1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR2x and R22 0x0290 - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Oct 21, 2008.

  1. Oct 22, 2008 #61 of 334
    HereticPB

    HereticPB Cool Member

    10
    0
    Sep 19, 2008
    Samsung LN-T5265F Supports 1080p24. When I did it on mine it says it supports it. I have yet to see any 1080p content from DTV. I hear it is for PPV and I also hear its for DOD HD but I'm not sure what is in 1080p really.

    After the update my prioritizer was there but nothing listing to record. I hate how the DOD dumps when you do reprogram of the box.

    Other than the above the menus seem to react quicker and the guide at first was really fast but after using for a little bit it slowed back down. DTV still needs to improve the RF remotes speed in menus though.

    Otherwise no problems so far.
     
  2. Oct 22, 2008 #62 of 334
    Fezmid

    Fezmid New Member

    9
    0
    Jul 18, 2007
    Consider yourself lucky. I lost everything in the prioritzer AND all of my recorded shows on one of the DVRs.... :(

    The second DVR was fine. Go figure.

    That leads me to my next issue -- trying to use DirecTV2PC. I was able to install and activate just fine. I went to the DVR and said "Connect Now" so that it can talk to the Internet (for VOD). I load the PC app, it finds both of my DVRs just fine, I can connect and scroll through the "Playlist" just fine, but when I try playing a recording I get the following error:

    "DIRECTV2PC cannot connect to the server. The protected content cannot be played back at this time."

    Anyone know what that means? I've tried both SD and HD content on both of my DVRs, and I get the same message...
     
  3. Oct 22, 2008 #63 of 334
    shackyc

    shackyc New Member

    2
    0
    Oct 22, 2008
    Consider yourself lucky. I lost the entire DVR so no prioritizer, all shows inaccessible, and no DVR for 3-5 days. When I get my replacement unit, I can begin rebuilding, but until then, the family is missing shows from here until the weekend.
     
  4. Oct 22, 2008 #64 of 334
    whereami

    whereami AllStar

    74
    0
    Mar 13, 2008
    Yeh, that indeed worked, so cool. Just wanna see it now. Thanks.
     
  5. Oct 22, 2008 #65 of 334
    Rhythmx

    Rhythmx Cool Member

    29
    0
    Aug 25, 2006
    The 1080p setting is only valid for channels that broadcast 1080p/24. If you select this setting and are watching regular channels it outputs 1080i, or whatever you select, correct.
     
  6. Oct 22, 2008 #66 of 334
    mroot

    mroot AllStar

    65
    0
    Mar 12, 2006
    I'm experiencing a lip sync issue with Knight Rider currently. Got the update last night, which screwed by my recording of House, which REALLY pissed me off.
     
  7. Oct 22, 2008 #67 of 334
    Woodie1

    Woodie1 Cool Member

    23
    0
    Nov 10, 2007
    I watched Old Christine on CBS OTA. I have been receiving an annoying random pop in the surround sound system. It was very bad during that show but has gotten better during Gary Unmarried. Is this a common problem?? Is there anything that can be done to correct it?
     
  8. Oct 22, 2008 #68 of 334
    TreyS

    TreyS Legend

    124
    0
    Aug 22, 2006

    I'm wondering the same thing. I looked at the On Demand movies and most if not all of them are pay channels that I don't have.

    I did put a movie in my queue and it was only 1080i.

    How can I test to see if I receive 1080p movies? Where are they? :)
     
  9. Oct 22, 2008 #69 of 334
    cjever19

    cjever19 Legend

    232
    0
    Jun 2, 2007
    Good news. I seem to have cured my problems described here and here . Ever since 10/21 I have been having to to frequent RBRs, was getting a blank Info & Test screen and annoying screen saver pop ups every 6 min.

    I forced a download and got 0x0290 (not sure if that's what I had, though likely)

    So far, so good.
     
  10. Oct 22, 2008 #70 of 334
    leadout_kv

    leadout_kv Mentor

    48
    1
    Nov 4, 2006
    Sorry but I can't find the clear instructions for forcing 1080p mode. Would someone mind listing the instructions again?

    Thanks
     
  11. Oct 22, 2008 #71 of 334
    kruegs

    kruegs Legend

    117
    0
    Feb 19, 2007
    Anyone know what the Diagnostic "Completion Code" is under this new SW? It shows up in the Info/Test screen. I have never seen that in older releases.
     
