Pixilation on 200 and 205

Discussion in 'General DISH™ Discussion' started by kcolg30, Dec 6, 2012.

  1. Dec 6, 2012 #1 of 11
    kcolg30

    kcolg30 Godfather

    255
    0
    May 11, 2010
    Has anyone noticed one second pixilation mostly on 205 and 200. I have confirmed with two different locations when it occurred.

    I noticed this since Monday. Today I tested it out by going to a friends house 30 miles away from mine and viewing 205. At the same time I had DISH Remote Access streaming to my iphone from my 922 30 miles away. At the same frame within both locations there was a 1 second pixilation.

    Have you guys seen this recently?
     
  2. Dec 6, 2012 #2 of 11
    James Long

    James Long Ready for Uplink! Staff Member Super Moderator DBSTalk Gold Club DBSTalk Club

    51,824
    2,505
    Apr 17, 2003
    Michiana
    On what receiver and at what time(s)?

    The once every 30 minute glitch on the Hopper (right before the program change at the end of each half hour) has been discussed since it was released in March.
     
  3. Dec 6, 2012 #3 of 11
    kcolg30

    kcolg30 Godfather

    255
    0
    May 11, 2010
    James would you happen to have the link to the thread. It is happening on the 722k and 922.
     
  4. Dec 6, 2012 #4 of 11
    James Long

    James Long Ready for Uplink! Staff Member Super Moderator DBSTalk Gold Club DBSTalk Club

    51,824
    2,505
    Apr 17, 2003
    Michiana
    I don't see a specific thread for it ... I just recall people mentioning it over the past few months.
     
  5. Dec 7, 2012 #5 of 11
    satcrazy

    satcrazy Icon

    1,138
    36
    Mar 15, 2011
    Great...
    JL:

    I had posted this problem in the 222/222k receiver forum on 1-09-12, [ I wasn't the only one having this issue]

    To date- it is still happening, 11 months now. Everything was checked, some hardware replaced, two receivers replaced. No change. Pixellation every half hour.
    It started after a update.:rolleyes:
     
  6. Dec 7, 2012 #6 of 11
    thomasjk

    thomasjk Legend

    532
    17
    Jan 10, 2006
    This is being discussed at the other site.
     
  7. Dec 7, 2012 #7 of 11
    Mojo Jojo

    Mojo Jojo Legend

    150
    1
    Mar 14, 2012
    I think it may have something to do with the EPG as it appears to occur during a program's start time.
     
  8. Dec 8, 2012 #8 of 11
    James Long

    James Long Ready for Uplink! Staff Member Super Moderator DBSTalk Gold Club DBSTalk Club

    51,824
    2,505
    Apr 17, 2003
    Michiana
    I agree ... and I posted that in one of the discussions over in the Hopper forum. Although at the time I did not know other receivers were seeing the glitch.

    Every transponder carrying DISH Network programming carries EPG data for every channel that has EPG. Every half hour a large portion of those channels move from one program to the next, changing the EPG feed that is on every transponder. (There are a few channels that have EPG changes more often but the vast majority of channels change on the half hour mark.)
     
  9. Dec 8, 2012 #9 of 11
    TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    I notice intermittent video freeze and audio stuttering for just a few seconds on 205. Don't see a pattern as to time of day.
     
  10. Michael P

    Michael P Hall Of Fame

    3,171
    28
    Oct 27, 2004
    My 622 seems to be immune to this glitch. Judging from other posts here it seems to affect newer model DVR's. I have not seen anyone with a non DVR receiver complain.

    For those of you with multiple receivers, try tuning to the same channel on both an old DVR and/or non DVR receiver and a new DVR (especially a 922 or Hopper) and see if both get the top of the hour glitch.
     
  11. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,138
    36
    Mar 15, 2011
    Great...
    my 222k is non dvr......................:nono2:
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements