1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR2x and R22 0x029B - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Nov 6, 2008.

  1. bpratt

    bpratt Godfather

    650
    6
    Nov 24, 2005
    Salt Lake...
    Go into setup, then info & Test. The original software version and the current software version and date it was loaded will be displayed.
     
  2. Colonel Badger

    Colonel Badger AllStar

    67
    0
    Jul 23, 2007
    Watched my recording of "My Own Worst Enemy" last night from Monday. It had 3 or so black frames and strange audio cut-out. I also saw the odd strange line of blocky pixels appear for 1 frame or so. Didn't have this happening before.
     
  3. t_h

    t_h Icon

    819
    1
    Mar 7, 2008
    I've been getting the video 'stuttering' as well on my HR20-100. Looks like its running at about 12fps. Seems to happen most often on football games. Not repeated when rewound and replayed. Also plenty of audio BRRPPing on HD content.
     
  4. ysiamrich

    ysiamrich Mentor

    37
    0
    Feb 22, 2008
    I am also having the 771 error on Tuner 2. This started with the last NR and still exists with 029B.

    I've had an unrelated issue with all my MPEG4 (0's on 99 and 103) which was reparied by replacing the LNB and the lines to the switch on 11/10. That was an interesting day spent with the tech from DTV.

    This morning on 11/12 I had the Tuner 2 issue on my HR21-700. From the signal meters, I was at 94 on Tuner 1 but 0 on Tuner 2. It is fixed with a reset.

    Is there anyway to fix it without a reset? Just hate waiting 10 minutes.
     
  5. ATARI

    ATARI Hall Of Fame

    1,876
    0
    May 10, 2007
    Saw the 771 error on Tuner 2, channel 250 last night.

    Never saw this before 0290/b updates.
     
  6. smimi10

    smimi10 Legend

    100
    0
    May 22, 2006
    I was advised by folks here to try re-running Satellite Setup *after* making sure both tuners were working properly (i.e. after a reset). I did this and am monitoring my situation to see if it has improved.
     
  7. ysiamrich

    ysiamrich Mentor

    37
    0
    Feb 22, 2008

    Thanks - I will give this a try and will report back if I have the issue again.
     
  8. Kenkong586

    Kenkong586 Legend

    160
    0
    Apr 3, 2007
    My prioritzer is giving me problems. I had without a trace prioritzed over eli stone. Eli Stone was showing that it was still going to record and without a trace would not. So I deleted both SL and re-added without a trace and then added eli stone beneath it. To Do List showed that Without a Trace would record and Eli Stone would not. Everything was peaceful. I check my playlist today and sure enough, Eli Stone is recorded and Without a Trace is no where to be found. History simply shows it as not recorded. Looking forward to next week, it shows WOAT will record and Eli won't. I can't trust that.
     
  9. dugmar

    dugmar AllStar

    52
    0
    Dec 30, 2006
    We are having picture freeze, lockup during rewinding live TV or recorded TV. RBR does nothing. This is all recent, in the last couple of days. No rhyme or reason, seems to be any station. Suggestions?
     
  10. darrylpaul

    darrylpaul Cool Member

    14
    0
    Oct 23, 2008
    New HR22-100 on Monday replaced my HR20. After seeing this thread, the HR20 problems might have been related to 0x290 firmware. I won't go through everything here, but you can check out my troubleshooting steps here if you really feel like it.

    The HR22 updated itself to 0x29b on Monday. The 101 signal strength was much lower with the BBCs on than without them, but I watched a lot NBA package games and the Bulls-Hawks on Comcast Sportsnet HD with no problem on Tuesday.

    Today, nothing but trouble tuning to most HD stations - USA (242), Spike (241), Science Channel (284), and my locals. They will come in fine for a few minutes, then it's Searching for Signal (771) - either tuner 1 or 2. I can switch off then back on the the HD station and it will usually come back, but the signal drops within a few minutes.

    I took off the BBCs and realigned the dish just to be sure that was rock solid. Also, I have tried new BBCs and had the same issues.

    This is absolutely ridiculous. 90% of the HD channels are unwatchable. :mad:
     
  11. paulman182

    paulman182 Hall Of Fame

    4,846
    7
    Aug 4, 2006
    HR22-100 had gray screen when brought out of standby this morning.

    The banners and menus were there, I could check signal, change channels, remote response was normal--yet nothing but graphics over a gray screen.

    There had been rain overnight so it is possible the receiver lost signal at some point, but the strength tested good when I was trying it. I did a menu reset and all is well.

