1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HD DVRs, Receivers and R22: 0x059C/0x059D/0x059E Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Apr 24, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. May 3, 2012 #61 of 162
    Mike Greer

    Mike Greer Hall Of Fame

    1,612
    15
    Jan 20, 2004
    Salt Lake...
    I don't doubt that the difference is my Denon AVR. Trouble is that I didn't have this trouble until the last NR and it was well reported that testers had audio issues (and others) with this version.

    Fact is I really don't care all that much - because I can turn of DD and it works. I don't use DirecTV much in my home theatre other than football games - mostly blu-ray. That's not going to help a bunch of others and when football season starts up I'm hoping it will be fixed.

    I don't expect perfection from DirecTV. In-fact I think in general they do a decent job but they do need to take a look at who is running engineering and why we have to put up with the constant fear of an 'update'.

    The poor chaps that now have the 'known' audio drops hopefully can use the temporary fix of no-Dolby Digital like in my case. Annoying but at least you miss anything....

    What really chaps my hide is the amount of money I pay isn't matching up with what I receive from DirecTV. Depending on what happens with Sunday Ticket this year I may my receiver problems by not having them!
     
  2. May 3, 2012 #62 of 162
    adamson

    adamson Godfather

    593
    19
    Nov 9, 2007
    Houston, TX
    Directv should be very aware of the audio drop out issue now if they were not. I do not want this new released update whatsoever. They have all they need on my issue with them. Simply I want out of Directv if I receive firmware that again reintroduces a long past issue.

    I think most know how serious this issue gets to me, if Directv wishes to get rid of me without early termination fees as in take it or leave it...it really shows how ignorant Directv is. It is a shame, I love my dvr's and programming I receive, never late on one bill. Years of service! This sucks thats all I can say.
     
  3. May 3, 2012 #63 of 162
    hdtvfan0001

    hdtvfan0001 Well-Known Member

    32,456
    258
    Jul 28, 2004
    In the end...it needs to be addressed...even if it exists in only a portion of the customer community....at least whatever DirecTv can address on their end.
     
  4. May 3, 2012 #64 of 162
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,386
    585
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    Sorry your first post had to be about such a problem, but welcome, anyway!

    Have you re-booted the DVR? Disconnected the external drive and run off the internal? Are you running video through the Denon? If so, connect directly to the TV. That'd probably be the second step, the first being making sure it's not the TV itself. There'd be other steps to try as well.

    Best of luck!
     
  5. May 3, 2012 #65 of 162
    Mike Greer

    Mike Greer Hall Of Fame

    1,612
    15
    Jan 20, 2004
    Salt Lake...
    It worked befor the update to the update and I'm sure it will again! But when?
     
  6. May 3, 2012 #66 of 162
    hdtvfan0001

    hdtvfan0001 Well-Known Member

    32,456
    258
    Jul 28, 2004
    Don't make me use the S word.....

    *SOON* :D
     
  7. May 3, 2012 #67 of 162
    lparsons21

    lparsons21 Hall Of Fame

    4,339
    215
    Mar 4, 2006
    Herrin, IL
    Got 0x5c8 on all 3 of my HR24-500s.

    2 of them worked great on power up, with a gut feel of better response to the remote and overall speed.

    1 of them came up with no audio at all. Reset fixed that, and now it is working great.

    Hopefully this will hold up over time.
     
  8. May 3, 2012 #68 of 162
    bpratt

    bpratt Godfather

    649
    6
    Nov 24, 2005
    Salt Lake...
    I had a lot of audio dropouts and some video breakup on 59f and also it was sometimes very slow to respond. I received 5c8 several days ago and have had no audio or video problems since. My response time has also greatly improved with 5c8. I think trick play is now working as well as I have every seen it on the D* DVRs.

    I have two HR21-700s, do not use MRV because I created my own years ago with a monoprice 4x4 HDMI switch. Both 700s are connected to the internet with and ethernet cable (no DECA) and the TV in the family room has optical cables running to a Sony AV receiver and the HDMI cable from the 4x4 switch running directly to the TV. My other 3 TVs are only connected to the 4x4 switch with an HDMI cable.

    I hope 5c8 continues to be a great release.
     
  9. May 3, 2012 #69 of 162
    maxlemke

    maxlemke New Member

    3
    0
    May 2, 2012
    Yes I rebooted. I also switched the DVR to another input to the Denon with no difference.

    Today I turn on my TV system and I see normal video - no problems. I try to watch a recorded program and the video problems return. I return to real time video and the problems remain.

    I turn off then on DVR and the TV and and the normal video is back. Thinking the problem is the recorded content since the software release, I select on older recorded program. The problems return.

    I turn off then on the DVR only. The problem is there. I turn off then on both the DVR and the TV and the problem is gone. I rewind the real time video and they play it again. No problem. My inference is that I would be watching recorded material and I wanted to test this.

    I change the channel from Fox News to CNBC real time video and CNBC has the video problem.

    Because I needed to turn off the TV along with the DVR to reset the problem I am deducing that something in the digital stream via the HDMI cable has "upset" the Sony BR14 TV.

    I also concluded that there is a difference between some channels and others. I swithced to ABC with no problems. I switched to 355 CNBC and there is the problem again.

