1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR34: Spring 2012 Release 0x054A - Issues and Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, May 1, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. May 10, 2012 #61 of 104
    Vesper

    Vesper New Member

    6
    0
    Dec 12, 2011
    Is anyone else having HDCP/Handshake issues since the new update? Whenever turning on my receiver & TV, the screen is almost always purple-hued with no sound. Switching inputs to another source and back fixes it. This is new since the latest update and kind of irritating.
     
  2. May 10, 2012 #62 of 104
    Aesculapius

    Aesculapius New Member

    1
    0
    May 10, 2012
    Yep. Same issue here. I get the default lack of signal display from my projector and no sound. Same fix too.
     
  3. May 10, 2012 #63 of 104
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    Here are the issues that I am having with my HR34 running 0x54a. 1. Backspacing when I press PLAY while I am in the FFWD mode. Sometimes the 34 backspaces, sometimes it does not. In fact, sometimes, weirdly. it even jumps forward a few seconds in time. And when it does backspace, it backspaces way way too much. PLAY with FFWD @ speed setting 2 causes the 34 to jump back 10 to 15 seconds. PLAY with FFWD @ speed setting 3 cause the 34 to jump back 20 to 30 seconds. PLAY with FFWD @ speed setting @ 4 causes the 34 to jump back oftentimes about one full minute. For me, that's ridiculous. Before the latest software for my HR24 and 23, they would backspace about 3 seconds from speed setting 2; four seconds from speed setting 3; and 8 seconds from speed setting 4. For me, that is perfect. I wish DTV would go back to those parameters. Unfortunately, now the HR24 and 23 also backspace way way too much like the HR34. Issue 2: Sometimes when I am in FFWD and I press PLAY, nothing happens. The HR34 continues on in the FFWD mode. Sometimes I have to press the PLAY button as many as five or six time to get the 34 to go back into real-time. Issue 3: Sometimes when I am in the FFWD mode, PLAY will simply produce a freeze frame. Then the video plays when I press PLAY again, but often only after I press PLAY several times. Issue 4: Sometimes when I FFWD to the end of a video, the KEEP/DELETE/YES/NO dialog box fails to appear. I then press the BACK arrow and the screen with the choices menu on the left appears (play, resume, keep, delete, etc,). Then I make my choice and everything is fine. Issue 5: Sometimes when I press PAUSE the video pause only for a microsecond on the intended frame, then it jumps back to about six frames earlier. Issue 6: Sometimes, rarely, when I am watching a recorded video and I press PREV to go back go back to a real-time program coming from a tuner, the latent memory (green line) of the tuner program has been erased. Issue 7: Sometime, rarely, when I press PREV to go back to a recorded video, the recorded video comes back at the very beginning of the video instead of the point in time when I switched to the tuner. Then of course I must FFWD to the place where the recorded video should have come back to. Issue 8: Sometimes when I am in real-time and I press FFWD, the picture freezes for a few seconds and then jumps forward to the place the video would have been had the picture not frozen. I didn't get to see the part of the video that was fast forwarding during the few seconds that that the picture was frozen. Although it does not qualify as a full-bore issue, when I press INFO with the HR34, the next screen has INFO highlighted again. Like with my 24 and 23, I feel MORE INFO should be highlighted instead. My HR34 0x54a still does not show channel 501 when I scroll down through the guide. When I scroll up through the guide, channel 501 magically appears. I like the fact that when I change channels not the top banner only appears once. The overall speed of the 0x54a seems good although the GUIDE sometimes goes very slow. Sometimes I have to press the scrolling arrow several times before the GUIDE scrolls. This slowing way down doesn't happen with my 24 and 23, but they are still painfully slow in almost all other functions. For example, when I press LIST on my 24 2nd 23, it takes about 10 seconds before the list appears. Also when I press the BACK arrow to get the LIST back after I finish a recorded video, the 24 and 23 take a very long time. Finally, with the HR34 thanks DTV that the top banner now only appears once when I change channels, but when oh when are you going to get rid of the Horrible Black Cloud (HBC) that still surrounds the time status bar?
     
  4. May 10, 2012 #64 of 104
    Dmitry

    Dmitry Cool Member

    24
    0
    Jun 12, 2006
    Failed to detect the end of recording or displayed incorrect data.

    On two occasions while playing back a recording the DVR would "reach the end" way before the actual length, like 55 minutes into a 90 minute recording. "Delete/Keep" dialog comes up and there's no way to watch the end of the recording.
     
  5. May 10, 2012 #65 of 104
    Shades228

    Shades228 DaBears

    6,081
    45
    Mar 18, 2008

    If it always does it during that recording it indicates that it's a partial recording either due to loss of signal or some other issue. Check the run time in the info.
     
  6. May 10, 2012 #66 of 104
    thomamon

    thomamon AllStar

    101
    0
    Jul 20, 2008
    I had this receiver installed a couple of weeks ago and have some questions about the playback. I'm noticing two annoying things with it.

