports Search still hadn't returned. I haven't checked today.

    Update 24+ hours after a restart, the Sports Search still hasn't returned.
     
  4. Dec 19, 2013 #24 of 107
    I WANT MORE

    I WANT MORE CowboySooner

    1,682
    124
    Oct 3, 2006
    Northern plains
    Pandora and Ytube gone. 24 hours and two restarts.
     
  5. Dec 19, 2013 #25 of 107
    jacinkcmo

    jacinkcmo Cool Member

    103
    16
    Jan 21, 2012
    Kansas City
    Got this update yesterday morning. No new issues, but still have the delay with skip-to-tic and audio delay with doubleplay.
     
  6. Dec 20, 2013 #26 of 107
    bflora

    bflora Legend

    222
    10
    Nov 5, 2007
    I have noticed that this temporary blackout occurs exactly when the program info switches from one program to the next. It can be on the hour, half-hour, or even 11:34 when local news switches to Jay Leno.
     
  7. Dec 21, 2013 #27 of 107
    mrphil

    mrphil Cool Member

    61
    0
    Dec 11, 2011
    Report Key: 20131221-2048

    Received download 12/18/2013 0255 CST

    After 48 hours: No MyDIRECTV, Pandora, YouTube, nor Sports Search

    Performed forced download 12/20/2013 approx. 1130. After only 30 minutes, above features restored. While watching AM21 on OTA Channel 17-1, when switching to new programming at 1230 CST, picture/audio froze. Required front panel reset as unable to change channels, access Menu, power off, etc., even using front panel. Other than AM21, all appears to be working properly. Will not use AM21 until the various issues already reported, including locking up entire system is addressed.
     
  8. Dec 22, 2013 #28 of 107
    Bill Broderick

    Bill Broderick Icon

    2,680
    254
    Aug 25, 2006
    Long Island
    Last night, I did a double restart. This morning, Sports Search has returned.
     
  9. Dec 22, 2013 #29 of 107
    RoyGBiv

    RoyGBiv Icon

    765
    14
    Jul 24, 2007
    Interesting that you mention switching to Leno. Although this initially happened to me on both FOX and NBC, it now only happens on NBC, either from Boston or Providence. I wonder if there is something in the NBC program guide that triggers this when going from one program to the next. One other interesting thing, which I mentioned previously but not in that post, is that if I hit "record" I can then go back and see what had not been visible. Also, even though there is no audio or video, the closed captioning continues to work perfectly.

    SMK
     
  10. Dec 22, 2013 #30 of 107
    dhkinil

    dhkinil Icon

    673
    3
    Dec 17, 2006
    last night my genie(44) froze about half way through a recorded program (White Collar, USA) that I was watching. It was recorded on the genie. I have had the picture freeze a few times, (not audio) but if I push play then the picture catches up. This is how it started last night, I had about 6 or 7 seconds of audio (I was skipping past commercials) and when it reached the end of the skip it was still on a commercia)l. I pushed play and then it froze.
     
  11. Dec 23, 2013 #31 of 107
    somguy

    somguy Legend

    175
    0
    Oct 2, 2006
    Tamarac,FL
    Major Issues I am having with 0x79e National Release from 12/12/13:

    1. Quick Tune Insignias are blank but numbers are there (issue may have started from download prior to this one).
    2. My Directv is blank (it has been telling me to Check back often for over a week now!).
    3. Under Extras: Pandora is missing!
    4. Under Search: Sports is missing!
    5. When you click to go into STARZ or SHO On Demand (may be others too) you see the Directv Logo but nothing else (may have also started from download prior to this one!).

    I did reset my dvr and waited 72 hours but to no avail. I then tried to re-download same version but again to no avail.

    Does anyone know of any fixes to these issues? Does anyone know if D* has acknowledged these issues? Is there any eta on a fix? Is there a SAFE stable CE recent release out there that may remedy these issues? Is this only a Genie HR44/700 problem like I have?

    Any input from anyone would be appreciated!
     
  12. Dec 23, 2013 #32 of 107
    bnwrx

    bnwrx Icon

    1,249
    101
    Dec 29, 2007
    colorado,...
    I had a similar issue with my HR44-500. Here is what worked for me....Re-downloaded the 79e release, after download and re-boot was complete, I re-booted within 30 minutes again(no download, just a menu reset), this flushed out the Guide data. Then waited maybe 5-6 hours, checked and the items were still missing, so I did another re-boot which brought all the items back and they have remained active for 2 weeks now. That's what worked for me.....
     
