1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR20-100: 0x17E - Discussion / Issues

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by gblues, Jul 25, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jul 29, 2007 #41 of 125
    redram38

    redram38 Icon

    684
    0
    Dec 6, 2005
    Millington Tn
    Ok Thx I will do this
     
  2. Jul 29, 2007 #42 of 125
    redram38

    redram38 Icon

    684
    0
    Dec 6, 2005
    Millington Tn
    Can you also do this on the HR15-500
     
  3. Jul 29, 2007 #43 of 125
    Michael D'Angelo

    Michael D'Angelo Lifetime Achiever

    10,839
    0
    Oct 20, 2006
    no
     
  4. Jul 30, 2007 #44 of 125
    Octoberjewel

    Octoberjewel New Member

    1
    0
    Jul 30, 2007
    I normally put the box to sleep when not in use (i.e. just turn it 'off' via remote). Since the latest update, everytime I turn the unit back on, anything buffer related refuses to work (pause, FF, RW). I can still change channels (very slowly) and view the menus, but it doesn't accrue buffer on any channel until I reset the box (via menu or RBR). What's worse is that after the reset, none of the shows scheduled to record while the box was in the non-buffer state show up in the recorded shows list.

    Thoughts? The HD20 buffer issues (buffer not working and lack of DLB) are making for a very unhappy family... :-(
     
  5. Jul 30, 2007 #45 of 125
    Indiana627

    Indiana627 Hall Of Fame

    3,272
    5
    Nov 18, 2005
    I had a SL for So You Think You Can Dance setup prior to getting 0x17E (which I got early via the CE release on 7/20). I originally set up the SL to record 2 minutes over the scheduled stop time. On 7/23, I modified the SL to stop recording on time. For the 7/25 and 7/26 episodes, both still recorded the 2 extra minutes even though the SL had been modified well in advance of those episodes. I went back to the SL and confirmed it is set to stop recording on time. So the question is: why did it still record the extra 2 minutes?
     
  6. Jul 30, 2007 #46 of 125
    ghgoldberg

    ghgoldberg Cool Member

    14
    0
    Mar 4, 2007
    My HR20-100 does not respond to remote control. I have verified that the remote controller itself is functional. The unit DOES accept front panel input. I have tried several rbr and power chord resets.

    Any ideas? Whadya think? Shall I call to have them replace my unit, or shall I wait until the next firmware update?
     
  7. Jul 30, 2007 #47 of 125
    Chuck W

    Chuck W Icon

    853
    12
    Mar 26, 2002
    Connecticut
    Are you sure one(either the box or the remote) isn't in RF mode and the other in IR mode?
     
  8. Jul 31, 2007 #48 of 125
    ricks

    ricks New Member

    3
    0
    Jul 20, 2007
    Well, 10 days of our HR20-100 and I had to reboot. Still, much longer than our -700 in the living room that only lasted 30 minutes before having to pull the plug.

    We had several shows set to record today. My playlist shows that they were recorded, but when you try to play any of them all we saw was a blank screen. Well, except for one show that went right to the delete/not delete question that displays at the end of the show. This affected all shows set to record since 7AM this morning. A reboot later, and all these "recordings" just disappeared, so at least it realized they were bum recordings. Not good for the WAF, as they were her shows! Hopefully this isn't a common issue?!
     
  9. Jul 31, 2007 #49 of 125
    ghgoldberg

    ghgoldberg Cool Member

    14
    0
    Mar 4, 2007
    Absolutely sure. The box is in IR mode. And it does not respond to EITHER its remote or my Harmany 880.
     
  10. Jul 31, 2007 #50 of 125
    kmerlo

    kmerlo Cool Member

    26
    0
    Jun 21, 2007
    Switched to WMP11 and removed TVersity. Media Share now works correctly.
     
  11. Jul 31, 2007 #51 of 125
    mopzo

    mopzo Legend

    127
    0
    Jun 15, 2007
    Since the latest update I'm having problems with the Caller ID feature.

    Noticed over the weekend that the CID wasn't displaying incoming calls. Verified connections, all ok. Ran the System Test. The phone test failed. Performed a system reset, re-ran the test. This time the phone test passed. CID started working.

    Last night, incoming call and no display. Re-ran system test and again phone test failed. Performed system reset, phone test passed.

    Some background information: I currently use Cox Communications as my phone service provider. They use two different ring sequences depending on whether the incoming call is local or long distance. Local call is the normal ring. An incoming long distance call is a "double ring" meaning two quick rings followed by a pause then two quick rings.

    With the previous release, all incoming long distance calls would never display on the HR20. All local calls displayed properly.

    Now it appears with this new release, as soon as I receive a long distance call it disables the HR20's phone capabilities. A system reset is required to fix the problem.

    As a test I connected a regular phone the HR20's phone line. The phone displays all incoming calls whether local or long distance.

