1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no sound

Discussion in 'Hopper System Support Forum' started by husker61, Aug 10, 2012.

  1. husker61

    husker61 Cool Member

    32
    0
    Jun 29, 2012
    when i turn on my tv with the hopper there is no sound. if i turn the power of and on (usually several times) or hit the reset button it comes on. this just started about a week or two ago and is getting worse (every time i turn the tv on). i switched it to pcm only on all the receivers about a month ago after having the volume turn off while watching and haven't had that problem since then. any suggestions?
     
  2. broeddog

    broeddog AllStar

    86
    0
    Sep 11, 2009
    Are you using an HDMI cable if so it could be a handshake issue. Try using component cables or a different HDMI cable and see if the solves your problem.
     
  3. Stewart Vernon

    Stewart Vernon Roving Reporter Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    21,611
    382
    Jan 7, 2005
    Kittrell, NC
    I have issues sometimes with my 922 where it will come on without audio (via HDMI). I used to think I had to reset the receiver... but one day realized it was the handshaking issue.

    The workaround for me is to change my HDTV to a different input... then change back... and audio comes back.
     
  4. husker61

    husker61 Cool Member

    32
    0
    Jun 29, 2012
    i have a hdmi connection.

    are you saying i have to change the input every time i turn on the tv?
     
  5. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    22,145
    192
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    yes
     
  6. garys

    garys Hall Of Fame

    3,180
    3
    Nov 4, 2005
    Or trying a HDMI cable from a different manufacturer.
     
  7. Stewart Vernon

    Stewart Vernon Roving Reporter Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    21,611
    382
    Jan 7, 2005
    Kittrell, NC
    Not unless the problem happens every time. In my case, most of the time I am fine... but every once in a while (maybe a couple of times a month) I will have the no audio problem and have to do the input switch thing real quick to fix it.
     
  8. husker61

    husker61 Cool Member

    32
    0
    Jun 29, 2012
    i switched connections. i will see how that works. if there is still problems, i will change hdmi cords. thanks
     
  9. PtownPhil

    PtownPhil Cool Member

    16
    0
    Aug 25, 2007
    I'm having the same problem with a brand new Hopper/3xJoey install. At the Hopper it goes to my Yamaha RXa2000 via HDMI, and then to the Panasonic plasma display. When the Yamaha is off, it passes through HDMI just fine, the video shows up, but there is no sound when you first turn on about 30% of the time. If I change channels, the sound appears.

    I don't think I have a cable problem, I'm using high quality cables and have switched them around with the same problem.

    Suggestions?
     
  10. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    22,145
    192
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    Check HDMI diags on your sat receiver when no sound.
     
  11. husker61

    husker61 Cool Member

    32
    0
    Jun 29, 2012
    for anyone that has the same problem i had, i just wanted to say that i haven't had this issue once since i switched inputs.

    thanks
     
  12. Arya Stark

    Arya Stark Cool Member

    32
    0
    Mar 17, 2012
    I'm still having the problem. I switched to PCM and it fixed the problem, but why should I have to put up with inferior sound...just so I can HAVE sound?
     
  13. RASCAL01

    RASCAL01 Godfather

    298
    1
    Aug 1, 2006
    Change to a different HDMI input and see it that works, if not use optical and your problem should be solved.
     

Share This Page