1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR2x and R22 0x029B - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Nov 6, 2008.

  1. Nov 8, 2008 #41 of 337
    SFNSXguy

    SFNSXguy EOE DBSTalk Club

    542
    2
    Apr 17, 2006
    Near San...
    This software install checked ALL the resolution settings (including 1080p) under "HDTV."

    Did this on both my HR20-700 -- one is attached to a projector that only does 720p, the other is attached to an LCD flat panel that is 1080p, but not 1080p/24.
     
  2. Nov 8, 2008 #42 of 337
    bradpr

    bradpr Legend

    194
    0
    Sep 8, 2007
    Cute response, Pica, but completely useless and a little snippy. If you don't know the answer, then please don't respond to my question.

    Maybe you're not in technology. With softwre debugging, you usually know where a bug lives, maybe not exactly where it is, but you can debug it to an application. I want to know if anyone knows what functions on the DVR are throwing all the bugs that we've seen. My viewing has been disrputed 3 times in the past month, I've missed 2 shows that I really enjoy, and I wasted a blank DVD last night. I have an expectation that my DVR will function reliably, and when it doesn't I expect D* to resolve it quickly. D* has the CE program for a reason - to test their software before rolling it to the general population. The problems over the past month suggest they're not using their process effectively or they're rushing loads to production too quickly for some reason.

    So, does anyone know why all the problems recently?
     
  3. Nov 8, 2008 #43 of 337
    t_h

    t_h Icon

    819
    1
    Mar 7, 2008
    Seems to me they're almost always guide data related.

    At least thats the reason often ascribed, with nobody offering an alternative answer.

    Guide data changing at the last minute, program times being moved up or back a minute or two, 'bad' guide data locking things up, 'bad' guide data causing the need to reboot all the receivers in the system, etc.

    Frequent updates can also be problematic. A great way to uncover a bad hard drive or other marginal component is to require the box to download a big bunch of software and perform its own changeover. At least thats the explanation given when new s/w goes out and a bunch of people have problems, that its their hardware/connections that somehow went bad in coincidence with the update.
     
  4. Nov 8, 2008 #44 of 337
    bradpr

    bradpr Legend

    194
    0
    Sep 8, 2007
    My channel guide is v-e-r-y- -s-l-o-w

    keystrokes take up to 5 seconds to show action on the screen

    will try a RBR
     
  5. Nov 8, 2008 #45 of 337
    m4p

    m4p Legend

    238
    0
    Apr 12, 2007
    I got the update last night. All was fine this morning. I just turned on the tv and was watching an SD show and it was fine. Changed the channel to a HD channel, no picture at all, screen just black. Tried to change it to another HD channel and got audio but screen completely bright green. Tried to change channel to SD channel, could get audio but screen still bright green. Doing a RBR right now.
     
  6. Nov 8, 2008 #46 of 337
    jeffstra

    jeffstra AllStar

    56
    0
    Jun 23, 2006
    I downloaded the trailer and it looks great. Thank you.

    It's funny that my TV read "Bobby" as 1080/24 and it looked so bad. I downloaded "27" from the same Showtime channel and it showed up as 1080i/60 and of course played fine. So will real 1080p shows have that same icon that is on the test show?
     
  7. Nov 8, 2008 #47 of 337
    mrpickem

    mrpickem Cool Member

    26
    0
    Jan 28, 2007
    My HR22-100 took update well, no lockup / reboot. Menu seems a little sluggish but everything else seems good.

    Still no support to stream 1080P from media server...but the PS3 does this well.
     
  8. Nov 8, 2008 #48 of 337
    iceturkee

    iceturkee DINFOS Trained Killer DBSTalk Club

    1,217
    16
    Apr 1, 2007
    daytona...
    anybody lost hdmi connection since this upgrade? one of my hr20's this morning decided not to work with hdmi, although i tried 4 different hdmi cables. its working fine with component.

    also, has anyone lost a optical audio connection? lost mine this morning on my other hr20....works fine with coax cables.

    i've done reboots but they didn't help.
     
