HR20/HR21/HR22/HR23/R22 0x040A/0x040D/0x040E - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Aug 11, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Oct 7, 2010 #141 of 189
    Dan B

    Dan B Legend

    114
    0
    Mar 6, 2007
    I've had a few instances of the audio going out on my HR20-700 over the last couple of weeks. Pausing/rewinding/changing channels fixes it eventually.
     
  2. Oct 7, 2010 #142 of 189
    RunnerFL

    RunnerFL Well-Known Member

    17,050
    312
    Jan 4, 2006
    That's definitely not the case here.
     
  3. Oct 7, 2010 #143 of 189
    RunnerFL

    RunnerFL Well-Known Member

    17,050
    312
    Jan 4, 2006
    There is no doubt about that.
     
  4. bigrig

    bigrig AllStar

    66
    0
    Aug 7, 2002
    HR21-700 with internal drive - a few days ago it started freezing for 20-30 seconds during playback. I think it has rebooted spontaneously. And now its stuttering during playback. :nono2:
     
  5. dre2112

    dre2112 Mentor

    33
    0
    Oct 12, 2009
    My HR23-700 is slower than ever. Sometimes when I change channel the screen goes black (except for the blue bar with the title/info) for 4-5 seconds until the picture comes up.
     
  6. bigwad

    bigwad Godfather

    382
    0
    Oct 19, 2006
    Do you have the resolution set to "Native OFF" or "Native ON"? I know mine is a lot slower with it ON.
     
  7. dre2112

    dre2112 Mentor

    33
    0
    Oct 12, 2009
    it's off.

    i did a RBR and it's a bit faster but still slow as crap. Way too slow for my liking. Changing the channels manually (inputting the digits and pressing select/enter) takes forever. I can hit 2-4-7 and nothing shows on the screen for a few seconds then right away 247 will quickly input and a couple more seconds later it will change channels.

    It's way too long. It should be instant, even a lag of 1 second... but this is absurd.
     
  8. jcwest

    jcwest Legend

    332
    5
    May 3, 2006
    Report after menu reboot: 20101013-2c24

    6:00 A.M. today first noticed "MRV failed ..... " using the H21-100.

    After taking the HR21 out of standby the unit was locked up. Had no video or audio, black screen. Guide would come up but showed programming like The tonight show, or very late night guide, but showed the correct time of day in the window.

    Tried to run report before the reboot and the number 201010103-47B4 came up but would not proceed. There was never a scrolling in the progress bar.

    Did a menu reboot and the box came back to life. Have not fully tested but seems to be working normally now.

    Intense...

    J C
     
  9. fornold

    fornold Legend

    244
    3
    Sep 4, 2006
    I turned my HR21-200 last night around 8:40pm. It takes a very long for the picture to come up. When it finally does, it has the conflict resolution dialog box up. It turns out that one of the programs recording at 7:30 ran long and created a conflict with the 2 shows that were scheduled to record at 8:00.

    It seems weird that with the unit in "standby" it would wait and ask about which show to record. You would think it would continue to record the show running long and record the highest priority show on the other turner. But NO, it showed that dialog box until I cleared it when I turned the unit on 40 minutes later AND didn't record any of the 3 shows!

    The box has been running slower than normal so I did restart it after event, as well as taking a long time to get a picture on TV when waking the unit up.
     
  10. fornold

    fornold Legend

    244
    3
    Sep 4, 2006
    Well, almost the same thing happened tonight to a different DVR, my HR22-100. I turned it on, it took it almost 2 minutes to display a picture. It didn't record 5 shows tonight. It was supposed to be recording when I turned it on and only started after I turned it on and the picture finally showed up.

    Not good.
     
  11. ATARI

    ATARI Hall Of Fame

    1,876
    0
    May 10, 2007
    My HR21-100 was locked up this evening. I hadn't used it since Monday night, so some time in there is when it locked up. A RBR brought it back to a usable state.
     
