1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR2x and R22 0x029B - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Nov 6, 2008.

  1. cyber

    cyber New Member

    2
    0
    Nov 10, 2008
    Can confirm - the pixelation / 771 issues are definately with only one tuner - I took the PITA liberty to run the second line to ours this weekend and all is cleared.

    Don't forget to re-run the setup though (even though the second tuner will be active - it isn't set to be a recording tuner) or else the "no show for you" - auto switch to other channel for record issue will still happen...

    This is on 029b (and started with 0290)...

    Have only had one blank recording and that may have been due to bad signal - I think the statement of this package being more sensitive is correct - as my signals had been marginal - but no issues - as soon as the push - issues and they re-aligned for me - but still had issues - then, thanks to this great forum - decided I would try the second tuner run...
     
  2. bltx1

    bltx1 Cool Member

    12
    0
    Aug 5, 2007
    HR20-100
    Occasionally, video not smooth, jerky. Pause-play fixes the issue. Rewind-play shows recorded video ok. Just give me a functional NR that records and plays back reliably with the audio and video in sync. It that asking too much?
     
  3. dreadlk

    dreadlk Hall Of Fame

    1,538
    0
    Sep 18, 2007
    My observations so far

    1) The Slip now seems to be unpredictable

    2) Small Lip Sync issue's have returned.

    And what do they mean about "You can now rewind after Delete/ Keep message" I could do that with the previous release, this is nothing new!

    So far I have seen very little about this release that I like, the previous release was much better.
     
  4. MercurialIN

    MercurialIN Hall Of Fame

    1,448
    1
    Jul 17, 2006
    HR20-700

    When using WMP 11 still unable to access sub menu's under music. Trying to do so results in the dreaded "unable to access media error". If I persist I get the unable to access media server error. It's also difficult to access sub menu's under pictures and playlists. It generally takes two or more tries before the menu opens. Most times I simply get the unable to access media error.

    Also .wav files still refuse to play via TVersity. They will either try to load and fail or just not load period. I get the unable to play..wav file name, error message.
     
  5. richlee

    richlee New Member

    8
    0
    Aug 1, 2007
    HR20-100

    The update will not begin the download.The "progress" bar sits at 0.
    This repeats several times every hour.
     
  6. optimus prime

    optimus prime Cool Member

    12
    0
    Jan 18, 2007
    Hi Guys, very long time lurker, first post (or maybe I posted so long ago, I can't remember).

    Problems:

    1) Some recorded shows appear in the list menu as complete, but once playback starts, immediately goes to "keep or delete" with a black screen. It never recorded the show but the banner displays the correct show duration (e.g. 1 hour for Trueblood). This has happened multiple times since Sunday morning.

    2) Same problem as MizzouTiger with the sound delay
     
  7. SteveK2

    SteveK2 Mentor

    44
    0
    Jul 5, 2008
    New software downloaded on Saturday morning 11/8. First noticed the new software when I was unable to record onto my DVD recorder using analog (S-video) connection.

    Message would display from the recorder : "unable to copy protected material" or words to that effect. Did a hard reset (red button); after re-start, was able to record normally.

    Same situation has occured each day -- unable to record, but a hard reset cleared the problem.

    I am ready to call D* about this problem; waiting 10-15 mins each night to re-start has gotten real old real fast.

    Anybody else getting this?
     
  8. studdad

    studdad Icon

    654
    0
    Aug 11, 2008
    Yeah, I had that before as well, but this is different. On the one that was recorded I tried the stopping/starting and the rewind/restart and it did not fix it.
     
  9. tsanga

    tsanga Mentor

    40
    0
    Jul 26, 2007
    I wish I could be more specific. But essentially, I've never had more spontaneous reboots in the 6 months I've had the HR21, than the last two software revisions, 290 and 29B.

    Every other morning, I notice the box has restarted and turned itself back on when I turned it off before bed. Sometimes the reboots happen in the middle of the day, like the one I got on Saturday. Tonight, it happened while I was watching MNF. I'll give back 1080p for some stability.
     
  10. 5 ACES

    5 ACES Legend

    114
    0
    Dec 27, 2007
    Very sluggish, slow remote response and slow guide. Compared to the last release, this one is somewhat disappointing. I also noticed that when searching for a show, in this case by title, it never did get off of the "searching" bar. It just sat there and searched. I finally had to cancel the request. I then did it again and this time, I couldn't cancel anything. I ended up waiting for five minutes and had to RBR.
     
  11. Pauley

    Pauley Mentor

    43
    0
    Oct 15, 2007
    Two releases ago, caller ID was not working. They now seemed to have it on again. Tonight, however, I got a message saying a call from '0' was coming in. It would pop up on the screen and then remove itself from the screen after about 0.5 to 3 seconds. I unplugged the phone cord, and the message continued to appear and disappear. I was quick enough on the remote to disable the messages. When I tried to turn them on again (thinking they would reset) they came back on again. My call history was full of these 'calls' and each display was considered a separate call.

    Pauley
     
  12. Pauley

    Pauley Mentor

    43
    0
    Oct 15, 2007
    Since the last release and this one, my video sometimes starts to stutter. Audio sounds fine, but there is definitely a 'freeze frame' effect going on. It usually lasts about 5-10 seconds and then corrects itself. Rewinding the video does not repeat the stuttering. I think hitting pause and then play also fixed it. I estimate it happens about once every 4 to 10 hours. HR20-100.

