ViP622/ViP722 - L6.14 Software Experiences/Bugs Discussion

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Rob Glasser, Sep 19, 2008.

  1. Sep 23, 2008 #21 of 139
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    Got L6.14 this morning. It took the usual 5 days after initial spooling to get it. I can't tell any diferences other than the "My Media" tag.
     
  2. Sep 23, 2008 #22 of 139
    w5pny

    w5pny Cool Member

    10
    0
    Jan 11, 2006
    All five of my various brands of EHDs quit working with rel 4.49 and
    didn't work until rel 6.12 with my 622. 4.48 was the last release
    that was relatively bug free for me. 6 months of a number of
    releases that left me without EHDs.
     
  3. Sep 23, 2008 #23 of 139
    moman19

    moman19 Icon

    710
    1
    Oct 22, 2004
    This is another shining example of E* releasing a feature (in this case EHD) with insufficient testing. I feel your pain. While it may not be possible to test code with every possible drive vendor, an endorsement list of "recommended" drive vendors or models might have avoided the hassles that you and so many others experienced. It's possible that those very "fixes" may be responsible for "breaking" things for other users. For example, I can no longer play early pristine recordings previously stored on my EHD. They used to play great but are now unwatchable due to recent software "enhancements".
     
  4. Sep 23, 2008 #24 of 139
    jadebox

    jadebox Godfather

    404
    0
    Dec 13, 2004
    I'm seeing the same message and my receiver is hooked up via the LAN connection. Maybe it's intentionally being displayed to everyone?

    -- Roger
     
  5. Sep 23, 2008 #25 of 139
    waddo

    waddo Cool Member

    15
    0
    Jul 11, 2006
    Now that I have L6.14 the playback position indicator doesn't move when I watch movies from my USB drive.

    This is a new problem because I never experienced it until I got this update.
     
  6. Sep 23, 2008 #26 of 139
    fredp

    fredp Legend

    114
    0
    Jun 2, 2007
    Got to be random as I have 6.14 and no message here. I am connected via phone and internet.
     
  7. Sep 23, 2008 #27 of 139
    SE_Sooner

    SE_Sooner AllStar

    52
    0
    Aug 12, 2008
    So I signed up for www.dishonline.com but it wouldn't take my dish account number on the website. According to their website in order to control your 622 receiver you must enter your dish account number. Is the site ready or not?

    I'll quit trying if it's not ready. Inquiring minds want to know! :)

    Anyone else have any luck?
     
  8. Sep 23, 2008 #28 of 139
    keiths2112

    keiths2112 Cool Member

    11
    0
    May 17, 2007
    I am also getting black frames and dropped audio on all recorded events and live
    TV. This happens on HD channels, I have not tested with SD. This appears to have
    started with this "upgrade". Can we get a fix quickly please?
     
  9. Sep 23, 2008 #29 of 139
    ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
    The web feature is not available yet. Quit trying until it is announced as available. You will certainly hear about it when it is ready.
     
  10. Sep 23, 2008 #30 of 139
    Spoonser

    Spoonser AllStar

    61
    0
    Feb 16, 2008
    I would concur with that. I didn't know there was new software spooling but realized there must be when I saw the "My Media" folder instead of USB today. I didn't see the connection warning, but I used to see it quite a bit (I'm connected to a hard line ethernet cable going to a router).

    It seemed to stop a couple of releases ago, but it's also possible that my my lousy telco/ISP was dropping service overnight and just finally got their act together.
     
  11. Sep 24, 2008 #31 of 139
    fredp

    fredp Legend

    114
    0
    Jun 2, 2007
    Yes.. to a point. I got 6.14 yesterday on my 622. I added a nickname and activated per directions. I then went to dishonline.com and created an account. I got a confirmation email immediately with directions to activate my account. Everything went as it should. Now I'll wait to see whats next...:rolleyes:
     
  12. Sep 24, 2008 #32 of 139
    keitheva

    keitheva Legend

    156
    0
    Aug 23, 2002
    Just want to throw my hat in the ring on this one also - recorded Jeopardy on KGO 007-0 last night (L6.14 622), almost unwatchable because of audio dropouts. If someone from Dish engineering wants to come by I still have the recording...
     
