HR-24/Genie keep disconnecting from whole-home

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by lschwarcz, Sep 14, 2019.

  1. raromr

    raromr Legend

    346
    7
    Jun 24, 2010
    It happens even w no internet connection. And I do have static ip addresses. I am at my wit’s end. I cannot get it to stop.
     
  2. raromr

    raromr Legend

    346
    7
    Jun 24, 2010
    By no internet I mean disconnecting the coax deca and having no receivers online. Happens when connected and when not connected. Happens w static ip and dhcp. Happens when on wireless or wired.
     
  3. inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    25,042
    1,569
    Nov 13, 2006
    You set the ips in the recover menu or did you reserve ip addresses in the router itself. If not try that.
     
  4. raromr

    raromr Legend

    346
    7
    Jun 24, 2010
    Both. Still drops.
     
  5. inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    25,042
    1,569
    Nov 13, 2006
    Well it likely is a software issue but I am curious how long are all your coax runs? How’s it all wired? Splitters etc? How’s it connected to the internet?

    How old are the wires and connectors?
     
  6. raromr

    raromr Legend

    346
    7
    Jun 24, 2010
    All wiring is new. There are some long runs particularly from dish to deca Coax. But never had this issue for over 10 years and now nonstop for last 7 mos.
     
  7. raromr

    raromr Legend

    346
    7
    Jun 24, 2010
    Just happened again. Went to watch a recording in another room and the genie disconnected from the network and now cannot see the recordings on the 24. Genie sees all the 24s though. Total randomness. No changes to anything.
     
  8. gilviv

    gilviv Godfather

    384
    3
    Sep 18, 2007
    Miami, FL. USA
    I'm with you on this one, it's so random, I've gone weeks without any issues, then suddenly, all hell breaks loose. I too have tried everything, D* has rolled a tech twice and both times they themselves are not able to resolve. "they" have unofficially called it a "KNOWN ISSUE", great, I'm paying for "known" crap! This never happened before, and then it did. My observation for a timeline to this is that my setup was/is the same for quite a while and never had a problem, and then without any changes to the system installed or to the network, bam! it start dropping 24s' to Genie connection almost once a week. So what changed, well for one AT&T took over a great company. Two, updates! So possibly some update must contain the "magic" switch that is causing this.
     
  9. raromr

    raromr Legend

    346
    7
    Jun 24, 2010
    Same here. Had MRV since it began and never had an issue. Same set up since 34, 44 and 54s came out. Randomly the genie will disconnect and only a reset temporarily gets it back. Total garbage.
     
  10. jc719

    jc719 New Member

    9
    0
    Apr 29, 2007
    I've suffered the disconnects of my HR24 from my HR44 for a couple years and tried many things. I eventually correlated it to deleting recordings from the HR24 while viewing on the HR44 (or a Genie client). It would happen every day I did a delete. I configured the HR24 to only allow deletions locally. Since then (~3 weeks), I haven't had a single disconnect. (Of course, now that I post this, I'll get a disconnect).

    My configuration is an HR44 with two C41 clients (one connected via coax, the other wireless), and a broadband adapter to connect my home LAN (& Internet) to the coax network.

    For a while, I had the HR24 connected to a timer so it would reboot (via power cycle) every night. That would restore any disconnections, but didn't seem safe for the longer term. I stopped power cycling after I changed the delete setting.
     
  11. lyradd

    lyradd Legend

    205
    21
    Mar 20, 2006
    I'm going to give this a try. I had a tech out recently to replace one of my noisy HR24's. He said the disconnect issue is a nature of the beast, that the HR24's don't work well with the HR44. That's bull as I've had the same setup for many years and started having this issue less than two years ago. I'll update in a few weeks if your solution worked for me. THANKS!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements