H21-200 {CE:12:08a} 0x431C - Issues Only (PRIVATE FIELD TEST)

Discussion in 'DIRECTV - H2x Discussion (private)' started by Stuart Sweet, Sep 19, 2008.

Did you receive the push this time?

  1. YES - Holy guacamole, what'd'ya know!

    0 vote(s)
    0.0%
  2. NO - Aw shucks, daingit, and it's after the window is closed

    100.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. texasbrit

    texasbrit Well-Known Member

    5,613
    177
    Aug 9, 2006
    1) As with the previous CEs, all the OTA channels I had deleted were back again after the download so I had to delete them again
    2) I have not had any problem with the previous CEs with deleting autotunes and this one is OK also (see kymikes post).
    3) My signal meters worked correctly right from the first time I used them (see kymikes post).
    4) The aspect ratio had reset from 4:3 to 16:9
     
  2. Iwanthd

    Iwanthd AllStar

    98
    0
    Oct 17, 2006
    I received new software overnight (9/20/08) for a replacement Hr21-200. Like others, the Sat & Info screen is blank so I can't see software version. I've set up the AM21 which is working great. Channel changes between OTA and Sat are definitley slower than previous Sat to Sat changes. I've edited the OTA channels for those that I actually receive. I will note that the channel scan feature on my Samsung LN32A450 had picked up more channels than the D* OTA channel info from the sat. I think a "scan for channels" feature would be welcome on the AM21.
    My STB is not networked, so no problems there.
    It's great to be back in the game!
     
  3. frogg

    frogg Legend

    275
    4
    Nov 18, 2005
    Angleton, TX
    Got the push last night on my replaced H21-200, and connected the AM21 and did a RBR. It asked to set up OTA, and I did so. Works fine, but as others have noted, the info and other menu screens blank on the right, so can't see version, signal strength, etc. Not networked. Info menu was blank before the RBR and after. OTA reception great, as before with first software push, which is the only one I received until last night.
     
  4. frogg

    frogg Legend

    275
    4
    Nov 18, 2005
    Angleton, TX
    Watching HGTV and STB went into screensaver mode. If that keeps up, I'll have to disconnect AM21 again, and go back to NR until next push.
     
  5. frogg

    frogg Legend

    275
    4
    Nov 18, 2005
    Angleton, TX
    OK, it's going to screensaver every 2 or 3 minutes, so I'm going back to 4080 until the next push.
     
  6. Radio Enginerd

    Radio Enginerd Active Member

    2,913
    2
    Oct 5, 2006
    I too received the push. All is well. I thought my unit had bricked when I tried to confirm my SW version but from reading it looks as though that's a known issue.

    AM21 worked great this weekend on my replacement H21-200.

    I am also happy to report that networking worked right out of the box and I was able to stream video using PlayNow.
     
  7. bonscott87

    bonscott87 Cutting Edge: ECHELON '07

    9,809
    2
    Jan 21, 2003
    I have no luck with the H21 it seems. Worked fine this morning. Tonight I just flipped over to it and had no video. Audio worked fine but no video, no menu's, nothing. Had to RBR to get video back. Sighhhh.....
     
  8. Doug Brott

    Doug Brott Lifetime Achiever DBSTalk Club

    28,939
    72
    Jul 12, 2006
    Los Angeles
    H21-200 running fine here since download .. No info same as reported above.
     
  9. kymikes

    kymikes Icon

    658
    0
    Jan 15, 2008
    Kentucky
    OK, I'm confused. My earlier post alluded to several items that I had when I got the push. I kept "dinking" with the internet setting and rewired the cat5e connectors on that network line (since I have had odd results on that particular circuit). For a while this afternoon, it appeared that I had improved the situation but had no Report option since Menu+Info just brought up the Menu. Tried IAMANEDGECUTTER, etc. but still could not get to a Report option. A while ago, I went back to the unit after a reset and had the Internet Connection not initiate after a Reset. I went through the Connect Now and it said I was connected. Tried Menu+Info and got something I have never seen before. The menu that popped up contained:

    Logging (with options like Fatal, Debug, etc.)
    Remote iTV (which was disabled but had a place for a URL and some screen info)
    FFW Correction (what would this do on a unit that does record)
    Game Search
    Done

    I could not get this previously and I still don't have a Report option. Do I get a prize for finding this (????) or have the "good" drugs finally kicked in? This has been the strangest 'push' download I have seen. Anyone have any idea what is going on? BTW, I am not getting the missing Sat and Info screens - these are fine. Did we all get a different version? Is this a method to speed up the testing process - everyone gets a different flavor? WOW!!
     
