HR2x and R22 0x0368 - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Oct 22, 2009.

  1. Oct 31, 2009 #61 of 218
    APBIDDLE

    APBIDDLE Cool Member

    33
    2
    Oct 12, 2006
    Interesting. I find that the unit does not respond to the the remote whenever the local data is being sent on The Weather Channel. Not even the power switch. As soon as the red/green annunciation pops up, it reverts to normal. Annoying, and so far no actual RBR freezes.
     
  2. Oct 31, 2009 #62 of 218
    Syzygy

    Syzygy Hall Of Fame

    1,306
    0
    Dec 5, 2005
    Using 0x0368, last night I just happened to notice (in the buffer) an episode of Californication that looked new to me. Sure enough, it was, and the Keyword Autorecord that was supposed to have caught it a few days ago had missed it. Pressing the Record button captured it (no conflicts).

    Eternal vigilance is the cost of having a DirecTV DVR.
     
  3. Oct 31, 2009 #63 of 218
    grenoble

    grenoble New Member

    1
    0
    Dec 31, 2007
    2x HR20-100 with 0x0368

    I have been having continual problems with both of my receivers either not responding at all to remote or front panels presses or being exceptionally slow. Usually rebooting with the red button solves the problem but wife is getting pretty aggravated.

    Last night one of my boxes stopped responding to remote presses altogether (verified remote on other box), front panel worked. Reboot didn't fix the first time. Complete power cycle eventually got it back.

    Not a whole lot can be done on these boxes without the remote. DirecTV needs to fix these problems soon. People will start moving to other providers if the boxes are flakey.
     
  4. Oct 31, 2009 #64 of 218
    Syzygy

    Syzygy Hall Of Fame

    1,306
    0
    Dec 5, 2005
    From the dicusssion thread: Lots of folks (and me too) are pushing the Dash ('-') button and not only getting the receiver ID but learning that SWiM is enabled -- which is usually (always?) not true.
     
  5. Oct 31, 2009 #65 of 218
    heisman

    heisman Icon

    895
    0
    Feb 11, 2007
    Response speed is downright awful and all of my on-demand channels have disappeared.
     
  6. Oct 31, 2009 #66 of 218
    rjuhl

    rjuhl Cool Member

    10
    0
    Oct 15, 2006
    I received the update Thursday morning and since then I am unable to get most of the HD channels in the 200 range (searching for signal) on my HR20. My old H20 in the basement has no problem receiving them. I have reset the HR20 unit twice with no resolution to the problem. Anyone else have the problem and solved it??

    Thanks.
     
  7. Nov 1, 2009 #67 of 218
    pzieger

    pzieger Cool Member

    10
    0
    Jun 2, 2007
    Putting $0 in Parental Control PPV limits seems to prevent unsolicited PPV downloads. I have not received anymore after making the limit change, but others have reported having downloads since my doing so. Couldn't hurt unless you do like PPV. I just don't want to accidently click on a PPV in my list and have to pay for it, especially since I already own the Blu-ray disk of the one that kept downloading.
     
  8. Nov 1, 2009 #68 of 218
    studdad

    studdad Icon

    654
    0
    Aug 11, 2008
    Just once, CAN'T D* FIX ALL OF ITS MAJOR ISSUES BEFORE RE-ISSUING ANOTHER UPDATE,,,,WHICH JUST CAUSES MORE ISSUES AND/OR BRINGS BACK OLD ONES? Who do they have working in their tech department anyway? A bunch of high school dropout computer tech wannabes? D*, I realize you want to keep costs as low as possible, but it will cost you a lot more in lost customers than hiring a few quality tech people.
     
  9. Nov 1, 2009 #69 of 218
    shendley

    shendley Hall Of Fame

    1,838
    15
    Nov 27, 2005
    Just noticed three of my series links missing tonight - all on premium channels, if that's significant, and all near the top of my list.
     
  10. Nov 1, 2009 #70 of 218
    shendley

    shendley Hall Of Fame

    1,838
    15
    Nov 27, 2005
    It was brought to my attention that someone else had noticed the same issue but only with series links with the word "Series' in the description. I checked and confirmed that this is true in my case as well. How odd.

     
  11. Nov 2, 2009 #71 of 218
    johnhjohn

    johnhjohn Cool Member

    15
    0
    Feb 18, 2008
    Having the exact same problems, tried manually setting these up, but with football running late still missing news. I did dust off the old Panasonic VCR got her hooked up and ready to go. This newfangled '80s technology sure is nice. BTW, the VCR still works and records! Shame to spend 6K on 3 HD TVs, over 100 bucks a month for "service" and having to watch VCR tape. At least I know that if I want to purchase and watch "monsters and zebras" (or whatever) it is in my list just waiting for me.
     