  9. Nov 8, 2008 #49 of 337
    studdad

    studdad Icon

    654
    0
    Aug 11, 2008
    Well, my HR22 with the new 29b is still having stutter issues. PQ is still less than before 290, and still getting occasional audio and video drops. Don't know what they fixed with 29b, but still looks just as unstable as 290.
     
  10. Nov 8, 2008 #50 of 337
    l8er

    l8er Icon

    624
    1
    Jun 18, 2004
    It's been noted in other threads that some of the movies via Showtime on Demand are 1080p. They aren't labeled or flagged that way, but when you play them they put the receiver in 1080p mode (720p and 1080i leds are both on).
     
  11. Nov 8, 2008 #51 of 337
    jpprice

    jpprice Cool Member

    10
    0
    Oct 4, 2005
    I have the same problem. I have reloaded the 29b software but still get the bad hard drive screen. I have chosen both format methods to no avail. I called D and they have a new DVR coming to me but I'm out for the weekend. I started having trouble with the 290 load and the 29b seems to have finished me off.

    Thank You D
     
  12. Nov 8, 2008 #52 of 337
    mrpickem

    mrpickem Cool Member

    26
    0
    Jan 28, 2007
    I'm getting some stutter and pixilation on CBS (LSU/AL) now, but I think that is attributed to the network feed. Otherwise I have seen none in a couple hours viewing today...but I had very very little before the update either. :hurah:
     
  13. Nov 8, 2008 #53 of 337
    blusgtone

    blusgtone AllStar

    78
    0
    Feb 4, 2007
    Same thing happened here also. HR20-700 software = 0x29b downloaded last night. Did rbr ok now
     
  14. Nov 8, 2008 #54 of 337
    heaphus

    heaphus Legend

    100
    0
    Oct 30, 2006
    I too am getting the stuttering on these last two software releases. Doesn't matter whether the content is live or recorded.:(
     
  15. Nov 8, 2008 #55 of 337
    Dan B

    Dan B Legend

    114
    0
    Mar 6, 2007
    One of our R22s was stuck at 97% this morning. A reboot fixed it. Another of our R22s became unresponsive a few hours after it downloaded 029b this morning. A reboot fixed it also.

    We're irritated.
     
  16. Nov 8, 2008 #56 of 337
    HR10_convert

    HR10_convert New Member

    6
    0
    Jan 15, 2008
    I've lost all sound on the HD channels since downloading 0x290. I'm connected via HDMI as well. Tried another HDMI cable and it didn't make a difference
     
  17. Nov 8, 2008 #57 of 337
    iceturkee

    iceturkee DINFOS Trained Killer DBSTalk Club

    1,217
    16
    Apr 1, 2007
    daytona...
    i did manage to get the audio back on one with a simple reboot. i've been told to try a hard reboot to get the hdmi back. try disconnecting the power cable and the hdmi for about 30 minutes. hook power back first, make sure settings are correct and then hook hdmi. i'm watching football right now but will try the hard reboot in the morning!
     
  18. Nov 8, 2008 #58 of 337
    Shawnn

    Shawnn AllStar

    53
    0
    Sep 23, 2007
    I came home to a dead HR20-700. I had to unplug power for 15 mins to get the box to turn on and then I see the software download begin. I also lost all recordings.
     
  19. Nov 8, 2008 #59 of 337
    HR10_convert

    HR10_convert New Member

    6
    0
    Jan 15, 2008
    The hard reboot restored sound for aprox 30 seconds. Then there was a high pitch squeal and sound is gone again.
    I have 2 HR20-700s, one survived and this one is giving me sound agita. This unit also has has issues with powering on and displaying no picture even though the panel lights are active.
    Attempted a hard disk format as suggested by DTV's technical support, made no difference.
    After arguing with them for 15 minutes, they are sending a replacement receiver.
     
  20. Nov 8, 2008 #60 of 337
    studdad

    studdad Icon

    654
    0
    Aug 11, 2008
    Lost all HD sound on HR22 with 29b today. Also, stutter on various HD channels. Did an RBR and got sound back, but stutter continues. Getting very close to dropping this dumbass service, as I am tired of being a guinea pig every time they do an update.
     

Share This Page