    I may have a problem with my external Hitachi drive but since I can play video without problems via rewind, I was thinking that what was recorded prior to the software release would be bad. I selected sometime that was recorded an hour ago and the problem returns.

    So what is the difference between playing a recorded program and playing a rewound portion of one?

    HR21-700 DVR
    Denon Receiver
    Sony KDS-R70XBR2
     
  10. May 3, 2012 #70 of 162
    RACJ2

    RACJ2 Hall Of Fame

    3,872
    5
    Aug 2, 2008
    Can you post a video of it to prove it? ;)
     
  11. May 3, 2012 #71 of 162
    bobcamp1

    bobcamp1 Icon

    896
    1
    Nov 8, 2007
    ABC is 720p. CNBC is 1080i. Others have reported problems with resolutions with this release. Are all the good channels/recordings at 720p and the bad ones at 1080i?
     
  12. May 3, 2012 #72 of 162
    acostapimps

    acostapimps Hall Of Famer

    1,866
    50
    Nov 5, 2011
    Illinois
    I received the s/w update 5c8 last night,, but don't see much difference from previous one, maybe i'll give it more time i guess, i do notice that playlist scroll much slower now from previous s/w which was much faster, but everything else looks the same to me, but then again i do have a HR24
     
  13. May 3, 2012 #73 of 162
    MizzouTiger

    MizzouTiger Icon

    625
    1
    Jan 9, 2007
    When changing channels using the guide or when playing back recorded programs, the HR24 in the living room, which is connected to the Toshiba TV via Denon AVR-1909, seems to loose the "synced" connection via HDMI. I have to then change inputs on the Denon and then change them back to get it to re-sync. Have never, ever, had this problem before. This has been happening all day, and the update was received over night last night. I am now restarting the HR24 to see if that fixes the problem.

    Well, the restart didn't fix the problem. This is a huge issue!! Every time I change channel, either via the guide, using previous channel on the remote, or directly inputing the channel number, the TV and the HR24 loose the sync via HDMI. Next, I'm going to take the Denon out of the equation and connect the HR24 directly to the TV via HDMI.

    Ok, so when I take the Denon out of the equation, and have the HR24 and the Toshiba connected directly via HDMI, I don't have a syncing issue when changing channels. I don't want to here that this is an issue with the compatibility of the Denon and the HR24. This issue has never occurred before and just started since the firmware update. THIS IS AN ISSUE THAT DIRECTV NEEDS TO FIX AND FIX NOW!!!
     
  14. May 3, 2012 #74 of 162
    lparsons21

    lparsons21 Hall Of Fame

    4,339
    215
    Mar 4, 2006
    Herrin, IL
    I've had this now for an afternoon and evening. That is 0x05C8 for my HR24-500s.

    Speed is good, although a tad slower than it was with the SDGUI, but perfectly acceptable. Remote response is excellent, with no slowness to respond and no ignoring the remote, which were issues I've been having.

    Also other than no audio on one HR24 until a reset, I've had no issues with audio or video.

    Overall it seems like a good upgrade. But a week or two with it will tell the real tale.
     
  15. May 3, 2012 #75 of 162
    shendley

    shendley Hall Of Fame

    1,798
    10
    Nov 27, 2005
    I had the same thing happen to me today on my HR24.

     
  16. May 3, 2012 #76 of 162
    Janice805

    Janice805 Legend

    263
    0
    Nov 26, 2005
    OK, double-checked my audio problem. When there's an audio dropout, if I RW and replay (as someone suggested), it's not there (most of the time). On my duplicate recordings (on a different HDDVR) the audio problem is NOT in the same place (most of the time). This all seems to vary. I just don't have the time to go to each recorder and try to research it more thoroughly. All I do know for SURE, is that this is happening ONLY since the last S/W update which I have to believe has something to do with the audio dropouts.
     
  17. May 4, 2012 #77 of 162
    gregftlaud

    gregftlaud Hall Of Fame

    1,093
    0
    Nov 20, 2005
    Ever since I got the update (yesterday) I cannot connect to Network Services on both of the receivers that got the update (I can connect to the internet however). Get the ole 301 error message when trying to connect to network services. Tried a reboot, reset the router, reset the router to factory defaults, .......restored defaults in network settings on dvr. Tried manual/auto config on network services. None of these attempts resolved the issue. Even connected my DVR directly to my Comcast cable modem without the router. Connected to the internet but still got the 301 network services error.
     
  18. May 4, 2012 #78 of 162
    Stuart Sweet

    Stuart Sweet The Shadow Knows!

    37,060
    287
    Jun 18, 2006
    You don't need to worry about a network services error, unless it's giving you problems in other areas.
     
  19. May 4, 2012 #79 of 162
    sigma1914

    sigma1914 Well-Known Member DBSTalk Club

    14,611
    373
    Sep 5, 2006
    Allen, TX
    Non repeatable rules out the channel. Please see: http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=204701
     
  20. May 4, 2012 #80 of 162
    sore_bluto

    sore_bluto Godfather

    440
    0
    Mar 15, 2007
    I'm getting the 720p glitch on my HR24-200. Totally ridiculous that this made it to the NR.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page