L6.27 is now on my 622

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by 4bama, Apr 20, 2010.

  1. JmC

    JmC Jagannatha

    128
    0
    Jun 10, 2005
    I think this was noticed with version L621 (June 2009). I have not seen it yet on L627. I guess it it still present.

    Jerky Video Quick Fix
     
  2. keiths2112

    keiths2112 Cool Member

    11
    0
    May 17, 2007
    I am also seeing the issue with Acquiring Satellite Signal, on tuner 1, I am not getting Lost recorded, this makes angry, very angry indeed.
     
  3. Galaxie6411

    Galaxie6411 Icon

    623
    4
    Aug 26, 2007
    I've had the black screen during recordings twice now only way to fix it was a soft reboot. The first time was Monday "24" recorded fine but the show I recorded the next hour, "Law and Order" I believe, would not play and it was during that time I discovered the black screen that I could pull up channel info but not get any sound or picture I could also pull the menu up. Second time was last night during "Lost", it recorded the show and I was able to watch it later after a soft reboot but I rebooted in the middle of the show so I missed a few minutes.

    Only good news is I now know to wait until it stops recording to reboot and hopefully the show will be saved and viewable. Neither time was recording OTA but they were both network stations.

    Forgot this is a 622 with an EHD and quite a bit of the internal HD filled up, under 10 hours HD left.

    Black screen again tonite (5-13), had the 622 off while using my 360, turned it on and it is currently recording Fringe. Got the black screen, I can access channel info tab and my DVR menu's but get no sound and only the black screen. This is the third time now and each time it has been while recording from a local network channel non OTA.

    Another update Thursday night when I had the black screen i waited for Fringe and the Supernatural to finish recording then turned my 622 on and all was fine, so it seems to only be a problem with turning it on while recording on a network channel non OTA SD and HD both.
     
  4. mdewitt

    mdewitt AllStar

    91
    0
    Sep 20, 2006
    My 622 just bit the dust last night after a week of constantly rebooting it due to the black screen issue. Probably a coincidence but I thought it was worth mentioning it. I'll be busy all week redoing 73 timers. OH JOY!
     
  5. SaltiDawg

    SaltiDawg Active Member

    2,385
    0
    Aug 30, 2004
    Get a 722k and do this in about two minutes with the click of the remote. :)
     
  6. TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    I'd love to upgrade my 722 to a 722k. Dish says I can't request a 722k.
     
  7. Kevin Brown

    Kevin Brown Godfather

    398
    0
    Sep 4, 2005
    I've seen this, but with the following info/comments:

    2 hockey games on Vs. When I switch to the guide (or hitting the DVR button) to get the smaller picture to get smooth video, when I switch back to normal full screen, the picture was fine for a little while, but then got jerky again after 30s to 2 min or so. In my case, multipl channels were affected. (But I didn't check for different or same satellite?)

    Yes, when I switch to tuner 2 (which is HD down res'ed to SD), I got smooth video full screen.

    To me, it seems like it's a bandwidth problem Uplink to a satellite? Coming back down to me? Weather related? I don't know. (Small screen: less processing and/or less data needed: smoother picture. Same-o for HD downconverted to SD. Less data and/or processing needed.)

    [Added:] I just looked at Jim's Jerky Video Fix. The one person mentioned changing the res to 720p. That's actually higher bandwidth than 1080i. Maybe something else ...
     
  8. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    27,003
    641
    Jul 25, 2002
    E.Mdtrn Sea
    Bandwidth is the same, but req more CPU cycles to resizing.
     
  9. Aliens

    Aliens AllStar

    128
    7
    Jul 3, 2004
    This morning, like last Monday, I had to do a guide menu download which used to happen automatically overnight. Anything going on for this not to happen during the night? I don’t recall ever having to do this.

    I have 6.27.
     
  10. phrelin

    phrelin Hall Of Fame DBSTalk Club

    15,556
    457
    Jan 18, 2007
    Northern...
    There's stuff going on with transfers to the new satellite that may interfere depending on the time of your update. See this post.
     
  11. keitheva

    keitheva Legend

    156
    0
    Aug 23, 2002
    I've not seen this issue with the latest s/w mentioned yet. When changing channels, the info screen pops-up on the new channel, but whereas it used to automatically disappear after a few seconds, now it stays there until you hit the cancel button. Is this supposed to be a new feature, or a bug?
     
  12. Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    I have a 622 with L627 and I don't see that problem.
     
  13. TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    L6.27.
    I'm recording the Braves game tonight and noticed that it's in a rain delay. The scheduled time to stop recording is 11:00 which includes the standard 60 minute end late for sporting events. I set the program that begins at 11:00 and ends at 1:00 to record so in case it runs that late I'll get the end. As soon as I created the timer, it stopped the original recording and showed "completed at 10:06". The same thing happened last night so I was watching to see if it happened again. I had not noticed this in prior releases because I've done this before with no problems. Since Dish, in their infinite wisdom, limits the time you can extend a recording to 90 minutes it's the easiest thing to do. However, this is a bug and it's repeatable, at least it's happened two consecutive nights for me.

    BTW, Dish, once again, has decided NOT to carry the HD feed of the Braves HOME GAME!
     
  14. TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    Well, I tested this again today and didn't get the same results. It did not stop the recording in progress, so I guess it was an anomaly.
    Sorry Dish, I guess it's not a bug after all.
     
  15. drmckenzie

    drmckenzie AllStar

    85
    0
    Aug 28, 2007
    I have the same intermittent problem as several other posters: menus are OK, etc., but no video/audio on either channels or recorded shows.

    Previously, I was only able to recover by rebooting, but the suggested fix (position/pip/swap) works to restore the audio/video -- thanks for the tip!

    However, this is obviously a bug that needs to be addressed.
     
  16. swissy

    swissy AllStar

    75
    0
    Oct 26, 2007
    I have a problem with recordings seeing "No Signal". If I am watching a recorded event and turn off TV2, it keeps playing till the end, even though it should be in standby mode. In the old days, it would stop the playback and it would be on the last channel when I turned it back on.

    Not a big deal except it gets stuck on the "Done" page. When this happens it will not record a program on that tuner.

    So TV2 is on the "Done" page.
    Recording does not happen because of "Loss of Signal"
    Shows recording in the guide, even though nothing is happening

    This is repeatable and it is difficult to get the kids to click "View Live" before they turn it off or when they are done watching. 90% of the time they just turn off the TV and not the TV2 tuner.

    ***Edit***
    Model 622
     
  17. 4bama

    4bama Godfather

    372
    8
    Aug 6, 2006
    I'm not sure if I understand your problem the way you explained it, but if the kids turn off their TV without turning off the receiver then the receiver has no way of knowing the TV was turned off...so if a playback was in progress it will continue to play to the end...

    That's why there are two on/off buttons on the remote...the TV2 remote is only IR for TV controls, but UHF for receiver control, and the receiver does not and can not recognize any IR signals that control the physical TV that's connected to the receiver's TV2 output.
     
  18. swissy

    swissy AllStar

    75
    0
    Oct 26, 2007
    Even if I press the receiver off, it doesn't stop playing. And when it gets to the end of the recording it stays on the "Done" screen and does not allow the tuner to record anything.

    I get the "TV only off" would not turn the receiver off, but the kids don't. At any rate, it seems to stay on the "Done" screen, where in the past it would time out and return to live TV.

    Hope that helps
     
  19. drmckenzie

    drmckenzie AllStar

    85
    0
    Aug 28, 2007
    Just a note to say that the "position/pip/swap" temporary fix stopped working shortly after my previous post. Too bad!

    Now, a reboot is usually necessary to get the picture and sound back.

    One thing I've noticed is that the problem seems to occur mostly when something is recording.
     
  20. plasmacat

    plasmacat Legend

    230
    0
    Mar 14, 2007
    I've had this bug a few times though I don't know if it affected recorded shows because my first order of business was to get video/audio for the channel tuned in. Position/pip/swap worked.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements