1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HD DVRs, Receivers and R22: 0x062C (Winter 2013) Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Nov 28, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dec 20, 2012 #81 of 120
    jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,223
    395
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    See if this helps the problem.

    Menu, Settings, Reset, Restart Receiver.
     
  2. Dec 22, 2012 #82 of 120
    Pauley

    Pauley Mentor

    43
    0
    Oct 15, 2007
    Just a quick update. The RBR resolved the issues noted above. 'Interesting' to see someone else also had their subtitles disappear, but it seems fixable.
     
  3. Dec 24, 2012 #83 of 120
    pappasbike

    pappasbike Godfather

    580
    6
    Sep 19, 2006
    My Hr21 got the update on12/18. I wouldn't have known this except I went to turn it on today ( it's a secondary receiver, not one we use often ) and it appeared dead. No response to the remote or front panel buttons. I could hear some type of disk/fan activity but nothing appeared on the tv. I did an rbr and when it finally came up it showed a message indicating 20 disk errors, I had never seen that message before. Gradually it appeared to be doing a self repair and restarted. After everything came up I checked all the settings and saw the new software listed. Everything appears to be working but I don't have much confidence in this device. Fortunately it's one that we mainly use as an additional recorder for its tuners, we rarely watch tv on it.
     
  4. Dec 27, 2012 #84 of 120
    peters4n6

    peters4n6 Legend

    273
    1
    Jun 19, 2007
    Just came home from week-long vacation and my HR21 is stuck on the receiver self-check with the disk scan. three times in a row now with 21 errors and then 21 corrected. There is virtually no response to the remote (button press to change channel and about 20-30 second delay ). I've been snooping around the forums here and it seems like this might be a firmware update issue?. Tried unplug, RBR, and several menu resets. FWIW, I have an esata attached HD (working fine for years)

    Advice?
     
  5. Dec 28, 2012 #85 of 120
    jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,223
    395
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    There have been others that reported a startup problem with the eSATA drive attached. Try removing the drive and see if it will start up.
     
  6. Dec 29, 2012 #86 of 120
    allenn

    allenn Icon

    704
    0
    Nov 19, 2005
    Georgia
    Fast forward and reverse have gone bonkers on both of my HR24's. It appears to have a 5th speed forward and reverse which I would call super fast. It is consistent: push forward arrow until it reaches 4; push one more time; and it goes into super fast. I guess this is an undocumented feature. I just wasn't expecting it.

    MRV - viewing video on receiver 2 from receiver 1: fast forward receiver 2, and the video will stop for 30 seconds and then go into super fast forward or reverse depending on whether fast forward or reverse button was pushed.
     
  7. Dec 30, 2012 #87 of 120
    Church AV Guy

    Church AV Guy Godfather

    522
    7
    Jul 9, 2007
    I have noticed that when watching both, live TV and playing back something I recorded earlier, when any of my HR22s start to record something, the progress bar appears on the screen. It's rather annoying.
     
  8. Dec 30, 2012 #88 of 120
    Lord Vader

    Lord Vader Supreme Member DBSTalk Club

    8,741
    42
    Sep 20, 2004
    Galactic Empire
    Ugh! The resume from playback feature is gone. Having the NFL Sunday Ticket, I have my Sunday football viewing down to an art. I'll record two games on one receiver (sometimes additional games on another receiver) and watch live a game on another receiver that's adjacent to the one recording. (Whole Home DVR service active, BTW.)

    I'll watch a recorded game, then go to the other recording to watch that one for a bit, but when I jump back to the other recording, it no longer resumes from where I left it. It always goes back to the beginning, but not the EXACT beginning. Strangely and inexplicably, it goes back to about 8 minutes into the recording and not the very beginning. This occurs on ALL recorded games, and it happens whether I stopped the game, choose and press play on the other game; whether I press exit, go back to playlist, hit play on another game; or whether I simply go directly from watching a recorded game to the other recording.

    In all scenarios, it used to be that no matter how one jumped from one recording to another, you'd always come back the exact spot as before. Now, that functionality is gone altogether. In every recording I watch, I have to start from the beginning and FF to the point I HOPE I remember I left.

    Can anyone check and see if they're experiencing the same problem? I'm getting it on my HR20-700s, HR22-100, and HR24-500s, all of which have 0x062c.

    What makes this more annoying is that my UVerse fan boy brother (who left DirecTV for UVerse and has never regretted it) is here watching with me, and every time I run into this problem, he laughs, "Ha! That doesn't happen on UVerse. We never have that problem. No wonder why people are leaving DirecTV to go to UVerse." (His exact words, believe it or not.)
     
  9. Dec 30, 2012 #89 of 120
    RACJ2

    RACJ2 Hall Of Fame

    3,866
    4
    Aug 2, 2008
    I just tried it on my HR22 and it worked fine. I use previous to switch back and forth and it went to the exact spot I left off on each recording. Although I was using MRV and the recordings of the 2 NFL games were actually on my HR34. So I don't know if that would make a difference.

    Just tried it with 2 recordings that were made on my HR22 this morning and it resumes in the exact spot I left off. Again, I used previous to swap back and forth. And I did verify that I'm on 0x062c.
     
  10. Dec 30, 2012 #90 of 120
    Lord Vader

    Lord Vader Supreme Member DBSTalk Club

    8,741
    42
    Sep 20, 2004
    Galactic Empire
    The recordings are on my HR20-700 & HR24-500, and when I watch the recordings off either box, I always get the resumption point at 8 minutes in to the recordings.

    I've tried it via the previous button on the remote. I've tried it by pressing stop then pressing play on the other recordings, and by pressing exit then list then play. In all scenarios, the recordings do not resume from last point. They all start over from the 8-minute mark.

    I noticed this happens on all general recordings. I'll watch something then press stop (or exit, it doesn't matter), and when I press either "previous" or "play," it doesn't resume; it starts over. This is really a pain in the ass! It almost makes watching recorded shows impossible.
     
  11. Dec 30, 2012 #91 of 120
    RACJ2

    RACJ2 Hall Of Fame

    3,866
    4
    Aug 2, 2008
    Its strange that mine works fine and you are having that issue. You may want to try a reset on all your DVR's?
     
  12. Dec 30, 2012 #92 of 120
    Lord Vader

    Lord Vader Supreme Member DBSTalk Club

    8,741
    42
    Sep 20, 2004
    Galactic Empire
    Tried that. Didn't help.
     
  13. Dec 31, 2012 #93 of 120
    Mike Greer

    Mike Greer Hall Of Fame

    1,612
    15
    Jan 20, 2004
    Salt Lake...
    Has anyone else noticed that that since the last update the ‘autocorrect’ when coming out of FastForward over MRV is even worse than it used to be? The longer you FFWD the further the autocorrect puts you back.

    It has always been this way over MRV but the last update seems to have made it even worse. I usually use FFWD to get through commercials but the auto-jump back when you hit play can jump back 30 or 40 seconds or even longer….
     
  14. Jan 2, 2013 #94 of 120
    bpratt

    bpratt Godfather

    649
    6
    Nov 24, 2005
    Salt Lake...
    I complained earlier that this version caused the 30 second skip forward to sometimes go to the end of the recording or current on a live broadcast. I noticed that I am getting a lot of double and tripple button presses detected on this version when I only hit a button once.

    I think the multiple button detection problem is probably causing the skip to end or skip to beginning when using trick play.
     
  15. Jan 2, 2013 #95 of 120
    bakers12

    bakers12 ΔS > 0

    1,973
    27
    May 29, 2007
    Chicago -...
    My HR20-700 has been having a problem lately. I've been running 62C since 12/4.

    After watching something in the playlist, I'll press Stop to get back to the playlist. I've been getting back to a playlist with only one item listed. The screen header shows the "correct" item in the list, even though the list isn't visible. Pressing the Up or Down arrow will move you through the list and the header will change with it.

    I did a menu reset yesterday to see if it would help but I had the problem today again.
     
  16. Jan 3, 2013 #96 of 120
    Church AV Guy

    Church AV Guy Godfather

    522
    7
    Jul 9, 2007
    Yes! I have seen this A LOT. AND it is really irritating. They definitely need to fix this!
     
  17. Jan 11, 2013 #97 of 120
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    HR23/700 with 62c: I am recording something and I hit STOP. The dialog box that is supposed to say, something like, KEEP RECORDING - CHANGE RECORDING OPTIONS - STOP RECORDING does not appear. Nothing appears. If I furiously hit the RECORD button about 30 times a dialog box appears, but it is not the one I just cited. It is the old fashioned dialog box that says, something like, KEEP RECORDING - CHANGE RECORDING OPTIONS - KEEP THE ENTIRE SERIES - STOP THE ENTIRE SERIES. Not sure about the last two. Anyway, if I select the last one, the recording stops and then I properly get the box that says DELETE/KEEP it.
     
  18. Jan 11, 2013 #98 of 120
    jimstick

    jimstick AllStar

    114
    0
    Feb 5, 2007
    Wow! Looks like I am the only one with channel changing problems. Since this update, changing the channel is EXTREMELY slow, we're talking sometimes 10-15 seconds, especially when going to a local OTA channel. 2 HR20-700's with native off. Have rbr'd several times.
     
  19. Jan 12, 2013 #99 of 120
    jcwest

    jcwest Legend

    324
    5
    May 3, 2006
    My HR21-100 is painfully slow changing channels.
    When I punch in a channel it goes to a black screen then after along time at that the channel banner finally appears then after another pause the new channel pops up.
    Annoying......

    J C
     
  20. inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    22,675
    1,105
    Nov 13, 2006
    First thing to ask, do you have native on?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page