HR23-700 {CE:15:09} 0x027D - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV - HR23 Discussion (private)' started by Stuart Sweet, Sep 18, 2008.

Did you download this release? If so, when?

  1. Forced / Window #1

    0 vote(s)
    0.0%
  2. Forced / Window #2

    18 vote(s)
    75.0%
  3. Automatic / Other

    4 vote(s)
    16.7%
  4. Did not download

    0 vote(s)
    0.0%
  5. Do not own / does not apply

    2 vote(s)
    8.3%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cbaker

    cbaker Icon

    588
    0
    Dec 20, 2006
    Update to UI Slowness:

    The UI slowness is not related to the "scrolling effects" being on or off. I tested on both the HR23 and HR20 and scrolling effect being on or off had no change in the slowness on the HR23 for many of the UI slowness issues described in earlier posts.

    NOTE: The "scrolling of text" on the "Info Screen" (if more than one page of text is available and you scroll down) is affected significantly by the scrolling effects being on or off. When effects are on, the screen is VERY SLOW. It is a bit worse on the HR23 than the HR20, but in general both are affected adversly with the feature turned on.
     
  2. Mike Bertelson

    Mike Bertelson 6EQUJ5 WOW! Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    14,043
    95
    Jan 24, 2007
    It turns out that getting the "More Info" screen from the Info banner while watching a recording ONLY applies to recordings made prior to downloading the CE firmware.

    Anything thing recorded after the download allows me to get to the "More Info" screen.

    I have checked ever recording before and after the download and it holds in all cases.

    Also, I had live TV paused for about 10 minutes. Then I started watching again.

    However, on the hour both tuners started recording and I lost everything that was in the buffer. I missed the end of my show.

    I realize this has been the way the machine operates since day one but it is very annoying.

    Mike
     
  3. Stuart Sweet

    Stuart Sweet The Shadow Knows!

    37,060
    288
    Jun 18, 2006
    At 8:04PM I went to the list to start "Dancing With the Stars" which was set to record on KABC-MPEG4.

    The recording was listed as 0 minutes (Partial) and pressing play got the dreaded Instant Keep or Delete.

    The same recording was fine on the HR21-200.
     
  4. cbaker

    cbaker Icon

    588
    0
    Dec 20, 2006
    NOTES:
    1) Not sure if this is an HR2x issue or isolated to HR23 but was seen on my HR23 so reporting it here.
    2) For the most part (including SL here) all my SL are set to record "First Run Only".
    3) Diagnostic Report: 20080925-12A1

    Went to prioritizer to remove a SL. Was browsing the list when I noticed that Law & Order: Criminal Intent on Ch 242 (USAHD) was showing 6 upcoming recordings. That seemed unusual since 1 or 2 are typical.

    First I verified that the SL was set to "first run" only. Next, I decided to see what was getting recorded so I could see what the problem might be... So I decided to "drill down" and look at the episode list to see what was set to record. (I have noticed in the past that sometimes shows enter the guide data early on without proper info and later on (closer to date) the data gets updated and then does not get recorded.) But on the episode screen it says in the "title area" that "Episodes: 0 First Run / 25 Total."

    So it said there were 0 first run ... so then I decided to browse the list to see which 6 are scheduled to record ... NONE. There are none in the list set to record.

    So then I wondered if my "L&O: CI" on Ch 5 (NBC HD) was causing the problem (count was on title name not name and channel) ... nope, there are 0 set to record there (both in the summary screen and under the episode list).

    FYI - IF DIRECTV READS THIS OR IT CAN BE PASSED ON .... THANK YOU DIRECTV FOR THE UPDATED PRIORITIZER LIST. IT ROCKS, EVEN WITH THIS MINOR ISSUE!!!! IMHO THE BEST UPDATE TO THE UNIT IN A LONG TIME!!!!
     
  5. Milkman

    Milkman Hall Of Fame

    2,055
    2
    Dec 6, 2006
    I was deleting an entire folder with 23 shows in it. Not only did it take too long to do (over 1 minute which is a lot for something like this), but:

    While it said: PLEASE WAIT, there is three positions that the bar is normally in, LEFT, CENTER, and RIGHT. It wasn't like it should, it was kind of random (probably because CPU time was going to other things), but instead of:

    LEFT, CENTER, RIGHT, LEFT, CENTER, RIGHT, LEFT, CENTER, RIGHT, LEFT, CENTER, RIGHT,

    It was doing something like this:

    CENTER, CENTER, CENTER, LEFT, RIGHT, RIGHT, CENTER, LEFT, LEFT, RIGHT, CENTER
     
  6. sbergstc

    sbergstc Legend

    121
    0
    Jun 21, 2007
    I use an AM21 with my HR23... I've noticed that when playing back programs there is a weird pixelation just before a segment goes to commercial (where I typically press FF). The screen is usually primarily black with a few squares popping through or a full line; this happens until the commercial starts.

    Then when I get to the point where the next segment begins and I hit the "play" button I get a second of play then a 2-3 second freeze, then programming begins as it should. This happens EVERY time throughout the recorded OTA program. (I mentioned this in a previous post and had submitted a report so it should apply for the above problem too.)

    There are also a few audio/video drops throughout the program, but I can't say I recall the weather at the time the program was recorded; we have had some rain in the last week or so.

    These problems do not exist with programming recorded on satellite channels.

    Sbergstc
     
  7. Mike Bertelson

    Mike Bertelson 6EQUJ5 WOW! Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    14,043
    95
    Jan 24, 2007
    While watching GH from LiL, MPEG4, it would not respond to the stop button.

    Edit: None of the recordings respond to the stop button. Regardless of when it was recording.

    Mike
     
  8. Tom Robertson

    Tom Robertson Lifetime Achiever DBSTalk Club

    21,331
    248
    Nov 15, 2005
    Report ID: 20080926-32E6

    This morning my HR23 was gray screen and no sound. After some tests, it would not play anything on any channel or via Media Share.

    I tried to record the buffer, then reboot. Video/sound were restored.

    The buffer recording worked--but only for the first 15 minutes. After that I get a instant Keep or Delete on the content. My guess, based on that, is the problem occurred at 7:15 am MT. I started testing at about 7:45am.

    Cheers,
    Tom
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

spam firewall

Advertisements