1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Green "pixelation" on your ABC affiliate?

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Radio Enginerd, Feb 26, 2008.

Do you see green blocking/puke on your local HD MPEG4 delivered ABC affiliate?

  1. Yes - I see the issue on my local ABC DirecTV delivered MPEG4 HD affiliate.

    0 vote(s)
    0.0%
  2. Yes - I see the issue on ABC AND other local DirecTV delivered MPEG4 HD affiliates.

    132 vote(s)
    74.6%
  3. Yes - I see the issue on other local DirecTV delivered MPEG4 HD affiliates.

    41 vote(s)
    23.2%
  4. Never seen this issue.

    4 vote(s)
    2.3%
  1. Feb 28, 2008 #41 of 197
    kmkraft_1974

    kmkraft_1974 Legend

    239
    0
    Feb 13, 2006
    Another viewer of WJLA-7 here in Washington DC. Notice it every week during Lost. It's awful. Sometimes lasts up to 10 seconds. During those 10 seconds, my temperature rises about 10 degrees. :mad:
     
  2. Feb 28, 2008 #42 of 197
    Spanky_Partain

    Spanky_Partain Active Member

    5,500
    0
    Dec 7, 2006
    We have seen the "green pixalation" as well. It always seems to happen only when the "good" shows are on. :)
     
  3. Feb 28, 2008 #43 of 197
    Steve Robertson

    Steve Robertson Hall Of Fame

    1,664
    0
    Jun 7, 2005
    ABC has good shows?:rolleyes:

    I have recently seen problems with local chaanel with Green and also the 771 message.
     
  4. Feb 28, 2008 #44 of 197
    Xsabresx

    Xsabresx Icon

    1,043
    4
    Oct 8, 2007
    ABC (KSAT12 locally) is the absolute worst for HD quality. Bad pixelation, lipsynch issues, audio drop out. You name it, they have it. It is the only channel I have problems with.
     
  5. Feb 28, 2008 #45 of 197
    lucky13

    lucky13 New Member

    2,057
    20
    Nov 27, 2006
    Maryland,...
    Spanky, why would you watch anything other than good shows? :)
     
  6. Feb 28, 2008 #46 of 197
    Scott J

    Scott J Legend

    161
    0
    Feb 13, 2007
    As others have stated, we are having this issue in the Philly area. Another "enhancement" with the latest software release?
     
  7. Feb 28, 2008 #47 of 197
    rna_dna

    rna_dna New Member

    4
    0
    Nov 5, 2007
    Chalk me up as yet another annoyed viewer of WJLA in the Washington, DC area. ABC shows are the only ones where I get the "green puke". It happens several times during EVERY episde of Lost. In fact, as I was watching the clip on YouTube that was originally posted, it happened to me at the EXACT same spot (where they are on the porch of that house). How odd...
     
  8. Feb 28, 2008 #48 of 197
    kmkraft_1974

    kmkraft_1974 Legend

    239
    0
    Feb 13, 2006
  9. Feb 28, 2008 #49 of 197
    bpratt

    bpratt Godfather

    649
    6
    Nov 24, 2005
    Salt Lake...
    I was having a lot of the same problem shown in your video on both of my HR21-700s. Three days ago I pulled the ethernet cable of both of them and have not had the problem since. If you have an ethernet cable attached, remove it for a couple of days and see if you get the same results.
     
  10. Feb 29, 2008 #50 of 197
    ShotgunG

    ShotgunG New Member

    2
    0
    Feb 7, 2008
    I see you're in DC and I'm out here watching KGO in San Francisco and had the same puke in the same spot for the same length of time, so perhaps it's got something to do with the master feed from ABC to the affiliate? (garbage in, garbage out?)
     
  11. Feb 29, 2008 #51 of 197
    kmkraft_1974

    kmkraft_1974 Legend

    239
    0
    Feb 13, 2006
    I called directv yesterday and they said they are aware of the issue and they are in the investigation phase of this issue and are collecting data. that seems hopeful except I was told the same thing a year and a half ago. Anyway, they took down my zip code. we'll see. bpratt, I'll try unplugging the ethernet cable for next week's episode.
     
  12. Feb 29, 2008 #52 of 197
    DocTauri

    DocTauri Legend

    114
    0
    Oct 30, 2006
    Don't ask me why, but the only time I seem to notice it is when Lost comes on... Last night, it happened for about 30 sec at the beginning of the episode, and 8-10 seconds at the end. It seems to happen on EVERY episode too! Very frustrating, considering Lost has a bunch of hidden visual clues.
     
  13. Feb 29, 2008 #53 of 197
    fairport

    fairport Mentor

    33
    0
    Oct 17, 2006
    Could it be that time passes at a different rate at Directv than in the real world?
     
  14. Feb 29, 2008 #54 of 197
    lucky13

    lucky13 New Member

    2,057
    20
    Nov 27, 2006
    Maryland,...
    I can echo that, for WJLA in DC. Same parts of the show, as other posters in other markets have noted.

    It does seem to be an ABC-DirectTV interface problem, not necessarily at the affiliate level.
     
  15. Feb 29, 2008 #55 of 197
    DocTauri

    DocTauri Legend

    114
    0
    Oct 30, 2006
    Sorry, I forgot to mention that this is the same affiliate I'm receiving from, WJLA.

    Doc
     
  16. Feb 29, 2008 #56 of 197
    dconfer

    dconfer Legend

    268
    1
    Nov 18, 2005
    I watched lost last night and not one time did this happen. Guess WNEP has it fixed.
     
  17. Feb 29, 2008 #57 of 197
    Winky65

    Winky65 Cool Member

    11
    0
    Feb 28, 2008
    This was one reason I just dropped E* and switched. I was hoping that it was isolated to E*. I am in DC and it was only on ABC HD. Sounds like a source issue. DISH had no record of the problem as recently as last week. I probably talked to them 10 times about the problem and got fed up. I have not watched my first D* episode of Lost yet, it is recorded. I am concerned now.
     
  18. Feb 29, 2008 #58 of 197
    Radio Enginerd

    Radio Enginerd New Member

    2,913
    2
    Oct 5, 2006
    Very funny. :lol: Watched it OTA in my DMA so I can't confirm the puke reports. I recorded it on my HR21 so I'll review it and post it.
     
  19. Feb 29, 2008 #59 of 197
    Radio Enginerd

    Radio Enginerd New Member

    2,913
    2
    Oct 5, 2006
    Agree with you. It also appears that some DMA's have been fixed.
     
  20. Feb 29, 2008 #60 of 197
    jlancaster

    jlancaster Icon

    752
    0
    Feb 10, 2006
    Yes dconfer it was fixed Wed. Night...Interestingly enough it was a decoder in NH of all places.
    Anyway not one green puke problem yet!
     

Share This Page