  12. HarryD

    HarryD Icon

    597
    0
    Mar 24, 2002
    Lehigh...
    I have the same issue... I have two HR21-700 - one works flawlessly, the other locks up/stutters all the time..... never had any issues prior to the last software update.... :mad:
     
  13. shandrew

    shandrew Cool Member

    18
    0
    Dec 20, 2007
    I've observed the same problem on my HR20. Channels have simply disappeared from my normal favorites list. I think i've seen it happen to the local pbs channel twice, and random other channels a handful of times. Weird.

    I'm also running into the black screen/frozen video problem that others have noted, so about once a week I need to reboot the box (through menus, not rbr).

    And everything's feeling a lot slower.

    Rebooting wouldn't be so horrible if it were faster!

    Details: HR20-100, 0x40c, 1 TB external disk
     
  14. mmcrow2897

    mmcrow2897 New Member

    1
    0
    Oct 19, 2010
    I am experiencing the exact problems as ZTerry on page one of this thread. Also, in Aug and Sept the sluggish delay with the remote buttons-works fine now. If you get a fix for the problem please post. I also have a HR20-700.
     
  15. hidef2010

    hidef2010 AllStar

    87
    0
    Jul 28, 2010
    Ok, so I realize that my HR22-100 is not the fastest thing out there, but it actually has been pretty good overall. Late Sunday night at 11pm, I was having some really slow channel changes. I mean, it would take about 4-5 sec to flip channels, which HAS NEVER HAPPENED BEFORE!! I went to bed & didn't bother with it thinking it would resolve itself!!
    Monday night, got back from work, still had not turned on the TV..... I noticed that a scheduled recording was not occuring, when it was supposed to!!! I turned on the TV immediately, only to find a BLACK SCREEN, (NO AUDIO/VIDEO) I pressed the RED button to reset and it seemed to do the trick.
    Actually, the channel changes, much to my surprise were super fast, I have never experienced this kind of speed before.:confused:
    If anyone else has experienced this on there HR22-100 please let me know. Is this a one time thing, does it happen maybe once every 5-6 months. I would hate the idea of having to press this red reset button every couple of weeks!!:eek2:

    Thanks
    Hidef2010
     
  16. barrytest

    barrytest Cool Member

    21
    0
    Jan 28, 2007
    Has anybody heard of updates to the lock problems and random reboots? I have called DTV a second time and they are having me do a disk scan this time. I don't think this is going to solve the problem. If it does not, the next time I call back I am going to tell them its totally dead so I get a replacement DVR.

    HR21-700
     
  17. barrytest

    barrytest Cool Member

    21
    0
    Jan 28, 2007
    OK:

    The disk scan did not resolve the issue what a surprise. They are sending me a replacement unit, does anyone know what model it will be? I currently have a HR21-700

    THX
     
  18. dreadlk

    dreadlk Hall Of Fame

    2,008
    138
    Sep 18, 2007
    Earth
    Any ideas if Directv is going to get the speed on this Ver fixed for the next release?
    The slowness is really starting to suck the enjoyment out of Surfing channels! Now I know how the HR22 owners feel!
     
  19. Nov 1, 2010 #159 of 189
    mdyonke

    mdyonke Cool Member

    18
    0
    Mar 14, 2006
    Both of my HR20-100s get into a state where HD channels and HD recordings don't play (grey screen and no audio), but menus, info, timeline, etc. still work. SD channels of the exact same channel and SD recordings continue to play fine. It's like the decoder for HD stops working since this is problem I have with both live TV and recordings. One of my DVRs in connecting via HDMI and the other via Component. Both on the same dish and both have the problem. This is brand new behavior since this release. CSR told me to run a scan; didn't help. Reboot fixes problem for a day or so, but always comes back. Anyone else having this problem? I don't want to try to get new DVRs when I'm pretty sure this is a software issue and I don't want to have to fight for two DVRs with OTA. Thanks.
     
  20. Nov 1, 2010 #160 of 189
    newsposter

    newsposter Hall Of Fame

    1,429
    1
    Nov 12, 2003
    super slow even after lights on machine flicker to accept command. unbearable stutters, have to turn on CC
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

spam firewall

Advertisements