  12. Nov 2, 2009 #72 of 218
    CTJon

    CTJon Godfather

    971
    117
    Feb 5, 2007
    The BRRRP seems to be gone to be replaced with a second or so of silence. Seems as if the problem still exists but has a different symptom.

    We had 3 copies of Monsters.... also on 1 of our DVRs.
     
  13. Nov 2, 2009 #73 of 218
    Montel

    Montel Mentor

    48
    0
    Jul 20, 2007
    I am still having this same problem - which is a huge problem since all football I want to watch on Sunday in on FOX HD OTA - Plus I like to record them and watch them time shifted - Can't do this now....I can't even pause for a nature break or anything...

    Also it will periodically just hang up - has done that a few times while watching the World Series - good thing I don't care too much about baseball this year.

    Me thinks I am being punished for canceling Sunday Ticket...
     
  14. Nov 2, 2009 #74 of 218
    christo76

    christo76 Godfather

    265
    0
    Sep 12, 2006
    Managed to get rid of the horrible delay by doing a RBR. Only to have it return today. I have a 6 second delay between pressing GUIDE and seeing the guide. Same goes for EXITing the guide.
     
  15. Nov 2, 2009 #75 of 218
    christo76

    christo76 Godfather

    265
    0
    Sep 12, 2006
    It is every time I access guide, or menu. I only RBR'd once, yesterday. After that it was slow the first 2 times, then it was back to its normal (fast) speed. Suddenly this afternoon its back to the 6 second delay. It applies for Menu, Exit, Guide, and several commands within the menus.

    I am using the same Harmony 880 that I have used for 3-4 years with no problem, in IR mode. And there is nothing that has changed in the room to create interference. Besides that, its not an interference issue. It gets the press, it just doesn't bring it up on the screen for 6 seconds. I can see the slight flicker on the box showing it registers. And if I hit it again during the delay it will bring up the Category guide.
     
  16. Nov 2, 2009 #76 of 218
    usualsuspect

    usualsuspect AllStar

    65
    0
    Aug 19, 2007
    I also posted this in the esata thread because I am not sure just yet which is the problem (esata and or the new update).

    Hi all:

    I have been running my HR 21-700 for about 2 years with antec enclosure and WD 500 HD with no issues... until today! I received the 0x368 update on 10/29 and decided to do a reboot today like I do after every other software update that comes through.

    However, this time I lost all my recordings and series links!! After the update and before the reboot (5days) everything worked fine. Has anyone heard of this happening?? My first instinct is to think it was the update and subsequent reboot that caused this which NEVER happened before, not even the loss of series links..

    Any help or guidance would be greatly appreciated.

    Thanks
     
  17. Nov 3, 2009 #77 of 218
    M$GUY

    M$GUY Cool Member

    10
    0
    Oct 2, 2008
    I noticed with the update that gave us Dual Live buffers that my HR21P/200 does not want to respond to rewind commands if both tuners are recording; Skip back or F. Rew. This has not been repaired in the current 0x368 release. I got 0x368 on the 27th at 2:22 AM, so I woke up to it and did not know it was there.

    The only way I can get it working if both tuners are in use for recording is to either cancel one of the recordings, or activate the DLB, and flip between the buffers, then I get rewind back for a couple uses. After a couple minutes, it will only allow me to rewind to a specific point, even though there is more buffer showing on the buffer line. I usually notice this when I want to go back and show the wife or kids something. It is pretty annoying.

    I do not seem to be having any of the issues with recordings that others are experiencing.
     
  18. Nov 3, 2009 #78 of 218
    KoRn

    KoRn Legend

    289
    1
    Oct 21, 2008
    Watching WWE Raw tonight on USA and major audio drop outs through out the program. Very annoying. Happened about 7 times each lasting 1-2 seconds. HR22-100 with latest update.
     
  19. Nov 3, 2009 #79 of 218
    bamaweather

    bamaweather Icon

    587
    0
    Jan 18, 2009
    HR 22-100

    Time zone was changed to Pacific and DST was changed to no after the update. Easily resolved in System Setup.
     
  20. Nov 3, 2009 #80 of 218
    Truman

    Truman Mentor

    40
    0
    Mar 8, 2006
    HR23-700

    having a mediashare issue. i'm using tversity to push divx encoded avi's to my stb. files that previously played all the way through without a hitch are now hanging/freezing at varying intervals and for varying lengths of time. usually no more than a few seconds at a time, but every once in awhile i'll get a longer five to ten second hang-up.

    (note: this may have more to do with tversity needing an update, rather than the latest NR being the culprit, but it's an issue i've only begun to see since receiving 0368, so i thought it was relevant.)
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements