LCC

Discussion in 'DIRECTV General Discussion' started by sstv, Oct 27, 2018.

  1. Aug 8, 2019 #841 of 933
    kruegs

    kruegs Legend

    123
    2
    Feb 19, 2007
    Quick question for folks.... I received my LCC yesterday and set it up without issue. Scanned and found my local channels without a hitch and most are showing 95-100 percent signal. What I have noticed is some stutter on both video and audio... but mostly video. If I quickly pause and un-pause that seems to resolve it. Almost like a buffering issue. Anyone else see this, and/or have feedback on possibly fixing it without having to pause/un-pause every time I change channels?
     
  2. Aug 8, 2019 #842 of 933
    Athlon646464

    Athlon646464 Yada Yada Yada DBSTalk Gold Club

    3,790
    357
    Feb 23, 2007
    Uxbridge, MA
    Most everyone sees that - it's a long time issue. The work-a-round you are using is the only solution for the issue.
     
  3. Aug 8, 2019 #843 of 933
    kruegs

    kruegs Legend

    123
    2
    Feb 19, 2007
    10-4, thanks for the quick reply... really appreciate it. :)
     
  4. Aug 8, 2019 #844 of 933
    trh

    trh This Space for Sale

    7,102
    622
    Nov 2, 2007
    NE FL
    Six months. Feb 2020.
     
    dtv757 likes this.
  5. Aug 8, 2019 #845 of 933
    JerryMeeker

    JerryMeeker Legend

    924
    113
    Sep 20, 2007
    Austin, Texas
    I tried re-scanning late yesterday evening. This time, NBC was discovered, but still no luck with ABC, and PBS dropped off the list of channels. I tuned in the channels that were discovered, and the signal strengths were 75-80%. However, on all of the channels the audio and video was choppy, not watchable. My conclusion is that the LCC is not a solution that will work for me.
     
  6. Aug 8, 2019 #846 of 933
    texasbrit

    texasbrit Well-Known Member

    5,591
    173
    Aug 9, 2006
    The C61K does not plug into the USB port!
     
  7. Aug 8, 2019 #847 of 933
    JerryMeeker

    JerryMeeker Legend

    924
    113
    Sep 20, 2007
    Austin, Texas
    The C61K has a coax connection back to the LNB, and communicates with the Genie over the coax connection. The LCC connects to the HR54 USB port.
     
  8. Aug 8, 2019 #848 of 933
    gio12

    gio12 Icon

    1,054
    26
    Jul 31, 2006
    Miami, Fl
    Got mine last week and tried it today as CBS was out. Well, CBS is back and this thing only picked up one major network. Rabbit ears worked better as did a basic outdoor antenna located in my attic in the old house.
    Might add an OTA someday but will have to run a wire. But not happy with the performance.
     
  9. Aug 8, 2019 #849 of 933
    24Flames

    24Flames Legend

    144
    5
    Aug 23, 2007
    I used the red button on the side of the unit. You don't lose anything, rather it just restarts the machine.
     
  10. Aug 8, 2019 #850 of 933
    gio12

    gio12 Icon

    1,054
    26
    Jul 31, 2006
    Miami, Fl
    Wouldn’t recognize plugged into C61k.
    Had to plug into HR54 and it stinks


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     
  11. Aug 8, 2019 #851 of 933
    JerryMeeker

    JerryMeeker Legend

    924
    113
    Sep 20, 2007
    Austin, Texas
    It is not designed to work by connecting it to the C61K. I agree that it stinks.
     
  12. Aug 8, 2019 #852 of 933
    NR4P

    NR4P Dad

    6,526
    322
    Jan 15, 2007
    Sunny Florida
    My bets are on severe multipath or too much signal. You stated you are 5 miles from the towers. I checked the stations, the are 700KW to 1MW ERP, antennas at 1200 feet.

    BTW resetting with red button does nothing for OTA. Has to be the Reset in the OTA menu which wipes out all previous scanned memory.
     
  13. Aug 8, 2019 #853 of 933
    gio12

    gio12 Icon

    1,054
    26
    Jul 31, 2006
    Miami, Fl
    Yes and asked where to connect if usb port on HR54 is being used


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     
  14. Aug 8, 2019 #854 of 933
    b4pjoe

    b4pjoe New Member

    695
    154
    Nov 19, 2010
    Are you saying your C61K is working by plugging it into your HR54 USB port instead of using coax to the coax connector on the C61K?
     
  15. Aug 8, 2019 #855 of 933
    JerryMeeker

    JerryMeeker Legend

    924
    113
    Sep 20, 2007
    Austin, Texas
    It would help if you were to tell us what is plugged into the HR54 USB port. AFAIK, the USB port on a HR54 should be unused.
     
  16. Aug 8, 2019 #856 of 933
    b4pjoe

    b4pjoe New Member

    695
    154
    Nov 19, 2010
    His original post, which is gone now, said his C61K was plugged into the USB port of the HR54.
     
  17. Aug 8, 2019 #857 of 933
    JerryMeeker

    JerryMeeker Legend

    924
    113
    Sep 20, 2007
    Austin, Texas
    I suspect this was a misunderstanding, because we both know that the C61K does not connect to a Genie over a USB connection, correct?
     
  18. Aug 8, 2019 #858 of 933
    syphix

    syphix Hall Of Fame

    2,142
    8
    Jun 23, 2004
    I’m having that same issue on EVERY show on AntennaTV (5.4) near me. I can record the show if I’m watching it live, but can’t record if I’m on another channel or the receiver is off and the recording is scheduled.





    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  19. Aug 9, 2019 #859 of 933
    JerryMeeker

    JerryMeeker Legend

    924
    113
    Sep 20, 2007
    Austin, Texas
    I have long suspected that either multi-path or signal overload is the issue with the signal quality on my AM21. I installed an attenuator, but it didn’t make any difference. And I don’t really understand how to address the multi-path. Tweaking the direction of the OTA antenna is not very easy—it is on the top of my chimney.

    And yes, I performed a “Reset Settings” in the antenna menu prior to each new scan, not a RBR.
     
  20. Aug 9, 2019 #860 of 933
    sstv

    sstv Legend

    424
    21
    Jul 30, 2006
    DALLAS TX
    Hi All
    CBS is back in Dallas. I wonder if that means you can't order a LCC now.
    SSTV
     

Share This Page

spam firewall