    Pauley
     
  13. rahlquist

    rahlquist Hall Of Fame

    1,671
    3
    Jul 24, 2007
    Interesting I had that happen once on my HR20-100 and had to RBR disable caller-id and RBR to fix it.
     
  14. mikey6719

    mikey6719 Mentor

    34
    0
    Sep 11, 2007
    SAME HERE!!!

    FIX IT!

    When I wake tomorrow I want to see that ITS BEEN FIXED, now FIX IT!
     
  15. Jasqid

    Jasqid Legend

    216
    6
    Oct 26, 2008
    Ohio
    I am really new to D*. Just got my HR-22 and H-22 installed a week ago friday. Over the weekend, I had set up the media share and had pictures and music streaming from my PC in the den to my greatroom HDTV. Worked great. As of last night, the option is GONE from my menu. (MUSIC, PHOTOS, VIDEOS). Just gone.

    I have hit the reset button 3 times to see if it would come back up and it's just gone. (Really upset... through this was great) Is it coming back???

    Also, while watching Heros last night... video kept going in and out. Then I lost the entire last 30 minutes of the show to a BLACK screen. (I recorded it.)

    I've also notice that the unit just totally locks up if I nav the guide or menu "too fast".
     
  16. RunnerFL

    RunnerFL Well-Known Member

    17,054
    312
    Jan 4, 2006
    We're back to intermittent flashing of the screen saver.

    I personally haven't seen this issue in quite some time, until now.

    The screen saver will intermittently flash the paused frame from the TV. Sometimes it will even flash it several times in succession.
     
  17. pjdavep

    pjdavep Cool Member

    14
    0
    Aug 26, 2008
    HR21-700 w/ AM-21 (not networked)

    1) My rcvr updated on Saturday night and on Sunday morning it was powered on.

    2) While watching the Sunday football games, I noticed a lot of screen tearing, in particular transitions from broadcast to commercials. These issues were on OTA feeds, channel CBS WTEV 47-1, and then on FOX WAWS 30-1.

    3) I watched the MNF game last night off EPSNHD. Early in the game, I set it to record, and padded an hour onto the end. When I started watching it later, I didn't watch the recording off the list, but ratherselected the game off the guide. At 11:30pm, although the game was still going, according to the guide the program had ended. The game was still being recorded, but the progress bar at the bottom on the screen did not indicate that a recording was being performed on that channel.

    Later,
    pjdavep
     
  18. dmorgen

    dmorgen New Member

    5
    0
    Apr 3, 2008
    Sunday, shortly before 1PM EST, I wanted to set one of our 2 HR21-100 to record the day's football games. The unit seemed absolutely dead, no pic, no lights, no response to remote, etc. The only sign of life was the sound of the spinning harddrive. There was no response to the Reset button. I tried unplugging, waiting, plugging back in ... nothing. Finally, on my 3rd or 4th time, it showed the powering up screen, etc. It took a long time, but it finally came on.

    Everything was ok, except:

    - Some channel blocking features had been enabled.

    - No internet connection.

    - In System Info, a yellow triangle with exclamation point next to STB Services Port & it said N/A (301).

    System Info said the last update was 0x29b at 107PM that day. I guess it managed to complete despite getting unplugged, etc.

    I was able to reset the channel blocking. I said to Connect to the internet, which it did quickly (no need to reset any parameters). The STB error is still there.

    What is the STB Services Port?

    I can't believe they chose to send the update during Sunday football games at all, let alone without any warning!!! They should certainly know about the interest in these games since they charge us extra for the NFL package! Aren't updates supposed to happen overnight???

    Dave
     
  19. dmorgen

    dmorgen New Member

    5
    0
    Apr 3, 2008
    I forgot to mention. I think it was after the update. The TV screen was showing the screen saver, when I kept seeing flashes out of the corner of my eye. Turns out every few seconds an image was displayed very briefly then immediately returning to the screen saver as if nothing had interrupted it. It was like a sci-fi movie!

    Dave
     
  20. JPdeJager

    JPdeJager Guest

    11
    0
    Jan 27, 2004
    Hi,

    long time lurker, been a while since I posted (if ever). I guess I never had a reason to post, as my HD Tivo NEVER FAILED ON ME!

    My HR21-200 was working ok until this latest software 'update.' Tearing of the image, heavy pixelation, skipping of the image. Sluggish (and I'm being generous) response to remote control (changing channels, going through the guide, list of recordings, takes FOREVER).

    Was on the phone last night with 3 D* reps. The first kid, (I'm sure his mom is proud of him, but) didn't know much of anything. He transferred me to a 'tech-support specialist' eventhough I (mistakenly?) thought he was in tech support. Unless the bloody D* phone system didn't transer me to tech support when I told it to. Instead, he transfers me to a guy who says he only deals with installs for new customers. He then transfers me to a guy who at least put in effort. Even though I had checked all the cables and connections, switched out the BBCs, reset the box, ran setup, he made me do that all over again. Still no improvement.

    At this point he says they need to schedule a service call. I ask him if this is a software update related issue. He says no, it might be a faulty box. From what I'm reading here, it *is* a software issue, so should I wait for D* to get their freakin' act together, or have a tech come to the house to tell me it's not the box?
     

Share This Page