1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Success with TV Apps?

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by EricBergan, Aug 10, 2010.

How successful are you with TV Apps

  1. Always see them

    0 vote(s)
    0.0%
  2. See them most (>50%) of the time

    83 vote(s)
    65.9%
  3. Sometimes (<50%) see them

    29 vote(s)
    23.0%
  4. Have never gotten them to work, but have tried

    5 vote(s)
    4.0%
  5. Haven't tried to use them

    9 vote(s)
    7.1%
  1. skatingrocker17

    skatingrocker17 Godfather

    274
    0
    Jun 23, 2010
    I wish you could change the placement of the widget bar, also I wish there wasn't a big black bar on the side of the screen, why can't it be transparent? I really like the idea of apps but they are a bit slow.
     
  2. Shaqdan

    Shaqdan Legend

    138
    2
    Jan 23, 2009
    Mine work.
     
  3. ATARI

    ATARI Hall Of Fame

    1,876
    0
    May 10, 2007
    Have to be honest and say 'Most the time', which for me is about 99%. Only had it not come up twice in over a year and I use it a couple times a week for sports scores and radar.
     
  4. mikeny

    mikeny Hall Of Fame

    1,914
    0
    Aug 20, 2006
    Mine work. I usually check 'Today in History'. I check a few others too like Facebook, 'my team's score' or whatever it's called, "weather", etc.

    I also use the D-Link DIR-825.
     
  5. mikeinthekeys

    mikeinthekeys Godfather

    362
    0
    Feb 9, 2007
    I love them. For me, they have consistently gotten better and more reliable. I keep current sports apps (baseball during the season) since I have favorites in both leagues. You can have multiples of NFL, now NBA, and MLBs set up if you do it through the online TVApps setup. Here in FL, radar is a must this time of year. All in all I have come to rely on them being there and I think it is one of the better innovations of D* (way more than Active which needs to die!).
     
  6. rpiotro

    rpiotro Mentor

    53
    0
    Apr 29, 2008
    Same here!
     
  7. HCN3

    HCN3 Cool Member

    24
    0
    Feb 16, 2008
    I have tried on three different occasions and software updates to get TV Apps to work with no success. I have tried automatic and manual firewall/port configurations with no success either. Unfortunately, I think it has to do with my network setup where my Internet connection goes to my Vonage router and then my network sits on another router behind that to ensure my voice traffic is prioritized properly (Vonage Wife Acceptance Factor is a MUST). I am pretty sure that second hop is probably the cause of my issue and I haven't had the time to try to run a 2nd ethernet cable from my MRV Internet connection directly to the vonage router instead.

    At my parents house, as soon as I connected the receiver to the Internet, TV Apps popped right up.
     
  8. lflorack

    lflorack Godfather

    473
    0
    Dec 16, 2006
    I voted they always work and they do. They're just pretty slow. I like the weather app and the radar app most. More speed would be nice.
     
  9. Steve Robertson

    Steve Robertson Hall Of Fame

    1,664
    0
    Jun 7, 2005
    I use them all the time and will really use them during the upcoming CFB and NFL season
     
  10. armchair

    armchair Hall Of Fame

    1,188
    0
    Jul 27, 2009
    +1
     
  11. y2k02c5

    y2k02c5 Legend

    167
    1
    Sep 14, 2006
    I get that damn message "TV APPS is initializing. Please try again later" On both my HR20-100 and my HR22-100. Its been like this for a while.
     
  12. ATARI

    ATARI Hall Of Fame

    1,876
    0
    May 10, 2007
    Have you tried rebooting them?
     
  13. ccr1958

    ccr1958 Hall Of Fame

    1,043
    0
    Aug 29, 2007
    i voted haven't tried to use them....although i did when was 1st available for a while and they did work mostly....IMHO i find them useless at this point in time
     
  14. oldengineer

    oldengineer Godfather

    455
    5
    May 25, 2008
    They failed to appear for a while on my HR21-200 box. After a reset they started to work again.
     
  15. hatchet

    hatchet Legend

    124
    0
    May 28, 2006
    This thread jinxed me...

    After I posted, I went to add the NOAA weather radar and now the Apps won't reappear. I'm sure a RBR will fix that but I haven't bothered.
     
  16. EricBergan

    EricBergan Mentor

    50
    0
    Apr 26, 2007
    Sorry about that!

    Based on the results the problem is not as widespread as I thought from some of the other postings, although I still can't figure out why it doesn't work for me. No errors on the status screens, using dd-wrt router, uPNP enabled, done RBR, ...

    eric
     
  17. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    What do you see when you log into the website?
    Do you see your receiver listed?
     
  18. EricBergan

    EricBergan Mentor

    50
    0
    Apr 26, 2007
    Yes.

    I'm seeing a tremendous amount of uPNP traffic on my net (about a 1000 packets an hour), so I'm probably going to try turning that off on the router, and static configure the HR20 and router firewall. Any particular things to watch out for when doing a static configuration?

    eric
     
  19. HarleyD

    HarleyD Hall Of Fame

    1,357
    62
    Aug 31, 2006
    Well, after having no problems whatsoever with TV Apps on my R22 and my HR20 all along I had to have the HR20 replaced.

    Now on the replacement HR20 I cannot get TV Apps to work. I hit the right arrow and the notification that TV Apps is starting appears for 2 seconds, then it goes away and nothing happens.

    My network connection is active. My replacement receiver shows up when I log into DirecTV.com. I did a soft reset, rechecked the the network connection and still...nada.

    It just doesn't work any more.
     
  20. EricBergan

    EricBergan Mentor

    50
    0
    Apr 26, 2007
    Switched to static configuration, no change. Logs from my router show packets going out from the HR20 (so I know DNS is working), and packets on the STB port I assigned coming in and getting passed through, so the firewall is letting them pass.

    But still get TV Apps loading message popping up for only a couple seconds, then nothing. Also, my router isn't registering any connection activity from/to the HR20 when I try and bring up the TV Apps.

    eric
     

Share This Page