    I'm going to call Cox and see if this feature can be disabled. If a regular phone is able to support this feature, the HR20 should work the same way.

    If there is another thread for posting bugs please let me know and I'll get this message there.

    Thanks
     
  12. Jul 31, 2007 #52 of 125
    ProfJason

    ProfJason Mentor

    35
    0
    Dec 16, 2006
    Over the past few days, I've been having a similar issue. It will either not properly record something, or I will want to watch something and when I hit play, all I get is a blank screen and it asking me if I want to delete the program. When I've rebooted the machine, things work fine and I'm able to watch the program, but it has been having a lot of problems for the past few days. I'm glad I'm not the only one having these issues.
     
  13. Jul 31, 2007 #53 of 125
    cjever19

    cjever19 Legend

    232
    0
    Jun 2, 2007
    I think you have a bad box. I tried to duplicate this. Was on ESPN HD, I turned the box off (to standby) and back on and it retained a buffer from before I turned the box off all the way back to when I originally tuned to ESPN. So apparently it is still buffering when in standby! Pretty cool :righton:
     
  14. Aug 2, 2007 #54 of 125
    Button Pusher

    Button Pusher Icon DBSTalk Club

    971
    0
    Jan 19, 2007
    The...
    I was told by the wife when I got home last night that the HR20-100 was locked up all day on our local HD Fox channel. She tried to turn it off with the remote,the on/off switch on the front of the HR20 and she also unplugged the unit with no change.So when I got home I did an RBR and everything came back up fine but I didn't check the HD locals. I got a call this morning from her and now the local HD channels are not working.The SD locals are working but not the HD locals. I did try to get the HR20 networked last night but I don't believe anything I did along those lines would have affected the HD locals.I posted this in the HR20 general Thread. Lamontcranston suggested it needed to be in here.Thanks Lamontcranston for your help!
     
  15. Aug 3, 2007 #55 of 125
    arnolddeleon

    arnolddeleon Mentor

    35
    0
    Dec 7, 2006
    I've had at least three cases of the locked up box. The display is frozen and the box does not respond to the remote. I haven't had much to investigate (or even report) the problem. In each case I pressed the Red Button to Reset the box and it started up just fine.

    I have Seagate FreeAgent 750GB drive attached to the system.

    arnold


     
  16. Aug 3, 2007 #56 of 125
    scpanel

    scpanel Mentor

    39
    0
    Jun 13, 2004
    I noticed the same thngs:
    1. Caller ID doesnt work
    2. Computer list is huge and for some reason it displays the same one several times, and only the last one added actualy works
    3. The reciever response is slower when calling up the guie, changing channels, menu etc.


    I think it worked better before.
     
  17. Aug 4, 2007 #57 of 125
    gbubar

    gbubar Legend

    160
    0
    Feb 3, 2004
    Problem: When I rewind into the buffer of a live program on my local channels (MPEG 4) and then FF to the live broadcast I get audio dropouts.

    Can it be Replicated: Yes

    Fix: Change the channel and then return to the original channel corrects the problem. But then you lose the buffer.:rolleyes: :rolleyes:
     
  18. Aug 4, 2007 #58 of 125
    Doug Brott

    Doug Brott Lifetime Achiever DBSTalk Club

    28,939
    72
    Jul 12, 2006
    Los Angeles
    ... deleted ...
     
  19. Aug 4, 2007 #59 of 125
    heebzman

    heebzman Cool Member

    11
    0
    Aug 4, 2007

    I am having the exact same issue and it has been driving me NUTZ !!! Someone please tell me that this can be corrected or should I call Directv to send out another box ?? I have only had this system installed since Wednesday.

    Would like to get this resolved as soon as possible.

    Thanks from a new member !!!

    heebzman
     
  20. Aug 5, 2007 #60 of 125
    kitchj

    kitchj Godfather

    272
    0
    Aug 3, 2007
    Well, last night I had a bunch of friends over for some gaming, and I was commenting on how my new HD DVR Receiver was working awesome. I got my HR20-100 last Wednesday (8/1), forced a download and update later that day, and I've had no problems. I should never have jinxed myself. I woke up this morning and it was stuck on the channel that was last watched last night. Remote didn't work... buttons on the front panel didn't work. I did an RBR, and once it booted, it still didn't respond. After a second RBR it seems to be fine for now.

    Hopefully I'm not gonna head downhill :p I wanted to do the CEs, and I would have expected lockups, etc from those, but I come to find out that the -100s don't even usually get the CEs. If I can't be part of the official "betas", I wouldn't expect many problems.

    Since I hate a pure rant post, I want to say that this board is fantastic. I joined the chat a couple of days ago, and everyone was very willing to help out and answer silly questions. It's no wonder that DirecTV is so willing to listen to this community.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page