Genie, 0x079E, Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Scott Kocourek, Dec 12, 2013.

  1. Dec 29, 2013 #41 of 107
    V'ger

    V'ger Icon

    551
    2
    Oct 3, 2007
    HR44-500 0X79E Issues:

    Youtube and Pandora missing. Waited a week. Reset network settings and no result. Forced reinstall, 3 hours later Youtube and Pandora appeared.

    Long time problem: If you select 'More From... " in Youtube, if the author's name has a space in it, it will always have no results. Likely need to wrap the name with quotes. Easy fix and has been in HR2x for years.

    New with 0x79e: Delay in getting audio from Youtube videos for 5 to 10 seconds after video starts. Can cut in and out. Has from time to time audio dropped out during playback well past start.

    If you do a search with many results, eventually when you apparently get to end of list, you get a network communication error message. Retry and get another error. Scroll back up in the list and pick a video and there is no network error.

    Display: Been seeing one or two second freezes mostly in OTA (have AM21) video, but also with satellite channels (less frequently)

    Slower channel changing.

    Has difficulty recording more than two channels; occasionally blank recordings.
     
  2. Dec 30, 2013 #42 of 107
    lansbury

    lansbury AllStar

    84
    1
    Jun 29, 2007
    I am still getting the loss of sound when switching from a channel which broadcasts in stereo, to one which broadcasts in surround sound. This has been a problem on every software release since I received an HR34, not long after they first became available.
     
  3. Jan 1, 2014 #43 of 107
    somguy

    somguy Legend

    175
    0
    Oct 2, 2006
    Tamarac,FL
    Doug,

    Thank you for your advice; it is appreciated! I did follow your advice however after 48 hours and even after 72 hours nothing changed. However I happen to notice that on New Year's Eve all of my problems had been resolved! Although the insignia's on QuickTune returned almost right away on NYE all of my other issues including My Directv being blank, SHO and STARZ On Demand only showing D* logo as well as Sports, YouTube and Pandora missing have all been fixed as well! I guess that the lesson learned here is to reboot twice in a row to flush the guide but to give it more time to fix itself. The approximate time I had to wait in this instance is 108 hours or 4 1/2 days but at least it wasn't all that long and all of my issues have now been resolved. Thanks again for everyone's input and Happy New Year to all!!
     
  4. Jan 7, 2014 #44 of 107
    SomeRandomIdiot

    SomeRandomIdiot Godfather

    1,348
    37
    Jan 6, 2009
    Major Fail.

    2 HR34s updated today with 0x079E (probably because they are recording close to 24 hours a day).

    CC NOT WORKING ON EITHER HR34.

    Rebooted again.

    CC still not working.

    CC confirmed working on same channels via a HR2x unit.

    CC confirmed working on HR34 programs recorded on Genie and played back via Home Network on HR2x units.

    Neither CC or DirecTV subtitles working, which could lead to major fine by FCC.
     
  5. Jan 8, 2014 #45 of 107
    vfviola

    vfviola AllStar

    93
    0
    Jul 18, 2009
    My genie now thinks it is a 2 tuner. Since the update I keep getting the message asking to disable doubleplay. Happens with only 1 program scheduled to record. Any thoughts?
     
  6. Jan 9, 2014 #46 of 107
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    Now slow to remote commands and Guide stumbles through scrolling.

    Sent from my PantechP8010 using DBSTalk mobile app
     
  7. Jan 9, 2014 #47 of 107
    MysteryMan

    MysteryMan Well-Known Member DBSTalk Club

    10,240
    1,249
    May 17, 2010
    USA
    Experienced a rough ride with 0x079e. My HR34-700 was updated on 7 January 14. Normally it takes between 12 and 16 hours for my Genie to reload after receiving a update. With this update the Sports App was missing in the Search & Browse Menu and the My DirecTV-What's On/Genie Recommends features did not return after the first 24 hours. Took two resets to bring those features back. This morning YouTube and Pandora were still missing in the Extras Menu. Took another reset to bring those features back.
     
