I moved my dish now no signal on 119

Discussion in 'DIRECTV Installation/MDU Discussion' started by J2569, Nov 12, 2019.

  1. J2569

    J2569 New Member

    5
    0
    Aug 19, 2006
    I moved 10 miles down the road and installed my slimline 5 swm dish. Here are my signals:
    101 97%
    119 0%
    99 95%
    103 98%
    All channels that I normally watch seem to be working fine but I keep getting a 771 message and saying guide not downloading in past 10 hours. Why am I getting such good signals on 101,99, and 103 and nothing on 119? Should I tweak dish more? I have a slimline 3 LNB that I can put on there if that will solve the problem. Any suggestions?
     
  2. HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,858
    253
    Nov 16, 2005
    Los...
    Looks like the 119 satellite is simply being blocked or obstructed (or LOS problem) by something at your new location. Which is one of the reasons DIRECTV is retiring the satellite there.

    May have to try the SWiM 3 LNB at that location.


    Sent from my LM-V405 using Tapatalk
     
  3. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    25,951
    508
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    definitely need to install the dish
     
  4. HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,858
    253
    Nov 16, 2005
    Los...
    Although sort of a strange error message.

    Since a SWiM LNB always downloads APG guide data from 101 and never from 119.

    And the normal error message number for that issue is "950" and not "771." Which are produced by legacy type SL-5 LNBs when 119W is blocked during prolonged viewing of programs from the 103W satellites.

    Sent from my LM-V405 using Tapatalk
     
  5. inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    24,577
    1,424
    Nov 13, 2006
    Yeah I’d get a 3 RBLNB and be done with it.
     

Share This Page

spam firewall