1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No Sling since last update

Discussion in 'Hopper System Support Forum' started by dmspen, Dec 16, 2012.

  1. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    Hi, this does seem very bizarre. If the sling adapter will not activate (red light on top) then nothing else will make any difference. Can you please send me your account or phone number so I can review your notes and see if there is anything else we can try? Thank you!
     
  2. some guy

    some guy Godfather

    412
    9
    Oct 26, 2012
    What is the sling firmware? Nothing happens when you try all three USB ports?
     
  3. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,660
    43
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    Sling version is 05.03.034. On the previous Hopper it was 05.04.034, so it seems I've backed up!

    Nothing at all happens on all 3 USB ports. When I move the EHDs around, I get the appropriate responses
     
  4. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,660
    43
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    Does anyone else have a sling adapter connected through their Hopper and using a Cisco EA4500 wireless router?

    If so, what settings, if any, did you have to change?
     
  5. 356B

    356B Icon

    908
    1
    Oct 11, 2008
    Northern...
    I've been following this issue for a while and it appears to me there must be some kind of incompatibility issue with your system. Could it be the wireless? Is it possible to Hardwire the Hopper to the net? and is the red light an indication of power or connection to the net?
    Apologies if this has been hashed over previously but everything has been replaced and still you are nonfunctional. It's interesting because there have been numerous reports of EHDs having to be reset for Hopper to see them and that was after the last update.....both EHDs and Sling... USB driven....:confused:

    I have a AirPort system with no issues ever with the Hopper (hardwired), the 922 was another story but the problems were always on Dish's end.
     
  6. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,660
    43
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    I am hardwired through a switch to my router. I'm wondering if there's something incompatible with this router (Cisco EA-4500). Everything else I have works just fine through it. I have 10 devices running through it with no issues - except the sling.

    As to what the red LED means, I don't know, but it seems to indicate power (USB).

    When we replaced the Sling adapter, I hooked it up to the old Hopper and it powered on (red LED) first time, then was dead the second day. I'm still at a loss.
     
  7. 356B

    356B Icon

    908
    1
    Oct 11, 2008
    Northern...
    The ten devices connected could be an issue. Have you tried disconnecting stuff to see if anything happens with Sling?
    And, the Hopper is hardwired...? or are you using one of those USB wireless things at the Hopper to connect?
    There have been reports of wireless problems with Hopper.
     
  8. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,660
    43
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    Most of the devices are not on at the same time. For instance, 3 iPhones, 2 iPads, XBOX, printer, etc, so I'm pretty sure having 10 devices is not an issue.

    It's hardwired
     

Share This Page