1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR34 Genie, 0x067E - Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Scott Kocourek, Mar 12, 2013.

  1. Mar 20, 2013 #41 of 120
    wrj

    wrj Legend

    166
    3
    Nov 23, 2006
    I couldn't agree more. I moved from a HR22 to HR34 a couple months ago. I still can't get over that the HR22 did several things better. Obviously, the HR34 is a big plus with 5 receivers but took a step backwards on a few items; FF being one of them. I wonder if the software developers had to abandon all prior code because a new hardware platform or what.
     
  2. Mar 20, 2013 #42 of 120
    Tom_S

    Tom_S Icon

    605
    1
    Apr 9, 2002
    This has been driving me crazy since I got it. When scrolling if you happen to wind up on one of those AD banners then next time you scroll it jumps to the channel info in the guide. IF you cursor back and continue to scroll it doesn't do it again. Sounds like they are not initializing something correctly.

    Anywho, it's still there darn it!
     
  3. Mar 20, 2013 #43 of 120
    Hotelone

    Hotelone Cool Member

    61
    0
    Feb 18, 2008
    Central...
    I get this too!
     
  4. Mar 20, 2013 #44 of 120
    wrj

    wrj Legend

    166
    3
    Nov 23, 2006
    Got all these issues also
     
  5. Mar 20, 2013 #45 of 120
    usnret

    usnret Icon

    603
    2
    Jan 16, 2009
    I don't have any of those problems with my HR34 and the new NR.
     
  6. Mar 20, 2013 #46 of 120
    GreenScrew

    GreenScrew Mentor

    66
    0
    Nov 2, 2005
    I just installed my HR34 last night. Was actually quite impressed that it was as fast as it was based on what I'd read here. Guess this release is the reason for that! However, this afternoon it wouldn't power on and needed an rbr.
     
  7. Mar 20, 2013 #47 of 120
    Racer88

    Racer88 Icon

    802
    1
    Sep 12, 2006
    Every DVR model they've made thus far is faster after a reboot. Before it get's bogged down with all the superfluous BS that loads over the first 24-48 hours.
     
  8. Mar 21, 2013 #48 of 120
    rmmccann

    rmmccann AllStar

    330
    20
    Apr 16, 2012
    ND, USA
    Mine came in a couple of days ago. I noticed the first day I had to reboot because it was laggy and unresponsive; after that it was speedy and wonderful. Tried it again last night and it had slowed down again, just not as bad as it had been. It will take a couple weeks before I'll know if it's overall better than the previous NR or not.
     
  9. Mar 21, 2013 #49 of 120
    bdot79

    bdot79 New Member

    11
    0
    Nov 13, 2012
    MS Gulf Coast
    Last night no matter what channel I was on if I hit the info button it would always show channel 331 MTV which was showing Snooki & J Wow. :confused: I did not restart b/c everything else was working normally. I will post an update tomorrow when I get back in town. BTW I received the update 3/19 @ 3am CDT.
     
  10. Mar 21, 2013 #50 of 120
    lgb0250

    lgb0250 Legend

    318
    9
    Jan 24, 2010
    Same here. None of the above problems with the new release.
     
  11. Mar 21, 2013 #51 of 120
    chicagojim

    chicagojim Legend

    233
    2
    Sep 13, 2006
    I got the Genie installed about a month ago and sat tight on issues until I received at least one of the two most recent updates. Now that I am updated, I can confirm the following:

    These two items are annoying, especially the failure of the 30 skip or review functions. Many times the unit will jump to the next segment on multiple buffered 30-skips instead of the requested jump (hit it 3 times, it jumps fifteen minutes, not 90 seconds, or all the way to the end of the program)

    One to add that is still there after the update:

    About half the recorded programs I watch will not pop-up the "Delete recording now" message at the end of the recording. FF to the end does not work. I have to exit the recording and delete via using the delete function in the list.


    Oh yeah - I have to reboot this unit about once a week to get performance back. It will eventually freeze up and the clients become inoperable. I never (or rarely) had to do that with my HR 20s. It is still too early to tell if this is a current issue on this version since I have had it for about four days, but I an already see the unit getting sluggish.
     
