1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Software Update: R15 - (10F1/??/??)

Discussion in 'DIRECTV SD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Nov 3, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nov 8, 2006 #81 of 105
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    True, UTV would have the PIG screen go to blue (depending on how you did it). I wish there was some sort of option for that on the R15.
     
  2. Nov 8, 2006 #82 of 105
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    Thanks, that's good to hear. 2+ hrs seems like a normal outage.
     
  3. Nov 8, 2006 #83 of 105
    Bobman

    Bobman Hall Of Fame

    1,528
    0
    Jan 3, 2006

    There is. Do what I do, you hold up your hand blocking the corner picture.:D
     
  4. Nov 8, 2006 #84 of 105
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    LOL, I do do that. But I really need 4 hands. One for the remot one to hold up and the other 2 to cover my ears. I guess I could hit mute instead.:lol:
     
  5. Nov 8, 2006 #85 of 105
    pjo1966

    pjo1966 Godfather

    341
    0
    Nov 20, 2005
    I usually hit pause. I really hate this "feature". If I'm starting a program before it finishes recording, I don't want to see what's happening on the screen.
     
  6. Nov 8, 2006 #86 of 105
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    I do that too but the issue is you can't hit pause untill the screen goes into the PIG and sometimes that takes several seconds to do (or sometimes I've had it not go there at all and have had to hit list to get it up). So you end up seeing something you don't want to see yet.
     
  7. Nov 8, 2006 #87 of 105
    pjo1966

    pjo1966 Godfather

    341
    0
    Nov 20, 2005

    I always hit pause and then List. It works every time.
     
  8. Nov 8, 2006 #88 of 105
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    You do this after your done watching a MyPlaylist recording (and selecting delete) and it lets you pause before the "live" window shrinks to the PIG and the MyPlaylist comes back up?

    During that time I have no control over RR, FF or pause on the "live" TV untill it shrinks back to the PIG and the MyPlaylist.
     
  9. Nov 8, 2006 #89 of 105
    pjo1966

    pjo1966 Godfather

    341
    0
    Nov 20, 2005
    Sorry, I misunderstood. I'm talking about when I first turn on the TV and something I'm recording is on-screen.
     
  10. Nov 9, 2006 #90 of 105
    carl6

    carl6 Moderator Staff Member DBSTalk Club

    12,524
    958
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    Strange happenings with 10F1.

    First problem: Multiple recordings over multiple nights have all had frozen images, gaps in the sound, etc. Picture was not pixelated like you would see with signal problems - it just froze for 2 to 6 seconds, then resumed (from the point where it would have been 2 to 6 seconds later).

    Second problem: Was scheduled to record deal or no deal on Monday night. Showed that it had recorded (was in my playlist). When I tried to play it, nothing played - just black screen. Tried FF, skip fwd, stop, etc., no response. Changed channels and was back to live TV. Then went back into playlist and selected something else - it played (with the frozen image problem noted above). Then I went back and tried deal or no deal again. It played the show I had just played. Tried playing something else - whatever else I selected in playlist played, but then when I went to deal or no deal and played it, it would always play whatever the last other thing I played. If I stopped something and tried to play deal or no deal, it would resume whatever had been playing from the point where I stopped it. Always the last thing I played.

    I reset the unit (menu - restart player). It did not fully restart, but I ended up with what looked like a live TV screen on channel 0-0 (with nothing showing). Did another menu restart (menu worked) and it went through a full restart this time. After the restart, the deal or no deal entry was no longer in my playlist, but it showed in history as recorded.

    The various shows that had the frozen frames/images were also recorded on an R10, and they played properly on the R10 (no frozen images), so it was not a signal or reception issue.

    I then tried playing back something that was recorded before I downloaded 10F1, and it played properly without freezing.

    Carl
     
  11. Nov 9, 2006 #91 of 105
    ISWIZ

    ISWIZ Icon

    803
    1
    Nov 18, 2005
    I thought all was fine with my update. Now 2 days out, my NFLST that I have set to Auto Record is locked on the 6:00AM-12:00PM block. I can not get into it to cancel the Record of that episode so that I can set it to record the actual game. I just get the "boink" sound when I choose the word "Record" on the menu. It also does not give the "record this episode" choice that I see on other series. Just thought I'd let you know. I am beginning a reset now.
     
  12. Nov 9, 2006 #92 of 105
    davez

    davez AllStar

    51
    0
    Nov 19, 2005
    Wisconsin
    I had many of the problems people are experienceing after getting the F1 upgrade. The thing that fixed it for me was a clear and delete, reformating the HD. I tried many other things and none of them worked. My R-15 is now working great. If nothing else works for you, give it a try.
     
