1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR2x and R22 0x03DE/0x03DF: Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, May 20, 2010.

Tags:
  1. Jun 7, 2010 #61 of 137
    Lsol

    Lsol Mentor

    41
    0
    Jul 30, 2006
    I received 0x03DF on my HR20-700 on June 3rd.
     
  2. Jun 8, 2010 #62 of 137
    hmbay

    hmbay New Member

    8
    1
    May 15, 2010
    This firmware rollout is now officially a disaster - the wife is royally pissed off and thinks DTV should give us all a couple of bucks off our subscriptions until they fix these problems. She is usually pretty cool about this stuff, but between the banding/striping on fast forward/reverse, the audio dropouts, and the stuttering, she says some programs are almost unwatchable.

    I thought my audio dropouts had gone away but they are back and worse than ever - lost several seconds of audio on a program tonight. I hope they halted the rollout because of these problems.

    Have tried reboots and increasing free space on the disk by deleting old programs - the fact is that it was fine until the firmware update so all this nonsense about bad disks or satellite signals is just bunk. They are buying time until they figure out what the bugs are.

    UPDATE: Was watching the latest episode of "Lie to Me" recorded on the HR21 and when it got to the "Delete or Exit" question at the end of the episode, the unit hung. Now I'm stuck in "Checking Satellite Settings" hell on the reboot. I thought I was stuck like some other people have noted, but after about 30 minutes, it finally moved to Step 2 and started receiving satellite info.

    UPDATE: Now trying 0-2-4-6-8 trick to force download and I'm getting a new load of 03DE - maybe they had transmission problems and a lot of downloads were corrupt (although checksums should have identified those problems).

    FIXED: That did it - probably the audio dropouts will still be there, but the stuttering and banding is gone. May well have been some corruption when the original 3DE software was downloaded. Who knows?

    HR21-700 with eSATA drive
     
  3. Jun 8, 2010 #63 of 137
    GregAmy

    GregAmy AllStar

    72
    0
    Jan 7, 2008
    Woke up to 3de this AM (wasn't paying attention to this thread, didn't know it was coming.)

    Now I get about 3-4 remote button presses before I lose control; whatever's happening at the time - be it watching broadcasting or a recording - is there, I can't change anything and the lights on the front panel do not flicker when I press a remote control button. No response to front panel buttons, either.

    RBR "fixes" it -- for about 2-3 remote control buttons presses, then I'm done again.

    HR22-100. Reasonably new one, from earlier this year.

    Sigh...

    Edit: My other HR22-100 and my HR21-700 are all hosed. The last two are dark and unresponsive, I'm RBR'ing them now. But I don't expect an improvement.

    I'm betting this is going to be a fun day for DirectTV. They're certainly going to get an earful from me today...
     
  4. Jun 8, 2010 #64 of 137
    captdusty

    captdusty Mentor

    50
    0
    Jul 13, 2006
    Maryland
    Same here on HR20 and HR21. Absolutely unresponsive after the first couple of keystrokes on the remote. Grrrrr.....
     
  5. Jun 8, 2010 #65 of 137
    wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,519
    62
    Aug 16, 2006
    Same here - two HR20-700 froze to all key presses this AM (RF). Had to RBR both of them. Not good.
     
  6. Jun 8, 2010 #66 of 137
    Jables

    Jables AllStar

    89
    0
    Apr 24, 2008
    Yeah, woke up to 2 updated HR20-700s - both are hosed. One hung up on exiting a recorded program, the other hung on pressing "Menu" - RBR'd both, now both boot to black screens. Nice work there, D*.
     
  7. Jun 8, 2010 #67 of 137
    DocTauri

    DocTauri Legend

    114
    0
    Oct 30, 2006
    I see one post where reloading the software fixed it, are there any confirmations? I'm at work so can't play with it, but am getting questions from friends/family with the issue.