  12. Mar 21, 2013 #52 of 120
    Tom_S

    Tom_S Icon

    605
    1
    Apr 9, 2002
    All I ever really notice is the guide problem. The guide also scrolls kinda jittery. But as for speed I have never had any complaints. Seems as fast if not faster than my HR24. At least for my usage.
     
  13. Mar 21, 2013 #53 of 120
    rcibera

    rcibera New Member

    2
    0
    Oct 23, 2008
    I got the new software on Tuesday morning and ever since the Genie hangs periodically. It hangs immediately if I go to Menu, Settings & Help, Settings, Info & Test, More System Info. It will just have the small window on the top left showing whatever channel is on and the rest of the screen is black. And I cant do anything at this point but a RBR. Any clues? Thanks... Ralph
     
  14. Mar 21, 2013 #54 of 120
    usnret

    usnret Icon

    603
    2
    Jan 16, 2009
    Are the people having the most problems with their HR34 ones who have one or more of the C31's connected by any chance? I just have a HR24 and HR22 "in the loop" with mine and have experienced none of the above problems. Just wondering....
     
  15. Mar 22, 2013 #55 of 120
    bnwrx

    bnwrx Icon

    1,114
    38
    Dec 29, 2007
    colorado,...
    I have an HR21 along with my HR34. The HR34 has had the FF(bad auto-correct) issue since day 1 (back in June).
     
  16. Mar 22, 2013 #56 of 120
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    Some of the time with my HR34 when I go back and forth between a bunch of recorded videos (say I am keeping track of three or four or five basketball game that I am currently recording), when I press RESUME, the video I have chosen to go back to resumes at a place way different than where it left off. Oftentimes it goes all the way back to the very beginning of the recording. Also, sometimes when I press RESUME to go back to a particular recorded video on the hard drive, the HR34 will switch to the tuner instead.
     
  17. Mar 23, 2013 #57 of 120
    LawHawk

    LawHawk Cool Member

    40
    1
    Mar 8, 2013
    I have a HR-34 and generally it has been great. But I'm having a problem I never had with my previous HR-24. About half the time I turn it on, there is no audio. Picture is fine, all functions work normally, but no audio. No audio from live broadcast and no audio from recorded items.

    I start up the TV and the HR-34 with the DirecTV remote. It doesn't make any difference if I start them up at essentially the same time, or turn the TV on first then the HR-34, or turn on the HR-34 first then the TV. The audio problem happens at the same rate no matter which sequence I use.

    Changing the channel does not fix it. Turning the HR-34 off and then on does not fix it. Turning the TV off and then on does fix it but sometimes I have to do it 4-5 times to get it to work. Changing the TV to another HDMI input and then back to the HR-34 input does work but again I might have to do it 4-5 times.

    Someone told me it could be the HDMI cable that is the problem. I doubt this because I used the same cable for my HR-24 and it never had this problem once. Still, the cable could have been damaged in the installation or something, so I ordered a new cable on Amazon and when it arrives I will switch it out and see if that fixes the problem.

    Have any of you had this problem? How did you fix it?

    The reset button also fixes the problem, but it doesn't work every time. When the problem first started happening last fall, I thought I had to hit reset every single time, which was an enormous pain. Now, it's not such a big pain with being able to fix it with a few pressed of the TV power button, but I'd still like to see this problem disappear.

    EDIT for others who have the same problem and find this: I figured out that the problem was with the TV and not the receiver. http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=213721
     
  18. Mar 23, 2013 #58 of 120
    -Draino-

    -Draino- Godfather

    358
    0
    May 18, 2008
    New Hampshire
     
  19. Mar 25, 2013 #59 of 120
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    "Not only it the 67E painfully slow for me I also have the issue that you have."

    As the days go by, my HR34 gets slower and slower. About once a week I have to reboot it. Then it works fine for about another week. I wish they could fill the GUIDE data back up much faster.
     
  20. Mar 25, 2013 #60 of 120
    hdtvfan0001

    hdtvfan0001 Well-Known Member

    32,456
    258
    Jul 28, 2004
    Overall....this update is an improvement...in terms of performance and user interactions.

    The Guide and Menu access is noticeably peppier (although no where near the HR24 here), and the channel change response improved over the very slow previous version.

    Looks like they're headed on the right path, but still have some work to do.
     

Share This Page