1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR20/21/22/23/24 & R22 (National Release) - Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Feb 9, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Feb 15, 2011 #21 of 120
    bonscott

    bonscott AllStar

    93
    1
    May 1, 2007
    My HR20-700 also stutters when I change the channel for a couple seconds and then is fine.I did a reboot and thought it was fixed now the problem came back. This problem just started last week.
     
  2. Feb 15, 2011 #22 of 120
    hasan

    hasan Well-Known Member

    5,957
    54
    Sep 22, 2006
    Ogden, IA
    HR20-700 and HR20-100 both got the new firmware last night.
    HR21-100 has not been updated since December 15, last year, so I assume that is coming.
    Two minor problems noted:

    1. My eSATA (2 TB WDVS/Thermaltake Dock), was not recognized. (It was on the internal drive when I started interacting with it). I restart brought the drive and all its recordings back (this has happened before, so it's nothing new due to the recent firmware.

    2. YouTube was not functional on the HR20-700 until I did a reboot. The HR20-100 YouTube was functional the first time I checked it.

    I assume that the software is on "roll-out", and that the HR21-100 will get updated in the next few days. If that's not true, someone let me know what is up.
     
  3. Feb 15, 2011 #23 of 120
    HIGHWAY

    HIGHWAY Legend

    131
    0
    Apr 11, 2007
    north east pa
    hr20-700 got oxo458 at 345 am working fine
     
  4. Feb 15, 2011 #24 of 120
    makaiguy

    makaiguy Icon

    903
    38
    Sep 24, 2007
    Aiken, SC
    HR20-700, no whole home dvr setup yet. Connected to network router via wi-fi game port.

    Received 0x458 @ 3:31am today.

    Had YouTube working before, after activating via UTUB3ON search. Continues to work now.
     
  5. Feb 15, 2011 #25 of 120
    David MacLeod

    David MacLeod New Member

    5,689
    0
    Jan 29, 2008
    my three HR21-100 are also 0x452
     
  6. Feb 16, 2011 #26 of 120
    woodfold

    woodfold New Member

    1
    0
    Aug 24, 2009
    I've typed in the actual name of a video:
    Old man watches car fly by

    and it doesn't show in the results. It shows on YouTube, but not in my search.
     
  7. Feb 16, 2011 #27 of 120
    Vin

    Vin Legend

    234
    2
    Mar 29, 2004
    Try searching for something less specific...for example, type in DAUGHTRY and see if you get an entry on the right that says DAUGHTRY Youbtube...
     
  8. Feb 16, 2011 #28 of 120
    billsharpe

    billsharpe Hall Of Fame

    2,694
    72
    Jan 25, 2007
    Southern...
    How is one supposed to know that they should type in DAUGHTRY unless they already viewed the video on their computer? Sort of defeats the purpose of "Smart Search," I'd say.
     
  9. Feb 16, 2011 #29 of 120
    Vin

    Vin Legend

    234
    2
    Mar 29, 2004
    You're right, it wouldn't really be a "Smart Search" but I interpreted his post to mean he was still trying to determine whether or not the Youtube feature was enabled on his DVR...I believe a more general search would have helped him make that determination.
     
  10. Feb 16, 2011 #30 of 120
    Indiana627

    Indiana627 Hall Of Fame

    3,266
    4
    Nov 18, 2005
    My HR21-200 got 0x457 yesterday AM. My HR21-100 rebooted the same night but is still on 0x452 from December 16, 2010.
     
  11. Feb 16, 2011 #31 of 120
    hasan

    hasan Well-Known Member

    5,957
    54
    Sep 22, 2006
    Ogden, IA
    I'm in the same boat. I think we just have to be patient. The HR20-700 and HR20-100 both updated, but my HR21-100 did not, it's still on the December firmware.
     
  12. Feb 16, 2011 #32 of 120
    bwaldron

    bwaldron Impossible Dreamer

    5,525
    0
    Oct 24, 2005
    Both our HR20-700's got the update yesterday. Had an issue with some channel logos missing (e.g., ESPNU) and some showing older versions (e.g., NHL Network). Did a red button reset a few hours ago and the logos reappeared.
     