  13. Dec 25, 2013 #33 of 107
    acostapimps

    acostapimps Hall Of Famer

    1,866
    50
    Nov 5, 2011
    Illinois
    I don't know why many have missing Pandora,Youtube,Sports app after a SW update which shouldn't happen(at least it didn't happen on mine) But My Directv not showing anything is normal after a update, You just have to let it populate which takes 24-48 hours maybe less, Double restarts usually is good for guide issues, and for SW updates as well.
     
  14. Dec 25, 2013 #34 of 107
    acostapimps

    acostapimps Hall Of Famer

    1,866
    50
    Nov 5, 2011
    Illinois
    btw MERRY CHRISTMAS EVERYONE sorry for yelling :)
     
  15. Dec 26, 2013 #35 of 107
    EricBergan

    EricBergan Mentor

    50
    0
    Apr 26, 2007
    Since getting 79e, every couple of days I'm losing whole home networking. GenieGo doesn't see any shows on either the HR44 or the HR20. The Android app remote app doesn't see either box. HR20 doesn't see shows on the HR44. The HR44 can see shows on the HR20, and otherwise seems to be acting normally. Resetting the HR44 fixes the problem. Didn't have the problem prior to the update.

    Is anyone else seeing this - I don't see any similar comments above. Thanks.
     
  16. Dec 26, 2013 #36 of 107
    Doug Brott

    Doug Brott Lifetime Achiever DBSTalk Club

    28,939
    72
    Jul 12, 2006
    Los Angeles
    -) If you've ever participated in the CE program and are no longer participating, you should first enter the following keyword search: 'IAMANEDGECUTTER NOT'
    -) Then reboot your STB
    -) When the STB gets back to live video, reboot it a second time
    -) Wait 24-48 hours

    Once you've followed these steps, things should improve.
     
  17. Dec 26, 2013 #37 of 107
    Kerry

    Kerry Mentor

    51
    0
    Jul 17, 2008
    under what screen does the iamanedgecutter show up. I cant seem to find it since I went to a bigger hard drive.

    Point being, could that be why I am no longer plagued with all these problems? It has been working in a perfect manner and no more freeze ups either. Ben on this current release. I would recommend for those having problems if you can,,,, hook up a blank hard drive and let it format and boot to it. Then do a menu shut down and hook back up the same drive u were using,, Makes no sense to me but it worked wonders for me. The direct guy even came out and on his teck line they redid the firm ware some way and it was better for a few days then all kinds of problems again. of course u will loose any files on the hard drive you hook up. You have nothing to loose if u have a blank drive laying around.
     
  18. Dec 27, 2013 #38 of 107
    mrphil

    mrphil Cool Member

    61
    0
    Dec 11, 2011
    Those features are in Settings & Help, Misc.Options. If you didn't do a keyword search for IAMANEDGECUTTER and perform a restart since you installed your new drive, you'll need to do that for those features to appear.
     
  19. Dec 27, 2013 #39 of 107
    Doug Brott

    Doug Brott Lifetime Achiever DBSTalk Club

    28,939
    72
    Jul 12, 2006
    Los Angeles
    Please DO NOT enter the keyword above unless you are participating in the CE process. There is a separate area at DBSTalk for discussing and participating in the CE process. You should review all information about the CE process before making a decision on whether to participate or not.

    If you take the national downloads, then please do not enter the IAMANEDGECUTTER keyword on your STB. If you have entered this keyword, you should undo it by doing a keyword search for: IAMANEDGECUTTER NOT .

    If you are on a national release and would like to send a report to DIRECTV, you can use the following two keyword searches:
    • SENDREPORT - to send a basic report to DIRECTV
    • SENDREPORTALL - to send a more comprehensive report to DIRECTV
     
  20. Dec 27, 2013 #40 of 107
    Kerry

    Kerry Mentor

    51
    0
    Jul 17, 2008
    Thanks , I am not doing the ce right now and it is working so flawless I am just goanna leave it as is. The only problem I can find is when doing ff or rr then using the jump the indicator does not keep up with what its doing. Have to wait a couple seconds for the indicator to catch up. Other than that I find no problems.
    No freeze ups audio drop outs ect. I have had problems of some varying degree from the word go. They all seem cleared up now.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements