L4.45 Software Experiences/Bugs Discussion

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Rob Glasser, Oct 9, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tnsprin

    tnsprin Hall Of Fame

    2,130
    1
    Mar 15, 2003
    They are continuing to rollout (and may have complete it, as my one machine is a high number ViP622) L4.45.

    The update to this machine was a bit rough and ended up requiring two hard reboots.
     
  2. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    One thing I always suggest is if you are having issues with a new update. First thing to do is a power cord reset. Pull the power, give it a few seconds, and plug it back in. (I would do this with nothing recording).

    Reason why I suggest this. After reading threads on a number of updates, I have come to feel there is a small percentage of boxes where things do not get properly cleared out and strange things are seen right after an update so I feel it is always a good practice if one is seeing some strange behavior after an update to do a hard reset.

    I don't have any proof to back this up, but something I personally have done and will continue to do when I get an update and strange things happen before I make a report. If a hard reboot does not return stability It brings more confidence in what I am seeing is really a software issue and not a side effect of an update.

    Having said that... L4.45 appears to be pretty stable for me.
     
  3. Suomi

    Suomi AllStar

    93
    0
    Jan 6, 2006
    And as of today my box has 4.45 again. Weird. And a couple of my OTA channels are losing the signal now.
     
  4. david803sc

    david803sc AllStar

    65
    0
    Jun 22, 2006
    Anyone else notice improved PQ? like I said above colors seem more vibrant, but overall I do notice a different in PQ on both SD and HD, look much better I see nothing about it in the release notes, but something seems to have changed at least for me.
     
  5. fredpb

    fredpb Mentor

    39
    0
    Aug 30, 2007
    When using the USB drive, I usually can't get out of a movie. I hit STOP and the picture just stops, and I don't get the option menu to delete the program.
     
  6. Steve H

    Steve H Icon

    625
    0
    May 15, 2006
    Don't know if this has anything to do with 4.45 or not but it has never happend before............. about 1/2 hour ago I lost the signal on 3 out of the 4 satellites we get our feed from. 119 was ok but 110, 148 and 129 all bent black on me. I ran the check switch and all was fine with that test. After the test it reaquired the signal and downloaded the guide and the 3 black birds came back.
     
  7. smackman

    smackman Godfather

    430
    1
    Sep 18, 2006
    I completely lost my OTA Channels. This is a L4.45 issue. This time I did a hard reboot as Ron suggested to give the new software the benefit of the doubt. This is one of the most serious issues I have had in a while. It just stops working; signals go to zero.
     
  8. spurlockster

    spurlockster New Member

    2
    0
    May 23, 2006
    I guess I'm one of the unlucky ones. I lost what few OTA locals I had. When you select them, some of them show 80% to 90% signal strength and then what I call the 'Yellow Screen of Death' showing no signal. Weird.

    I also lost a bunch of my DVR timers. I noticed when a show that was supposed to record didn't and I checked out the timers.

    Also, my UHF remote no longer works after a power cord reset. I suppose I can't really blame that on L445, but it makes me feel better.
     
  9. lenny

    lenny Cool Member/Supporter DBSTalk Gold Club

    80
    0
    Jun 20, 2004
    I just received 445 like you and even my wife noticed the difference (in HD) and I didn't mention anything about your post so her statement wasn't influenced by someone saying it was better. I do see more vibrant colors and better PQ on at least the HD signal using component. I've only been watching HD all night tonight so not sure about SD.

    Also, I checked all my OTA signals and with the jump from 444 to 445 my signal strength on 4 out of 5 channels (the one's I'll watch) jumped approx 5-6 points. I know that doesn't mean anything since it's just a number that the receiver is showing us so you can't really tell if it's truely receiving a stronger signal or they just changed the software to show you a different number for the same strength signal.

    So far 445 is very good to me. BTW, I haven't needed to do a hard reset of the receiver for any upgrade so maybe I'm lucky. I have a 622. I still have a 921 and I use that as a backup receiver but the 622 has just blown that away so I rarely watch it.

    Hopefully my good luck will stay when I receive v4 for my 501 but that's another thread.

    Lenny
     
  10. lenny

    lenny Cool Member/Supporter DBSTalk Gold Club

    80
    0
    Jun 20, 2004
    For you guys having problems. There was another thread that stated in other versions of the software the Analog Type was changed from Offair to something else.

    If you goto your HDTV setup is the Analog Type still Offair for you?

    Lenny
     
  11. david803sc

    david803sc AllStar

    65
    0
    Jun 22, 2006
    My OTA has been fine on both my 622's actually like the other poster a few points higher however a friend of mine with a 622 that lives a half a mile away lost 3 of his due to low signal now, before L445 they all came in good, it seems to be either good or bad seems to be random maybe hardware version? has something to do with it.
     
  12. lenny

    lenny Cool Member/Supporter DBSTalk Gold Club

    80
    0
    Jun 20, 2004
    Possibly. I'm Bootstrap 1711 just like you. I didn't check the others posts if they're at an older level. I know alot of people are at 1710.
     
  13. fwampler

    fwampler Legend

    186
    0
    Dec 2, 2005
    Got my L4.45 Yesterday. Works fine. Same as with L4.44.
     
  14. spurlockster

    spurlockster New Member

    2
    0
    May 23, 2006
    I have been missing my OTA channels since receiving L445.

    I selected one of the OTA stations that the receiver says had no signal and let it sit on the yellow screen for about 3 minutes. Then I selected another OTA channel and surprise, surprise, all of my OTA's were back.

    Worth a try for some of you.
     
  15. LEDGE

    LEDGE Cool Member

    10
    0
    Apr 3, 2005
    since 4.45 ota signal droped from 90-100 to 55 onchanel 4 cant watch at all other channels are at 60-65.I did hard reboot.check switch they didnt help called dish and they told me its noe a known software problem thisonly happened after 4.45
     
  16. MarcusInMD

    MarcusInMD Legend

    202
    0
    Jan 6, 2005
    Yup,
    Basically the same problem. Only my signal strength is in the mid 70s (as it always has been) and then just drops right out with the annoying yellow banner.

    Still the same problems. Rebooted same thing. I always reboot after a software download BTW.
     
  17. fuzzy

    fuzzy New Member

    9
    0
    May 6, 2005
    software L444 corrected this, returned with L445.
     
  18. brmann

    brmann Legend

    107
    0
    Apr 22, 2002
    For the first time I was able to connect to DISH via the internet (Dish.com? - I disconnected my modem a couple months ago when I hooked up to the internet). Anyway I uploaded my logs (I assume to DISH). After the process was complete the system rebooted and everything seems to be the same (to include L445).

    I don't understand what I have done, what is it's purpose is, and when it is appropriate (if ever) to do this.

    How do I learn more about Dish.com or whatever it's name is.
     
  19. MarcusInMD

    MarcusInMD Legend

    202
    0
    Jan 6, 2005
    same problem here too. :(
     
  20. DJ Lon

    DJ Lon Legend

    282
    1
    Nov 3, 2005
    Phoenix, AZ
    I'm noticing something that I had a problem with when I first got my 522 and the L25x software releases. I looked around and haven't seen this mentioned anywhere. Closed-captioning will just stop displaying and you have to do a receiver reboot to bring them back. Also, when you turn the receiver off sometimes captions continue on the screen from the channel you were watching even though the "bulletin board" is displaying.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

spam firewall