  13. Feb 16, 2011 #33 of 120
    Indiana627

    Indiana627 Hall Of Fame

    3,266
    4
    Nov 18, 2005
    Speaking of channel logos, does anyone have the channel logo for the HD version of HGTV channel 229? It disappeared with the 0x452 software from December for me. The SD version of HGTV still has the logo, but not the HD version.
     
  14. Feb 17, 2011 #34 of 120
    bwaldron

    bwaldron Impossible Dreamer

    5,525
    0
    Oct 24, 2005
    Same here -- HGTV HD logo disappeared previously and hasn't returned.
     
  15. Feb 17, 2011 #35 of 120
    cbhpi

    cbhpi AllStar

    59
    0
    Nov 17, 2008
    HR21-200 was updated Tuesday morning. Remote control lag problem seems to be resolved with this update. (From December 14th until Tuesday, had severe problem using remote control in RF mode at a distance of greater than about 10 feet.)
     
  16. Feb 17, 2011 #36 of 120
    shiffy

    shiffy Cool Member

    10
    0
    Dec 19, 2006
    I've seen issues with the last 2 software updates regarding fast-forwarding. Whenever I fast forward at 2x or 3x, it about 70% of the time starts playing AFTER the time when I pressed the play button, so I'm always having to backtrack whereas before it seemed to start playing back about 30 seconds before where I pressed play when on 3x.
     
  17. Feb 18, 2011 #37 of 120
    jdh8668

    jdh8668 Legend

    211
    2
    Nov 7, 2007
    Haven't noticed the half frame problem yet on ffw on my HR21, but did when I reverse. Very annoying.:nono2:
     
  18. Feb 18, 2011 #38 of 120
    endeavor

    endeavor Cool Member

    44
    0
    Jan 27, 2010
    HR20-700 here
    The new software update came a number of days ago.

    Here's the interesting thing with this, every since we got this unit back in 9/2006 we have had issues with Fox HD channel 25 where when we were watching any HD presentation, whether House, Bones, Idol, etc... there would be at least 30 - 50 small but annoying video/audio glitches during each hour of watching TV. All Other HD channels Always! worked just fine, and so we thought it was just a Fox HD 25 HD broadcasting problem with how they compressed the signal, etc, etc etc...

    Anyway, this week those three TV shows for the first time ever, broadcast and recorded perfectly without any glitches at all. We were so impressed and commented to ourselves after the first of those three shows, but all of them worked just fine. We did not even know the software update took place until I looked and see that it had just a few days ago before these shows aired.

    I don't see anything in the release notes about working on it, but that's the only thing I can attribute it too otherwise after all these years of watching each update and praying someone somewhere in the Fox/DirecTV technical people would finally fix it, and so it seems it has been, if not then it's a 1000 to 1 other coincidence - it's hard to imagine the new sun solar flare would fix it, quite the opposite I would think...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Bad News
    A few weeks went by and my Fox 25 HD is back to the Video/Audio glitches
     
  19. Feb 18, 2011 #39 of 120
    Asheville Hoo

    Asheville Hoo Cool Member

    16
    1
    Feb 17, 2011
    Asheville, NC
    I'm a fairly recent customer to D* and obviously to posting on this forum so forgive any problems in this post:

    Several times on my HR24/500 this has happened to me and it is HIGHLY annoying. I have been watching basketball games delayed and while trying to fast forward through certain down times when I hit play the action jumps upwards of 7 seconds AHEAD. For sporting events this is not acceptable. Most of the time it works properly, but several different sessions this has occurred. By sessions I mean different days or viewings and that during that viewing it does it almost every time.

    I am certainly hoping this is somehow due to a software issue in that then at least I have hopes of it getting resolved. Glad to know it isn't something unique to me. FWIW, it happens even at 1X fast forward for me.
     
  20. Feb 19, 2011 #40 of 120
    jcormack

    jcormack AllStar

    64
    0
    Jan 19, 2007
    Fpr those that have HR21 models that have not yet updated, please check your history log. My HR21-200 is stuck in a don't-loop, it has had multiple attempts to download the new software over the last couple of days. I observed it last night and again this am - it gets to about 98% done on the download & then kicks out, reboots on the old version, and 10 minutes later starts over again............
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page