1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HD DVRs, Receivers, and R22 0x0736 - Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Aug 7, 2013.

  1. Aug 21, 2013 #61 of 122
    phodg

    phodg Mentor

    66
    1
    Jan 20, 2007
    Yeah, I waited. I'll try unplugging it for a while.
     
  2. Aug 21, 2013 #62 of 122
    inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    23,180
    1,173
    Nov 13, 2006
    Thanks. I'll give it a shot.


    Unplug the power on your swim for this too. Then plug it in first and wait ten minutes till you plug in the receivers.


    Sent from my iPhone using DBSTalk mobile app
     
  3. Aug 21, 2013 #63 of 122
    phodg

    phodg Mentor

    66
    1
    Jan 20, 2007
    Don't have a SWIM. Just the older elliptical dish and an unpowered multiswitch.
     
  4. Aug 21, 2013 #64 of 122
    codespy

    codespy Go Pack Go!! DBSTalk Club

    1,132
    50
    Mar 29, 2006
    Wisconsin
    I got x0736 early yesterday morning, apps worked okay for a day, but tonight the cut out screen appears on the right, but will not fill in the apps. I power HR24-100 on and off, but does not clear the app blank cut out. I press LIST and MENU and GUIDE buttons, and those graphics overlay the blank app cut out. Arrow, page up/down and select buttons are unresponsive and do not allow me to do anything.

    I powered off for over an hour, then powered on. Blank app cut out screen still appears when I turn on, but buttons listed above are still unresponsive.

    I am sure it may help if I do a RBR, but how often will I have to do that with this release? I am also having issues on my latest HR34 software download. This to me is all a little comical. I remember all the negative comments TiVo was receiving for the last 2+ years for not perfecting their software on DirecTV's HR22-100 platform. Funny......


    Sent from my iPad using DBSTalk mobile app
     
  5. Aug 22, 2013 #65 of 122
    EV2

    EV2 New Member

    7
    0
    Oct 21, 2008
    After the update, one of my three HR22 receivers had one guide filled in and the other two were empty. After double restarts, one additional HR22 guide started working. The last HR22 receives the base guide after the restart every time, but after about 20 minutes it is all lost again. I forced another firmware download and a couple of back to back restarts and no change. Settings are correct on a non-SWM slimline 5, and all channels receive fine. I assume I should try the unplug overnight next?
     
  6. Aug 22, 2013 #66 of 122
    peds48

    peds48 Genius.

    20,082
    1,069
    Jan 10, 2008
    NY
    Perhaps you are no given it enough time to build the guide. it takes 24 about hours after a complete guide flush
     
  7. Aug 22, 2013 #67 of 122
    skinnyJM

    skinnyJM Legend

    126
    0
    Nov 19, 2005
    DFW DMA
    Both DVRs received 0x736 Tuesday AM. One is OK, but the other still has nothing populated in My DIRECTV, only a message about checking back later. It is also missing YouTube and Pandora. It has been over 48 hours and a restart did not help. I have also verified internet connectivity and everything else checks out OK. Not quite sure what the issue is.
     
  8. Aug 22, 2013 #68 of 122
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,396
    585
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    Nor I, but unless you sorely miss those things on that box, I'd wait for it to straighten itself out over time.
     
  9. Aug 23, 2013 #69 of 122
    inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    23,180
    1,173
    Nov 13, 2006
    Both DVRs received 0x736 Tuesday AM. One is OK, but the other still has nothing populated in My DIRECTV, only a message about checking back later. It is also missing YouTube and Pandora. It has been over 48 hours and a restart did not help. I have also verified internet connectivity and everything else checks out OK. Not quite sure what the issue is.


    do a reboot then as soon as its back up again reboot it again then wait 72 hours and see what happens.


    Sent from my iPhone using DBSTalk mobile app
     
  10. Aug 23, 2013 #70 of 122
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    What does PIG mean? Thanks!
     
  11. Aug 23, 2013 #71 of 122
    jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,511
    433
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    Picture In Guide
     
  12. Aug 23, 2013 #72 of 122
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,396
    585
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    It means "Picture in Graphics"- so both the Guide and the List.
     
  13. Aug 23, 2013 #73 of 122
    I WANT MORE

    I WANT MORE CowboySooner

    1,363
    45
    Oct 3, 2006
    Northern plains
    No Pandora or Youtube.
     
  14. Aug 23, 2013 #74 of 122
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    I want to know why I can't add any apps, or even see the ones I had before.
     
  15. Aug 23, 2013 #75 of 122
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,396
    585
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    It seems with the new apps in HD, that's the way they are, and I've not seen an explanation or promise to change what we have. They're nice, but probably not a high priority right now. Well, for certain they are not right now.
     
  16. Aug 24, 2013 #76 of 122
    peds48

    peds48 Genius.

    20,082
    1,069
    Jan 10, 2008
    NY
    because those were removed
     
  17. Aug 24, 2013 #77 of 122
    damondlt

    damondlt New Member

    5,455
    233
    Feb 27, 2006
    Newfoundland...
    well that explains it! I liked the Team tracker apps for NFL and MLB.
     
  18. Aug 24, 2013 #78 of 122
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    I have an HR24/500 running on 0x0736 software and its speed is fine. What it does do, though, is to freeze for 30 seconds when I press RECORD. I can't stop the recording, change channels, or anything else for the 30 seconds. This has been going on since 0x062c was replaced. DirecTV says it may be because I have to many partial recordings on the hard drive. I say that is nonsense because after 0x062c was replaced, I forced a download and somehow 0x062c came back for a few days. Then there was no freezing. My personal opinion is that the DirecTV software engineering staff are a bunch of cretins that all need to be replaced.
     
  19. Aug 25, 2013 #79 of 122
    eileen22

    eileen22 Godfather

    427
    2
    Mar 24, 2006
    Philadelphia...
    I got the 0x0736 update on my HR20-700 on 8/14/13. Since then, I have had the receiver lose the Whole Home connection twice, both times were when viewing a recording from the HR34 Genie that it is networked with. The first time I had paused a recording, and when I tried to resume it, the connection dropped. The second time was just a few minutes ago, I had finished watching a recording, and when I tried to delete it, the connection dropped. Restarting the receiver reconnected the HR20 both times. I've only had Whole Home and the HR34 since May, but have never had the HR20 drop its connection until this release, and now it has happened twice in a week. Nothing else has changed in my home network. I also briefly saw the red circles a few days ago on the HR20's recordings, saying that too many tuners were in use. At the time there were no tuners in use in the HR20, and only one in use on the Genie. That issue resolved itself without a restart, so I don't know what was going on there. Anyone else having connectivity issues with this release?


    Sent from my iPad using DBSTalk mobile app
     
  20. Aug 26, 2013 #80 of 122
    hadley

    hadley New Member

    1
    0
    Aug 26, 2013
    0x736 is playing havoc with MediaSHare on my HR24-500. Since 0x736 downloaded, my MS videos start and then abort in a few seconds. MS Audio plays but very shortly hangs with a sort of echoing that can't be stopped. I've also noticed the new Apps are very slow (when they work at all) and often leave the black boxes behind as reported earlier. I recognize that MediaShare is still listed as "Beta" but it should still work with new releases. Or am I missing something?
     

Share This Page