  10. Michael D'Angelo

    Michael D'Angelo Lifetime Achiever

    10,839
    0
    Oct 20, 2006
    I did receive the update and I was able to test it for about 5 hours last night. Everything seems to be working ok so far except blank info screen that has already been reported by others.
     
  11. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,754
    378
    Dec 9, 2006
    Mine just seem to be working. I was able to read the version and download time from the info screen.
    I've powered it up a few times yesterday and so far everything has looked fine. I haven't looked to send a report, but "music & photos" are in my menu, so it too is on my network.
     
  12. texasbrit

    texasbrit Well-Known Member

    5,613
    177
    Aug 9, 2006
    Cleared all the OTA settings to check out the station list in a different zip code. Entered new zip, checked resulting list and then cleared OTA settings again, entered my own zip and station list in OTA settings correctly changed to my locals. Exited back to normal operation and was now on a PPV channel (198). Keyed in my local station channel 8 and the system decided I was asking to buy the PPV channel, since I don't have a phone line or network came back with the info screen saying it could not buy the PPV. This might be a general bug in the DVRs - if you are on a PPV channel in the guide and then tune in manually to a station you don't have it may think it is a request to buy a PPV. I will try that on my HR20-100 which is not network connected and see what happens.
    Anyway, selected guide and discovered I now had no locals in the guide (no channels below 70). Did a reset, still the same problem. Went to the DirecTV web site to refresh the programming, and all my locals returned.
     
  13. kymikes

    kymikes Icon

    658
    0
    Jan 15, 2008
    Kentucky
    Well, the saga continues. I continued "playing" with the receiver settings and network & internet settings. During this, the receiver "hung" when I was testing the internet connectivity and I had to RBR. After this reset, something changed and now Menu+Info gives me the "normal" Report screen. I submitted a report early this morning 20080922-112C to attempt to capture what is going on. I am not seeing the blank info screen problem. I am still seeing some odd characteristics with internet access. If I attempt to run the System Test from the System Info & Test screen (3rd screen in Setup), most of the time the internet connection does not complete and I have to RBR to recover. After the RBR, the internet connection is failed but I can go to Network in the Info & Test screen and then go to Connect Now and this usually says it connects. Since the Report sending process did complete successfully, it appears that the internet connection is working. However, sending the report (or something related) seems to cause my DSL modem to fail after sending the report (about 50% of the time). This doesn't appear to happen on either of my HR21's and I have been successful in downloading both 1080P movies (large data files) and sending diag. reports from both HR21's without this quirk. Then I have to reset the Speedstream 4200 for any further internet access from anything in my network (PC's, HR21s, H21, etc.). I have not been able to get a clue as to what specific might be happening, especially with the other menu that was coming up from Menu+Info buttons of the receiver. This other menu was coming up consistantly yesterday as previously reported. This is now three different operations from the Menu+Info buttons.
    First (shortly after the latest download on Sat. evening, Menu+Info did nothing (see earlier post). Then in the testing process Sunday, an RBR seems to have caused this 'other' menu (see 2nd other post) that had Logging, Remote iTV, FFW Correction, Game Search and Done. This menu didn't just happen once but probably 8 - 10 times as I was trying to find the Report option. Then after another RBR (from diagnosing Internet connection), I got the 'normal' menu back on the Menu+Info screen with the Report Option. Nothing shows another later push so I am assuming that I was in three different 'modes' within this release. Very strange characteristics.
     
  14. Tom Robertson

    Tom Robertson Lifetime Achiever DBSTalk Club

    21,331
    248
    Nov 15, 2005
    Like several others, I have no right hand options on the System Info & Test page if I start with Info & Test. (The other options will let me do things if I go to them first. (Like changing the network settings.)

    With some digging, I have verified I did get 0x431C, tho I don't know exactly when.

    Cheers,
    Tom
     
  15. xzi

    xzi Icon

    528
    0
    Sep 18, 2007
    I'm still on 4314, still running well. Haven't gotten the last few I guess??
     
  16. 66stang351

    66stang351 New Member

    1,213
    4
    Aug 9, 2006
    My new receiver is up and running with the same issue on the Info & Test as reported above.
     
  17. bearmur

    bearmur Godfather

    372
    3
    Oct 7, 2006
    How about an update to fix info & test?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

spam firewall

Advertisements