HR20/HR21/HR22/HR23/R22 0x040A/0x040D/0x040E - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Aug 11, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sep 2, 2010 #61 of 189
    sdk009

    sdk009 Icon

    695
    19
    Jan 19, 2007
    Kihei, Maui, HI
    Got the update on my HR20-100 and the response time is slower now than it ever has been. Very Frustrating.
     
  2. Sep 2, 2010 #62 of 189
    Carl Spock

    Carl Spock Superfly

    4,567
    1
    Sep 3, 2004
    Many people have reported their units slow for the first 24-48 hours. My HR20-700 certainly was. Now it's fine. It did also take a reset after 48 hours to get all the features restored.
     
  3. Sep 2, 2010 #63 of 189
    chrisfowler99

    chrisfowler99 Legend

    198
    0
    Aug 23, 2006
    Since the update Saturday I've had to reset, now, four times to stop freezes or stuttering on my HR22.

    This is ridiculous.
     
  4. Sep 2, 2010 #64 of 189
    leesburgbob

    leesburgbob New Member

    4
    0
    Sep 2, 2010
    Same problem. HR21 update received 9/1 and stuttering began immediately on any recorded/time delayed show in any format (SD/HD). Stuttered on newly recorded as well as shows recorded prior to update that did not stutter before.
    Unit also very unresponsive - 2-3-5-10 seconds to respond to remote commands.

    Rebooted several times. Performed rebuild of disk (or whatever it's called when you hold record and down on the front panel when booting). Found I was able to rewind a show to a point before the begining of the show, causing an uninteruptable loop of the first 2-3 seconds of a show.

    Gave up and Directv is sending a new replacement unit.

    Note that this only happened on one of my two HR21s that are exactly the same pedigree - bought the same day.
     
  5. Sep 3, 2010 #65 of 189
    Dan B

    Dan B Legend

    114
    0
    Mar 6, 2007
    Ah, it took a day for the graphics to come in. At first it just seemed odd that they moved the clock & there was now an empty space.
     
  6. Sep 3, 2010 #66 of 189
    matt

    matt New Member

    4,858
    2
    Jan 11, 2010
    I have an HR22 running NR, and I went to do a total reset. You used to be able to hit up on the front panel for "-", and I did and the yellow box showed "1". What the?! I hit up again and it read "2". It goes up to nine, then to zero, then back up again.

    Dash works with the remote.
     
  7. Sep 3, 2010 #67 of 189
    wingrider01

    wingrider01 Hall Of Fame

    1,764
    2
    Sep 9, 2005
    not sure if this is a release issue or not. On a HR20 the HD channels will go to a solid color screen until I reboot the unit, after that the HD channels will work correctly. Not sure if I am having a hardware issue or a release issue. I have refreshed the service from the website also.
     
  8. Sep 3, 2010 #68 of 189
    t1g3r

    t1g3r New Member

    7
    0
    Dec 14, 2007
    Any idea what may have caused this and will it be resolved?
     
  9. Sep 3, 2010 #69 of 189
    JonW

    JonW Icon

    526
    0
    Dec 21, 2006
    Both of my HR20-700's are stuttering during playback since the update. Pausing for a moment sometimes fixes the issue for a little bit.

    One of my HR20's no longer plays back reliably out the component video port (both of my HR20's are using pretty much all the video & audio outputs).
     
  10. Sep 3, 2010 #70 of 189
    HarryD

    HarryD Icon

    597
    0
    Mar 24, 2002
    Lehigh...
    I am getting slight stuttering....
     
  11. Sep 4, 2010 #71 of 189
    Syzygy

    Syzygy Hall Of Fame

    1,306
    0
    Dec 5, 2005
    I am getting audio stuttering very often after FFx3 + Play (or FRx3 + Play). But I think everyone else is too. (As someone said, it sounds like the audio has to go real fast in order to catch up with the video.)
     
  12. Sep 4, 2010 #72 of 189
    jdmac29

    jdmac29 Godfather

    401
    0
    Jan 6, 2006
    My hr20-700 gets 771 error but my hr21-700 does not.
    I have red button reset and also unplugged it but still get same error.
    Both my HR's have freeze issues on playbacks. I am using a swm5 with both units.
     
  13. Sep 4, 2010 #73 of 189
    chrisfowler99

    chrisfowler99 Legend

    198
    0
    Aug 23, 2006
    HR22 was just going through the stuttering again...rebooted.

