1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Transparency Of Banner

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by samthegam, Sep 24, 2012.

  1. samthegam

    samthegam Cool Member

    102
    1
    Dec 11, 2011
    I noticed tonight that whenever I press the info button or change channels the banner that appears on top is more transparent then before. I still have the 5D2 software on my HR 24-500 and H 25-100 The other change I notice is that Lifetime and TCM and other newly added channels now have channel logos.
     
  2. jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    7,420
    425
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    To get the banner back like it should be,
    Menu, Settings, Reset.
    Use the first one in the list. This will not erase any settings or recordings.
    There are a few other threads about this same problem.
     
  3. twowheelchopper

    twowheelchopper AllStar

    74
    0
    Sep 1, 2009
    I noticed this on both my receivers this weekend, I'm guessing the NFL Network logo update caused this. I reset both of them and they are now back to normal.
     
  4. jdspencer

    jdspencer Hall Of Fame

    6,646
    14
    Nov 7, 2003
    The top third of my banner is transparent. I kinda like it. :)
     
  5. samthegam

    samthegam Cool Member

    102
    1
    Dec 11, 2011
    Thanks back to normal for me now :hurah:
     
  6. jdspencer

    jdspencer Hall Of Fame

    6,646
    14
    Nov 7, 2003
    I haven't done a restart as I wanted to see what happens.
    And interestingly, that top half of the banner is now transparent.
     
  7. scottp461

    scottp461 Mentor

    73
    2
    Sep 7, 2006
    I have 2 HR20's and 2 HR24's; I rebooted all of them last night to fix the channel banners. On the 24's, the banners, as mentioned here, gradually changed from black at the bottom to clear (transparent) at the top. At least they looked somewhat normal! On the 20's they just looked weird; the banner background looked like a grayscale test chart with "blocks" of different gray brightness, but also different transparencies! On the right side the blocks were mostly to completely see thru!

    Anyway, the reboot fixed them all! The HR24's, however, did something weird on the restart; they both entered diagnostic mode (although I didn't know that the second one had until I switched to it later! The assigned remote codes don't apply in diagnostics so both units had been responding to the one remote. The second unit was not in the same place, but no harm done!) I don't know if I accidentally entered that mode with the remote or they just ended up there. (All my units are stacked, one on top of the other, and I did the restarts in "cascading" fashion!) So, I decided to run all the various tests that came up on the menu; there are quite a few. Everything tested OK on both units, so I exited diagnostics and the units restarted.

    After the reboot, both units had a problem. There was no sound on the HDMI output! One of the tests I ran was an "audio" test that didn't behave as described on the test page. It said that the tones should alternate between the right and left speakers, but it all came out of my center speaker. I surmised that this was an analog output test and that it may have caused a problem with the HDMI audio once I rebooted, so I went to audio set up and cycled the "Dolby" output selection from on, to off and then back on. That restored Dolby Digital output over HDMI. All is good now (I think!?)

    I'm curious about one thing though, does anybody know the procedure to enter diagnostics on purpose? I expect that you push a button (or buttons) on the remote when "self test" is displayed on start up, but I'd like to know which one(s) to push! Thanks.

    Update: I did a few searches (on the forum) and found out that pressing "select" on the remote during restart when the "self test" screen is up will put you in diagnostic mode!
     
  8. jdspencer

    jdspencer Hall Of Fame

    6,646
    14
    Nov 7, 2003
    I had to restart the HR24 as it stopped seeing the HR23.
    The info banner is back to normal.
     

Share This Page