  13. Nov 9, 2006 #93 of 105
    dodge boy

    dodge boy R.I.P. Chris Henry

    4,231
    0
    Mar 31, 2006
    I get errors like this on my 300 and it hasn't been updated yet, maybe it's in the first half of the update to make the 500 the same as teh 300?????? I have the protection plan and every "hip cup" it gets anymore, it goes back and I get a replacement, I suffered with the crap enough. If all the free shipping and refurbs + new units hurt their bottom line then they will get it right. Instead of complaining here, restart it, call D* tell them you did a reset everything last week and got the same problems, then 2 days a go restarted hit rec. and down arrow, and still getting same problem, the will send a new one immediately. Screw all their Techies and self help crap, it stuttered, I want a new one.
    Could be hard drive.
     
  14. Nov 9, 2006 #94 of 105
    carl6

    carl6 Moderator Staff Member DBSTalk Club

    12,524
    958
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    Yes, it certainly could. My R15 is a full year old now, but I would hope the drive would last longer than one year - maybe not. Good argument for the lease program versus purchase maybe.

    Anyway, I just went back in and again played one of my recordings that was freezing and pausing, and the problems occur in different places each time I play - which does rather strongly suggest a hard drive issue. I also get portions that go to black screen, and when that happens sometimes I can get past it (or back up to before it) and sometimes I can't. Again, where that happens changes - not always at the same point in the show. Definately not related to the data stream coming in or the data that is actually recorded, but rather to the ability to play it back.

    Yet again, when I try to play back programs that were recorded before 10F1 (or maybe 10E8), I don't have any problems. Could be a bad sector or group of sectors on the hard drive.

    I think I'm going to replace the drive and see what happens. I hate to do a clear and delete because of all I have recorded and have not yet watched (kind of makes a DVR useless, doesn't it?).

    ------
    Update: Replaced the drive with one I tested with last July, so it was formatted with whatever the software was back then, and had shows on it from back then. Had a VERY difficult time getting it up and running. For whatever reason I could not get to the point where I could do a down-arrow/record reformat. Finally, after about 20 resets, I got the unit to come up to live TV, then used the menu to do a reset all. It then took me through the complete initial setup and now appears to be running stable. When the guide builds a bit, I will enter my SL's, and see how the unit runs with this drive in it. Also, I had previously modified this R15 to have the fan run continuously. I undid that mod and restored it to original functionality. I'll keep an eye on the temp.

    Carl
     
  15. Nov 9, 2006 #95 of 105
    ISWIZ

    ISWIZ Icon

    803
    1
    Nov 18, 2005
    Reboot did not fix the problem. I then went to Prioritizer and deleted (--) the entry. Then I reentered it in Search, it placed it at the bottom of the priority list, I moved it back to the top, checked the TODO list and all is fine.:)
     
  16. Nov 9, 2006 #96 of 105
    carl6

    carl6 Moderator Staff Member DBSTalk Club

    12,524
    958
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    My Playlist is gone from menu.

    After doing everything I mentioned a couple of posts ago, and letting the R15 sit for a couple of hours to build up some guide data, I was programming some shows to record, and updating my to do list when the R15 reset all on it's own. When it came back up, the menu no longer contained a "My Playlist" entry. Pressing List still takes you to it, but it is no longer a menu choice.

    Same software version - 10F1.

    Carl
     
  17. Nov 10, 2006 #97 of 105
    Wolffpack

    Wolffpack Banned User

    4,642
    0
    Jul 29, 2003
    Well at this point I'm watching Comedy Central on live TV. The info button shows I'm on channel 202 (CNN) watching Anderson Cooper 360. I was watching CNN when I placed the unit in StandBY earlier this afternoon. The guide also shows me on 202. The unit had just recorded The Daily Show on Comedy Central at 9:00. It's 9:54 right now. Looks as if TSD recorded properly it's just the R15 didn't update something internal with the current channel/guide data.

    If I bring up the guide and press SELECT while 202 is highlighted is stays on 249. Changing the channel to something other than 202 fixed the problem.
     
  18. Nov 10, 2006 #98 of 105
    walters

    walters Hall Of Fame

    1,222
    0
    Nov 18, 2005
    I think it's supposed to work that way if your My Playlist (MyVOD) is empty.
     
  19. Nov 10, 2006 #99 of 105
    Bobman

    Bobman Hall Of Fame

    1,528
    0
    Jan 3, 2006
    Well just think :confused: we waited a couple months for this and this was "supposed" to be the release they were taking their time with to make sure things were right ????:rolleyes:

    If this is the result of taking their time to make sure things are right, I am glad they didnt rush..:D
     
  20. carl6

    carl6 Moderator Staff Member DBSTalk Club

    12,524
    958
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    Appears that is the case. I recorded something and the menu choice is there now.

    This particular R15 is the one that likes to play possum (plays dead, can't turn it on). I fixed that last time by doing a software download, which is how I happened to get 10F1. It is doing it again, so I did another software download and guess what, I'm back to 10E8. They have pulled 10F1 from the data stream:nono2: , even though the banner on the screen said I was downloading 10F1 - guess the banner simply shows what you already have.

    Carl
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page