    After waiting for the long reboot sequence I saw about 5 minutes of TV, then it rebooted itself.

    During the reboot, it seems to have hit something that caused it to pop up "Running receiver self check"...now it's continuing rebooting.

    Is DirecTV replacing receivers because of this crap OS update?

    I might try updating to the CE release tonight to see if I can get something more stable... *sigh*
     
  14. Sep 4, 2010 #74 of 189
    bossa_nova

    bossa_nova New Member

    5
    1
    May 19, 2008
    Constant video stuttering on all recorded shows on my HR-21 since the update. Unwatchable. Live is fine.
     
  15. Sep 5, 2010 #75 of 189
    jdspencer

    jdspencer Hall Of Fame

    6,724
    28
    Nov 7, 2003
    Here's an interesting scenario.
    My HR23 has the new software 0x040d.
    On the Playlist there are two folders one above the other.
    Neither of them expanded.
    Expand the upper one and play the program.
    Once it is done, press Stop and then Delete from the menu that is displayed.
    Here's the weird part.
    When the Playlist is redisplayed the second folder is expanded.
     
  16. Sep 5, 2010 #76 of 189
    poppo

    poppo Hall Of Fame

    2,038
    43
    Oct 10, 2006
    HR20-700s have stuttering issues.:nono2:

    Also noticed guide issues (it's been over a week since the update). If you scroll right through the guide (i.e. channel HGTV 229) all of the programming shows up. But if you highlight the channel and use the vertical display mode, there will be big gaps in the guide. For example it will go from 1pm Sunday to 8pm with nothing listed in between (only in vertical mode). Another unit does it too and has an even bigger gap. I had done a double reboot on one to flush the guide data a few days ago and it still does it.

    all HR20s have 040C
     
  17. Sep 5, 2010 #77 of 189
    RAD

    RAD Well-Known Member

    16,654
    193
    Aug 5, 2002
    Dripping...
    HR24-500/AM21

    Took STB out of standby, appeared to be working fine. Tried to change to another channel, got a pop up saying no signal on tuner 2. Ran systems test, got error 43-79-894 Satellite Dish Alignmenr Problem, also another error message saying box was experiencing network playback errors.

    I checked another HR22-100, it was working fine and passed all test. Checked a HR24-500, it also passed all tests.

    Tried another HR24-500, it appeared to be working OK, tried to run system test and it sat on 0% for a couple minutes, cancelled that test and tried again. This time it got to 40% and just sat, cancelled that test and generated report 20100905-1142. While that report was running, the original HR24-500 popped up with the lost signal sat 2 message again.

    Don't know what's going on this AM, rebooting both HR24-500's to see what happens.
     
  18. Sep 5, 2010 #78 of 189
    OnTheRidge

    OnTheRidge Cool Member

    21
    2
    Jan 10, 2009
    Our HR22/100 got the update on 8/31 at 4:30am. We noticed that evening that playback of recorded shows (recorded both before and after the update) had extreme stuttering, and sometime live TV would stutter and/or completely freeze. After RBRs Tuesday and Wednesday night, called DTV on Friday evening... ended up scheduling a service call on the pretext of a signal issue (tech's call, not mine) after the problem remained after unplugging the unit for a couple minutes and restarting. Since then, my wife pointed out that OTA locals hadn't been working for some time, so I removed the AM21, and so far, it appears that may have solved the problem. I'll wait till morning to be sure it hasn't returned, and then put the AM21 back in to see if the problem recurs. If it does, hopefully the service tech will be able to swap it.
    Theory of the moment is that an AM21 issue may have been exacerbated by 0x40d release, but maybe it was coincidental timing.
     
  19. Sep 6, 2010 #79 of 189
    underlord2

    underlord2 AllStar

    72
    0
    Dec 1, 2006
    HR20-700 has weird volume changes, the center speaker on the 5.1 channel would go out and the left/right speakers would go in and out of volume while listening to non DD stuff on a DD connection. A reset resolves this.

    My receiver is 4 years old.
     
  20. Sep 6, 2010 #80 of 189
    chrisfowler99

    chrisfowler99 Legend

    198
    0
    Aug 23, 2006
    I had the same problems on my HR22...called DirecTV last night. They had me run through an disk check. It made it 1% and then got an "Error 70"...they're sending me a new DVR...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

spam firewall

Advertisements