    1. Sometimes when it cuts from one scene to the next, I notice an extra frame shows with in an instant of changing. It's really fast,but to me it is noticeable and annoying.

    2. Less often then above it will skip a few frames for a second or so. It kinda looks like a shutter or slow motion effect.

    Anyone else see anything like this?
     
  7. May 11, 2012 #67 of 104
    sriggins

    sriggins AllStar

    119
    3
    Jul 1, 2010
    Workaround I found was to resume from start, then start to Fred, then hit skip to get to the end, the rewind until it asks to delete, day no, then use resume on the,program. It would always resume past the dead spot.
     
  8. May 11, 2012 #68 of 104
    sriggins

    sriggins AllStar

    119
    3
    Jul 1, 2010
    Lol no glasses typos on iPad. Fred is fast forward. Day is say
     
  9. May 11, 2012 #69 of 104
    KK in CT

    KK in CT Legend

    239
    4
    Jul 13, 2010
    Last night I started noticing strange things with the guide when scrolling. If I start on the first local channel in the guide and hit the channel down button on the remote, it will start to scroll, get stuck for a few seconds, then proceed normally from there. Then when I was scrolling further down, sometimes the channel numbers would appear to shift to the right underneath the program info.
     
  10. May 11, 2012 #70 of 104
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    This is what my GUIDE sometimes looks like when I am scrolling.
     

    Attached Files:

  11. May 11, 2012 #71 of 104
    Steve

    Steve Well-Known Member

    23,057
    153
    Aug 22, 2006
    Lower...
    Have you tried adjusting the horizontal hold? :lol:

    All kidding aside and just a thought, but does cycling through resolutions with the FORMAT key correct it? If so, might be an HDMI handshake issue. In that case, I'd report the make and model of the TV or AVR.
     
  12. May 11, 2012 #72 of 104
    Herdfan

    Herdfan Well-Known Member

    6,504
    98
    Mar 18, 2006
    Teays...
    It is not an HDMI issue as I have seen the same thing and I am using component. For me it only happen when I have been scrolling. I have not seen it when the guide is initially brought up.
     
  13. May 11, 2012 #73 of 104
    Steve

    Steve Well-Known Member

    23,057
    153
    Aug 22, 2006
    Lower...
    Well there goes that theory! :p
     
  14. May 11, 2012 #74 of 104
    thomamon

    thomamon AllStar

    101
    0
    Jul 20, 2008
    Has anybody experienced what I described above? If it a faulty box?
     
  15. May 11, 2012 #75 of 104
    Drucifer

    Drucifer Well-Known Member

    9,407
    244
    Feb 12, 2009
    NY Hudson...
    Done that.

    Scrolling has never work correctly on on the HR34 HDGUI.
     
  16. May 11, 2012 #76 of 104
    Beerstalker

    Beerstalker Hall Of Fame

    3,556
    70
    Feb 9, 2009
    Peoria, IL
    I haven't heard that complaint before. Out of curiosity, what is the make/model of the TV you have it hooked up to? It could be a frame interpolation type thing going on in the TV.
     
  17. May 11, 2012 #77 of 104
    sjord7

    sjord7 Cool Member

    16
    0
    Sep 2, 2007
    I've had my HR34 about 9 or 10 days now. Last night, when I turned it on, it took about 4 minutes to get a picture on the screen. The lights came on on the box, but no other response after that. I was hesitant to reboot it, as it was recording three shows. So I was trying a few things, waiting, wondering when all of a sudden the picture came on. I proceeded to watch Idol, although it was horribly slow to respond to commands - it was painful. Getting the guide to come up, or even ffwd over the commercials was painfully slow. Although Idol did record OK. I finished the show and shut it off, as it was still recording some shows.

    This morning, it wouldn't come on. I rebooted for the third time. That's a lot of rebooting - anyone else having these total lockup issues every few days?
     
  18. May 11, 2012 #78 of 104
    Steve

    Steve Well-Known Member

    23,057
    153
    Aug 22, 2006
    Lower...
    For your setup, I assume. It's not (and never has been) an issue here. I'm connected composite, though.
     
  19. May 11, 2012 #79 of 104
    damie45

    damie45 New Member

    16
    0
    Dec 15, 2011
    I had this box since the 2nd week of December and I loved it at first. Now it seems like every new update the box receives the more problems I'm statrting to experience. After the last update almost everyday when I get home i have to reboot the box in order to get it to work. Plus I notice it doesnt record my programs when it froze, because we had went away for a week and I guess it had froze the very same day we left and it didnt record any programs that whole week. Now I wish I had just gotten 2 of the regular DVRs instead of this paper weight that dont even perform the basic of dvr task, which is to record programs.
     
  20. May 11, 2012 #80 of 104
    freshmanjs

    freshmanjs New Member

    30
    1
    Jan 31, 2012
    I am still getting a significant number of missed recordings. if i go to settings->reset->restart receiver, (before typing the '-') it indicates a tuner conflict message and lists all of the recordings that were missed. anyone else seeing thiss?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page