  8. Jan 9, 2014 #48 of 107
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    Try a reboot.

    Sent from my PantechP8010 using DBSTalk mobile app

     
  9. Jan 9, 2014 #49 of 107
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    I've rebooted 3 times and in last 3 days, and did a reauthorization, and still missing pandora. Genie recommends.

    Nothing like screwing up a perfectly running box. :(


    Sent from my PantechP8010 using DBSTalk mobile app

     
  10. Jan 9, 2014 #50 of 107
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    Multiple Freeze ups, and really sluggish.
    Not happy with this release at all. I think my Genie is Dying! :hair:
     
  11. Jan 9, 2014 #51 of 107
    zinger1457

    zinger1457 Mentor

    41
    0
    Sep 24, 2006
    Same here, submitted a report to DTV using the google form, seemed to work good for a few days after that, now back to freezing, rebooting and getting disk errors during self test.
     
  12. Jan 12, 2014 #52 of 107
    Strog

    Strog Mentor

    42
    2
    Dec 20, 2011
    Well you called it... Got 0x079E on my H34 and my problems returned...Grey screens and freezing on clients. I wish there was a way to block updates.. Agrhhhhhhh :blackeye:
     
  13. Jan 12, 2014 #53 of 107
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    Still running slow, and remote responses are like using my HR23

    Sent from my PantechP8010 using DBSTalk mobile app
     
  14. Jan 12, 2014 #54 of 107
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,541
    617
    Dec 2, 2010
    Monterey...
    Have you tried a Menu reset? That sometimes clears things up.
     
  15. Jan 13, 2014 #55 of 107
    lgb0250

    lgb0250 Legend

    309
    9
    Jan 24, 2010
    Same problem with guide. Will be going through it and it just freezes! Sometimes takes as long as 15 seconds before it will resume scrolling. Have rebooted with no success.
     
    1 person likes this.
  16. Jan 13, 2014 #56 of 107
    jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    9,740
    777
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    When the Guide freezes, are there Banner Ads on the screen ?
     
  17. Jan 13, 2014 #57 of 107
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    It doesn't matter when it freezes. It doesn't just do it with the guide. Its any general commands.

    If another person from here or directv tells Me to do another reboot, I'm going to freak out.


    It's been rebooted multiple times, both unplugged, and through the menu.

    Sent from my PantechP8010 using DBSTalk mobile app
     
  18. Jan 13, 2014 #58 of 107
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    Example, took 4 seconds from pressing guide button, to actually seeing the guide.
    Another example, when you select a channel, sometimes it takes so long that the info banner is already off by the time the channel shows a picture. That tells me it takes 4 or more seconds to change a channel. That's with native now off.

    Sent from my PantechP8010 using DBSTalk mobile app
     
  19. Jan 13, 2014 #59 of 107
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    Since the new softrware, my component output has an audio/video synchronization problem. The audio comes in about a half second late. Reboot did no good Anyone else? Thanks!
     
  20. Jan 13, 2014 #60 of 107
    nmetro

    nmetro Godfather

    949
    54
    Jul 11, 2006
    Since the latest HR34 sofwtare upgrade, I have noticed the TV picture shake and return to normal. This happens, on some channels, about every 30 seconds. On some channels it does not happen t all. I replaced the HDMI cables. I even tried my Blu Ray and DVD players, and this does not happen. I had video set to only 1080i and 1080p. I had Native on and off; did not change anything. When I allowed all the various resolutions, some channels show up in a small box in the of the screen. I have since set the video back to 1080i/1080p. Even on a soft reset it does. I did a power reset, but it seemed not to do much help. One last things, on some SD channels, one can see the video tracking at the bottom of the screen.

    On live sport, it is especially apparent, as well as HD channels, It does not seem to be happening on SD channels. So, I pretty much eliminated the TV.

    To me it looks like the HR34 is starting to fail. It is 15 months old. Either that, the disk is starting to fail.

    If anyone can offer ides, that would be helpful. I did send an e-mail to DirecTV Customer Service to ask fro a replacement receiver.
     

Share This Page

spam firewall