1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR22 On it's way out?

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by bubbagumper6, Feb 24, 2013.

  1. bubbagumper6

    bubbagumper6 AllStar

    54
    0
    Aug 13, 2010
    My HR22 has been acting weird today. It's been randomly losing the connection with the satellite even though the weather is totally clear, then while I was watching Iron-man it completely just stopped working. I could pull up the guide and change channels but every channel was just black, no audio. Tried to go into the menu and check the satellite signals but then it just froze. I hit the reset button and after getting through all the startup stuff it seems to be working but it did just drop the satellite signal briefly again and it has me worried. Any advice?
     
  2. bubbagumper6

    bubbagumper6 AllStar

    54
    0
    Aug 13, 2010
    Now I'm also getting "Problems communicating with dish (775)" :(

    Keep in mind this is a system that's been installed and working fine for 8+ months...The HR22 was brought from my last house, I've had it for about 2 1/2 years now.
     
  3. garrettw

    garrettw New Member

    7
    0
    Feb 24, 2013
    I am trying to connect receiver hr23-100 to 5 lnb dish with 2 cables only line one will show a signal , any suggestions ?
     
  4. jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,222
    394
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    Did you go thru the Satellite Setup menu and choose the Slimline 5 and Multi switch ?
    Menu, Settings, Satellite, Repeat Satellite Setup
     
  5. Lugnut

    Lugnut AllStar

    63
    1
    Feb 11, 2013
    Eagle, Idaho
    Error code 775 is not a satellite alignment error code. It is specifically for when the receiver can't detect your SWM wiring.

    This sounds like it could possibly be a faulty SWM power supply. Try unplugging the power cord to your SWM power supply and plugging it back in. If it continues, I would call tech support. SWM power supplies are available for drop shipment if it is the issue. They can also help if it happens to be an issue with the tuner or with the SWM switch. Can you run a diagnostic test? That will help narrow it down.

    Press MENU button

    Select "Settings & Help," press SELECT

    Select "Settings," press SELECT

    Select "Info & Test," press SELECT

    Select "Run System Test," press SELECT

    It should give you a diagnostic code, please post that here. Thanks.
     
  6. Mar 9, 2013 #6 of 11
    bubbagumper6

    bubbagumper6 AllStar

    54
    0
    Aug 13, 2010
    Sorry for the slow replies, I've been away on business. It's still doing it occasionally. Just ran a system test and it said 3 tests failed.

    Diag Code 21-71-73-981
    1. Internal Storage Error Detected
    2. Cannot Detect Internet
    3. Cannot Detect Network or Phone Dial Tone

    So then I ran the network setup because I know it's connected to the internet and the first thing it does is test my network which it then 'found' the internet and gave me the confirmation screen. So I ran the system test again and got 2 tests failed:
    Diag Code 21-72-379
    1. Internal Storage Error Detected
    2. Cannot Detect Phone Dial Tone (I don't have a phone landline)
     
  7. Mar 9, 2013 #7 of 11
    jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,222
    394
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    Internal storage problem is reason for a replacement.
    Call them and tell them what you have done.
     
  8. Mar 9, 2013 #8 of 11
    bubbagumper6

    bubbagumper6 AllStar

    54
    0
    Aug 13, 2010
    They'll replace it for free? I believe I'm paying that couple bucks a month for the protection plan or whatever it is...
     
  9. Mar 9, 2013 #9 of 11
    jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,222
    394
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    If you pay the insurance / protection plan it should be free.
    If not, they charge $20 for shipping.
     
  10. bubbagumper6

    bubbagumper6 AllStar

    54
    0
    Aug 13, 2010
    As a side note, I have two of the power inserters because I kept the one from my last house and when they set it up at the new one they installed a new one. So I swapped them out as soon as this started happening and it had no effect.

    Calling them now.
     
  11. bubbagumper6

    bubbagumper6 AllStar

    54
    0
    Aug 13, 2010
    Coolio, got a new one on the way :)

    Will post results when I get the new one set up.
     

Share This Page