    Connected with HDMI, no network.
     
  12. tlrowley

    tlrowley AllStar

    94
    0
    Jun 20, 2007
    I'm having scheduling errors on both my H20 and HR21 running 29B. I haven't noticed this problem before, but I'm not positive it's new to this update.

    There are a couple of timeslots that have 4 programs that are in my Prioritizer. Obviously, the first two, call them ProgA and ProgB, get scheduled. For various reasons, twice this week, I wanted to record the lowest priority item, ProgD, so I selected it, chose Eposiodes/Record once and selected ProgB as the program to be cancelled. But the ToDo list isn't updated immediately. When the background scheduler runs, it picks ProgC as the program to record, because it's higher priority than ProgD, even though I had specifically requested ProgD and it had said that it was added to the Todo List.

    I know the description is complicated, and I know I could fix the problem by adjusted the Prioritizer, but this is a special situation, and I really don't want to increase the priority of the lower ranked programs.

    Why do I get "program has been added to the ToDo list" when it actually hasn't? This is the main problem I have with these boxes - they can't be trusted to do what they say they will.
     
  13. finaldiet

    finaldiet Hall Of Fame

    1,158
    0
    Jun 13, 2006
    Just press info for 2 seconds and you'll see the info for updated software,etc.
     
  14. EricRobins

    EricRobins Godfather

    475
    0
    Feb 9, 2005
    My HR21 was locked up for days, and finally I was able to get some time to take care of it.

    Once it rebooted, it downloaded the new software, and in the process blitzed all the entries in the Prioritizer.
     
  15. darrylpaul

    darrylpaul Cool Member

    14
    0
    Oct 23, 2008
    Case manager is assigned because of recurring issues here. I think the 771 error for the 103 satellites could be an LNB or wiring issue, at least I hope it is.

    As for 0x290 and 0x29b related issues, I am still seeing big drops in satellite signal meter strength on 101 with the BBCs on. The difference was not so big before the 0x290 firmware on my HR20.

    Will let you know what comes of this.
     
  16. solomita

    solomita Mentor

    39
    0
    Nov 17, 2005
    Over the last two days I recorded two programs off of 9-1, my local PBS station in San Francisco. I've checked an SF-specific email forum for OTA HDTV users and there is no mention of a problem with 9-1 KQED, so I suspect my HR20.

    For one program (Frontline) I cannot navigate through the recording. Any attempt to do so jumps me back to the beginning and pauses me. I must watch it straight through.

    For another program, although the HR20 claims to have a half hour recording, any attempt to play the program instantly asks me to delete the program as if it had just finished. I tried Start Over and the jump-back button but neither helped. This one sounds like it could just have been bad reception, but I don't know why it would have been so bad.

    And yes, I've restarted the HR20. Is this some well known bug? I'm not a regular follower of these forums, but I searched under KQED and found nothing.

    Thanks!
    -- Ethan
     
  17. ub1934

    ub1934 Icon

    518
    0
    Dec 30, 2005
    UpState NY
    " D " just replaced my HR20-700 with a new yes new out of the box HR22-100 and am now having the same low readings on tuner 2 , tuner 1 transponder 1 = 95 tuner 2 transponder 1 = 59 & its like that with all the tuner 2 readings on 101 but not as bad on 99 , 103 ,110 & 119, will have to keep track of this & hope for no 771 on tuner 2 :(
     
  18. seern

    seern Active Member

    2,210
    23
    Jan 12, 2007
    Glen Allen, VA
    This morning when I turned on my HR21-700 it was not on the channel I wanted so I switched it and as soon as I did all channel were giving me the 771 error. I tied turning it off and on, but the only thing that corrected this was a rbr. During this time my H20-100 was working just fine. Would be nice to get some stable hardware/software combinations.
     
  19. Mikey P

    Mikey P Mentor

    40
    0
    Apr 22, 2007

    I too am have this same problem AGAIN on my hr20-100. It used to happen with my h20-100 too but I think it's fixed. I guess I don't know since I don't watch the h20-100 much. Hmm, maybe it's time to cancel that one and save a couple bucks.

    I also lost one of my off air tuners and caller ID but they returned after another restart.
     
  20. miksmi21

    miksmi21 Legend

    156
    0
    Jan 19, 2007
    If this was posted...I appologize...but weird little issue.

    My playlist is completely empty (LIST). But yet the percent of drive left shows 48%.
     

Share This Page