    Thanks,
    Doc
     
  8. Jun 8, 2010 #68 of 137
    GregAmy

    GregAmy AllStar

    72
    0
    Jan 7, 2008
    Yes! I just did that (0-2-4-6-8 on startup) and it *seems* to be working. Or it just coulda been due to another RBR? I'm on my way to work myself, but I suggest giving it a try. - GA
     
  9. Jun 8, 2010 #69 of 137
    Captain Spaulding

    Captain Spaulding AllStar

    85
    3
    Jul 12, 2005
    SW Ohio
    I've got two HR20-700s that also stopped working after this morning's software update. The RBR didn't help, but I unplugged the unit, waited 30 seconds, and then plugged it back in. Now all is well. Everything functions as it should!:)
     
  10. Jun 8, 2010 #70 of 137
    perkolater

    perkolater Mentor

    50
    0
    Sep 6, 2006
    Same problem here. Software update at 3:31 this morning on my HR22-100. Woke up this morning and the receiver failed to turn on. RBR rebooted to a black screen. Pulled the power for 5 minutes, plugged back in and it appears to working again.

    Will have to check my other DVRs this evening.
     
  11. Jun 8, 2010 #71 of 137
    Jables

    Jables AllStar

    89
    0
    Apr 24, 2008
    I did the plug-pulling thing on mine too - seems to have restored them to order, but we'll see for how long.
     
  12. Jun 8, 2010 #72 of 137
    dnelms

    dnelms Legend

    200
    0
    Nov 20, 2006
    Same problem here. HR20-700 got update overnight. A few remote presses and it hung up. Did a RBR, same thing. I then uplugged it, let it do it's LONG reboot again. So far it has not hung again, yet.
     
  13. Jun 8, 2010 #73 of 137
    David MacLeod

    David MacLeod New Member

    5,689
    0
    Jan 29, 2008
  14. Jun 8, 2010 #74 of 137
    Sackchamp56

    Sackchamp56 Godfather

    310
    3
    Nov 9, 2006
    2 back 2 back RBR seems to have worked for me. fingers crossed.
     
  15. Jun 8, 2010 #75 of 137
    wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,519
    62
    Aug 16, 2006
    I'm now on my 2nd RBR on both HR20's in 20 mins.

    D* customer service is only available thru e-mail, so I'm waiting for a reply.
     
  16. Jun 8, 2010 #76 of 137
    jcwest

    jcwest Legend

    324
    5
    May 3, 2006
    Yesterday A.M. brought the HR21 out of standby and video was frozen but audio was playing right along. Still had control of menu and guide but nothing brought picture back.
    Sorry no report my bride did a menu reboot and seems to be normal now.

    Running 03de S/W.

    This A.M. could not bring box out of standby, was totally unresponsive to remote and local keys. Only signs of life was the green lights on the DECA box.
    Pulled power to reboot and audio and video worked ok but no keys on the remote or box would do anything.

    Powered down again and seems to be working normal now.

    Report 20100608-2924

    Any suggestions??

    J C
     
  17. Jun 8, 2010 #77 of 137
    wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,519
    62
    Aug 16, 2006
    Sent report 20100608-21D2 after my 2nd RBR.

    I have a very vanilla setup - no DECA, no SWiM... Just 2 HR20-700's with a 5LNB dish.
     
  18. Jun 8, 2010 #78 of 137
    smiller

    smiller New Member

    9
    0
    Jun 20, 2007
    2 back 2 back RBR seems to have worked for me also. so far
     
  19. Jun 8, 2010 #79 of 137
    wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,519
    62
    Aug 16, 2006
    downstairs HR20-700 again unresponsive after 2nd RBR. Will try yet another after unplugging.
     
  20. Jun 8, 2010 #80 of 137
    hdtvluvr

    hdtvluvr Legend

    194
    0
    Mar 1, 2008
    Was on 0x03DE for several weeks (CE) without any problems. Got 0x03DF on both HR20-700's in the middle of the night. After a few key presses, remote and front panel became unresponsive on both units. Same thing happened after RBR's on both. Another RBR on 1 seems to have fixed it. Second RBR on other unit didn't. Pulled the plug and am now rebooting.

    I don't know what the difference is between the 0x03DE and the special 0x03DF for HR20's is but I am now having problems.
     

Share This Page