  12. Oct 22, 2008 #72 of 334
    DGF9600

    DGF9600 Cool Member

    17
    0
    Jun 3, 2007
    I have the KDS50A2000 as well and checked the compatibility of the 1080P/24 against a Sony chat representative. He said the 50A2000 does not support the 1080P/24. I have also forced the 1080P setting through a suggestion to reset the satellite settings, (rather than the info button option). We may not truly know until 1080P content in available from Directv. Any additional thoughts?
     
  13. Oct 22, 2008 #73 of 334
    skimmilk

    skimmilk Mentor

    33
    0
    Jan 12, 2008
    This version has already crashed on me. Yesterday, my HR21-700 was completely stuck. A RBR forced the download of x0290. Then today, the HR21 would respond to menu, record, show guide, etc. but not actually show/record any content.

    The new Tivo can't come soon enough. I am so sick of this.
     
  14. Oct 23, 2008 #74 of 334
    24Flames

    24Flames Legend

    119
    0
    Aug 23, 2007
    Here's a new one I've yet seen (or maybe it's been reported and I just missed it?). I went to my playlist tonight and watched shows for the first time since new software download last night. Watched two shows I recorded this past Sunday night, one HD & one SD. Both of these shows were somehow corrupted.

    By corrupted I mean that at various times during playback, the video would suddenly skip ahead 3-5 minutes. No matter whether I was watching the video at normal speed, rewinding at any speed or fast forwarding at any speed, when I hit certain random points the video would just skip. At first I thought it was only happening at the tick marks, but that theory proved wrong.

    Then at the end of each hour long show, it stopped at 57 minutes and gave me the keep or delete message. Again, no matter what button I tried, I couldn't get past the 57 minute mark of the show....even though the bar at the bottom showed I still had three minutes of recording.

    So now I'm wondering just how many of the shows on my to do list, recorded prior to 0x290, will be corrupted like this? It's no fun to miss 3-5 minutes of your hour long show two or three times during the play back.....then miss out on the three final minutes of the show. :(
     
  15. Oct 23, 2008 #75 of 334
    Spoffo

    Spoffo Legend

    145
    0
    Dec 31, 2006
    Dittto. HDnet, HDNet movies, ABC Family and a couple of others were missing from my favorites list (easy to restore by editing the list.) Also, HD net, Universal HD and a couple of others re-appeared in the 80s, and I had deleted them back when the MPEG 4 versions first were added up in the 300s
     
  16. Oct 23, 2008 #76 of 334
    paulman182

    paulman182 Hall Of Fame

    4,846
    7
    Aug 4, 2006
    Just to update, I got my R22-200 working last night.

    I "reset everything" a couple of times and tried to format the hard drive. I don't think I got it to format, but it is working now, so all is good.

    I did lose the recordings but they were all either movies or classic TV shows so they'll be back on.

    Thanks to all for the advice!
     
  17. Oct 23, 2008 #77 of 334
    millertime

    millertime Godfather

    370
    1
    Sep 2, 2007
    I also forced it in my 50A2000 and it accepted it. We will wait and see I guess
     
  18. Oct 23, 2008 #78 of 334
    Jhon69

    Jhon69 Hall Of Fame

    4,723
    5
    Mar 27, 2006
    Central San...
    Still seeing PPI(yes had it long enough to name it) Previous Program Information on my R22-100.At the start of a program select Info/More Info/Done for 5 seconds the Previous Program Information is displayed then it corrects itself to the program your watching information.

    Solution: Delete Done in the More Info display,because when you tell it your done the program info display reappears causing this issue.There is no issue with Watch Now.;)
     
  19. Oct 23, 2008 #79 of 334
    idoco

    idoco Cool Member

    12
    0
    Jul 14, 2007
    HR21-100. Software download occurred 10/21 and went fine. However since the download one tuner is completely gone (no signal) and the second tuner is getting the 771 (searching for signal) intermittently. The standard receivers I have in the house are having no problems with signals.

    Did the usual RBR, swapping BBC's, cables, etc. No luck. Plan to give DTV a call but that will have to wait till I can find the two hours to play "troubleshoot detective" with their tech support.
     
  20. Oct 23, 2008 #80 of 334
    Stuart Sweet

    Stuart Sweet The Shadow Knows!

    37,060
    287
    Jun 18, 2006
    Folks, I've cleaned this thread out a little bit.

    Please keep this thread to issues only, and please, post your full model number (for example, HR20-100) in every post.
     

Share This Page