  13. Sep 24, 2008 #33 of 139
    old_geek

    old_geek New Member

    8
    0
    Aug 24, 2007
    I just received the following response from Andrew @ DishONLINE...

    "The online scheduling feature will be released shortly. Although the 722 standby screen indicated the timers are currently available, the message was a bit premature."
     
  14. Sep 24, 2008 #34 of 139
    Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,880
    0
    Dec 10, 2002
    Did you see this on OTA or Dish HD channels. Also.. How long was the black frames? was it for less than a second? I saw something last night also on Fringe OTA HD (Previously recorded). It was a black frame for about a second interval. When I rewinded and played it back it was reproducable in the same location.

    I personally did not have audio loss during this experience.
     
  15. Sep 24, 2008 #35 of 139
    old_geek

    old_geek New Member

    8
    0
    Aug 24, 2007
    There is a "secret" to entering your dish account number...

    1. Log in to dish online
    2. Click on My Account
    3. Click on Change Preferences
    4. Click on the Enter and Verify button next to the grayed edit box
    5. A dialog will then pop up where you can enter your account number

    Having said all that, DishONLINE has informed me that "The online scheduling feature will be released shortly". So don't count on it to work yet. :(
     
  16. Sep 24, 2008 #36 of 139
    casolorz

    casolorz AllStar

    52
    0
    Oct 25, 2006
    I've been having a lot of problems with this new version (6.14) as well as 6.13 . I've had a 622 for at least 2 years now and I am certain all these problems are new.
    In not particular order:

    -Restoring, skipping events, adding new ones, resolving conflicts, has gotten extremely slow, sometimes taking over a minute for tasks to process.

    -OTA conflicts don't seem to be resolved correctly, for example today my dvr claims it is going to record Bones and Knight Rider at the same exact time using the OTA which unless something changed, can only record one show.

    -I had a show (Fringe) get recorded last week using the OTA but the list of recorded shows doesn't show it anywhere. While the show was airing the guide showed it as recording, and the schedule history shows it as recorded, but its nowhere to be found on the list of recorded shows.

    -Yesterday I moved a show to a higher priority to make sure it records instead of a show it was conflicting with. The schedule shows as if the current show with the lower priority is going to get recorded and not the one with the higher priority, the reason says, "by priority".

    -Restoring a show sometimes doesn't restore it, or it may take a few minutes for it to show as restored.

    I am sure I have a million other little bugs that were introduced recently, I'll try to keep better track of them.

    Is anyone else seeing these problems?

    --Carlos
     
  17. Sep 24, 2008 #37 of 139
    Opusnbill7

    Opusnbill7 Mentor

    45
    0
    Aug 26, 2008
    I've seen that particular bug myself, and resolved it manually. I don't know what it would do in that situation (maybe it's resolved correctly but is a display bug in the schedule?) May try to let it happen sometime soon just to see what it does...
     
  18. Sep 24, 2008 #38 of 139
    EXTACAMO

    EXTACAMO Godfather

    316
    0
    Apr 6, 2007
    Yea, unfortunately the secret didn't work for me. It still says the site couldn't verify my account # due to a time out. I guess I don't type fast enough for them. :confused:
     
  19. Sep 24, 2008 #39 of 139
    casolorz

    casolorz AllStar

    52
    0
    Oct 25, 2006
    I am letting it happen tonight because I don't care much about either show.
    I was expecting it to record the show with the higher priority, skip the one with the lower priority which had a non hd timer set with an even lower priority in case there was a conflict.
     
  20. Sep 24, 2008 #40 of 139
    Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,880
    0
    Dec 10, 2002
    Have you did a hard reset (Pull the power, wait 10 seconds, plug it back in). If not, do that and see if your issue goes away.

    Also how many timers, timer events, and Dish Passes do you have configured?
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements