HR2x and R22 0x0290 - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Oct 21, 2008.

  1. Nicholsen

    Nicholsen Godfather

    391
    0
    Aug 18, 2007
    Yes, I have the "brrrrrrt" audio bug as well. It comes, it goes, I find no pattern to the problem.
     
  2. dem

    dem Mentor

    36
    0
    Apr 5, 2008
    HR20-700, output set to 1080i + Pillar Box

    Twice so far when playing back 1080i recordings the output was unnecessarily pillar boxed. Rewinding to the beginning of the recording caused the output to pop back to normal.

    The recordings were from channels 504 HBOWHD and 284 SCIHD.
     
  3. Tideman

    Tideman Cool Member

    26
    0
    Oct 12, 2006
    I have an HR20-700. my HDMI has not worked since the update. D* tech support says that should have nothing to do with it. Tried another cable, reset and reload of update.
    I works with component cables but not HDMI.
    Any help would be appreciated.
     
  4. mcl

    mcl Legend

    134
    0
    Aug 16, 2006


    I'm having this exact same problem.
     
  5. petergaryr

    petergaryr Passed away April 24, 2010

    608
    0
    Nov 22, 2006
    Both the HR20-700 and 100 locked up today requiring an RBR to restore.

    The one on the HR20-100 was particularly embarrasing because we had some folks over for a party and one of the guests was thinking about switching from Comcast to DirecTV. He was patient, though, and sat through the 7 minute reboot.
     
  6. smimi10

    smimi10 Legend

    100
    0
    May 22, 2006
    At approx 9:00pm CST we had an un-solicted reboot of our HR20-700. And we've noticed the audio stuttering bug as well. I am direct-connected to my Panny plasma via HDMI and using the TV audio.
     
  7. mcl

    mcl Legend

    134
    0
    Aug 16, 2006
    To be clear (as I don't think I mentioned it when I said I had the stuttering), I am connected via optical audio to my receiver. No HDMI.
     
  8. Farsight

    Farsight Mentor

    48
    0
    Jul 16, 2007
    Yeah, that's 2 issues I've been reporting for a while... the dropout that vanishes if I rewind was in 0x255 as well, while the one that is in the recording itself wasn't in 0x255, but was in the previous version. Both are active bugs now. Sigh.

    ---

    An update on pressing PLAY while FF'ing not jumping back a few seconds: this issue only occurs on SD channels.
     
  9. RoberMR

    RoberMR AllStar

    70
    0
    Oct 23, 2007
    As they say "One step forward ... Two steps back."

    I guess I will get tired of this stuff eventually and throw the TV out the window one day. On second thought, maybe I should just throw out the HR20-100. The TV weighs about 300 lbs.

    Rob
     
  10. Milkman

    Milkman Hall Of Fame

    2,055
    2
    Dec 6, 2006
    A buddy of mine called me this morning. His HR20-700 locked up for the second time this week.
     
  11. DarinC

    DarinC Hall Of Fame

    1,183
    0
    Aug 31, 2004
    I seem to be having more spontaneous reboots on my HR21-200 since the 0290 update. It's happened three times this week. Just happened about 10 mins ago... watching live TV, and it just rebooted on it's own.
     
  12. elbyj

    elbyj Godfather

    286
    0
    Jan 9, 2003
    Wife and I got around yesterday to looking at the recorded Ugly Betty from Thursday night which was after the 290 download on my receiver. Really noticed a lot of "jerky" places in the video portion like part of the video stream was missing. However, in looking at other recordings from the same night, the "jerkyness" was not present.
     
  13. raz175

    raz175 Cool Member

    21
    0
    May 23, 2007
    I have one HR20-100 with both tuners connected. Everything is fine with this DVR.

    I have two HR21-100's in the bedrooms with one tuner connected on each. Since the download of 0x290, the HR21's have pixelation on all HD channels, with a brief but unreadable error flag(blue/yellow box) in the lower right corner. Every night when I turn the the units back on, they are tuned to a blank channel (I think it's 9980). When I press the info button, nothing about the channel appears.

    I know this is directly caused by the software because after I started experiencing the problems on one of the HR21's, I went to check the other one, and luckily it was still locked up from the latest D* "Glitch". After a reboot, it was still on 0x255 software and did not have any pixelation on the HD channels. I was verifying these at real time against each other. During the night, it downloaded 0x290 and now exhibits all the exact same problems of the othe HR21.

    Never had any problems with these units before and signal levels are good, and like I stated before, I have a HR20-100 that does not have any of these problems.
     
  14. t_h

    t_h Icon

    819
    1
    Mar 7, 2008
    hr20-100 oddity this morning. Pulled up the playlist and it was in date order. Hit the yellow button to change the order and it said it was in alphabetical order. Had to tell it to put it in date order (which it already was in) and then back to alphabetical to get it to go to alpha.
     
  15. ToddinVA

    ToddinVA Godfather

    280
    0
    Mar 5, 2006
    Multiple times I've had an issue where going in and playing a saved show doesn't start where I last left off watching the show. Sometimes it starts at an apparent previous stopping point. Hitting pause before exiting the show seems to fix it. Very annoying though...
     
  16. sprocto2

    sprocto2 Cool Member

    18
    0
    Jul 26, 2007
    Video stuttering and audio glitches ever since update. They don't repeat on backup so it's not recorded that way.
     
  17. JeffBowser

    JeffBowser blah blah blah

    2,551
    18
    Dec 21, 2006
    Rain-fade. Tuner 1 auto-recovers, tuner 2 does not HR20-700.

    Again.
     
  18. mroot

    mroot AllStar

    66
    0
    Mar 12, 2006
    I've had numerous freezes while watching a recorded show. My wife says it has happened on regular viewing also. This is the first I have encountered this problem, so I have to believe it is caused by the 290 update.

    OK, I just now was watching a recorded show, and it froze without doing anything. I waited awhile and then hit STOP. It went back to my playlist. I selected the show I was watching and hit play, and even though it said RESUME, it started from the beginning. Tried FF up to where I was and it froze again, this time requiring a RESET.

    ARGH!
     
  19. timmmaaayyy2003

    timmmaaayyy2003 Hall Of Fame

    1,452
    0
    Jan 27, 2008
    10262008-18AC

    No trick play on a 4 hour recording! Was watching on DirecTV2PC and the network connection died from HR21-700 and would not come back until after reset.

    Pressing any trickplay button pauses and returns it back to beginning.

    I was 10 minutes to the end of the game!!!!!!!!!!:flaiming :flaiming :flaiming :flaiming
     
  20. bobbyt967

    bobbyt967 New Member

    1
    0
    Jan 12, 2008
    My box downloaded and installed 290 and now when I reboot I get a disk error. Reboot a second time and all is fine except that it is now using the internal HD again rather than the Esata drive that was working externally up until the update. Any suggestions?
     

Share This Page

spam firewall