Occasional horizontal line across screen

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by lschwarcz, May 9, 2019.

  1. armchair

    armchair Hall Of Fame

    1,241
    5
    Jul 27, 2009
    I did call DirecTV support today and stayed with the support rep until he escalated the issue. He gathered input from this thread to share with next support level.

    I told him I've tried everything in this thread but this appears to be related to new genie UI and AT&T promos that replaced the screensaver. I don't believe the issue existed in my HR54 until the new UI came along. And the user workaround was simply powering down DVR with remote and trying again. A later update has made the occasional dotted line more persistent but my workaround with the pause and wait 5 minutes for screensaver promos has only been noted to work once out of one attempts. Might have just gotten lucky.

    But I believe the dotted line is an overlay that just doesn't belong there. Once it's there, pressing play or info to launch those overlays may briefly dismiss it but it usually comes back as the other overlays dismiss. Very annoying and appears to be an HR54 issue with recording playback only.

    Hopefully someone that can fix it is looking into it soon.

    Sent from my PH-1 using Tapatalk
     
    Rich likes this.
  2. armchair

    armchair Hall Of Fame

    1,241
    5
    Jul 27, 2009
    I noticed this again today after resuming the Nascar Monster Energy race recorded on NBC Sports. These dots forming a partial line didn't occur on initial playback while recording. Nor did they occur when resuming after turning off and walking away and coming back after race ended to resume where left off.

    I turned the HR54 off again to look at something on one of my streaming devices and came back to the race recording again and had those dots appear immediately. Didn't waste any time with the previous steps but paused and waited for AT&T promos to start cycling (just long enough to initiate screensaver). Resumed and they're gone.

    This has now worked 2 of 2 attempts for me in my HR54 recordings playback.- see previous posts. Must be the new screensaver? Not sure if resuming had anything to do with it but noted it for future reference.

    Sent from my PH-1 using Tapatalk
     
  3. Sensai

    Sensai New Member

    7
    0
    Dec 15, 2015
    Kenosha, WI
    I have this issue also, it originally started as a couple of pixels months ago but is now the exact line shown in the first post. I assumed it was something with my HR44 getting old. It definitely seems to be some sort of HDMI sync problem as I can always fix it by switching back and forth between 720p and 1080i channels (Native Mode on).

    As a side note, does anyone see a purplish horizontal bar in the middle of the screen on some channels? Most notably with content with darker screens like the Walking Dead programs on AMC?
     

Share This Page

spam firewall