ViP622/ViP722 - L6.16 Software Experiences/Bugs Discussion

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Ron Barry, Jan 5, 2009.

  1. Jan 16, 2009 #61 of 127
    rexa

    rexa AllStar

    70
    0
    Aug 7, 2008
    Was this recorded? I think so from your post. If so, you didn't happen to know if the real-time broadcast was clean?

    I only ask to clarify. My experience with 6.16 and dropouts has been ok so far. I know the St Louis area seems to have bad, but different problems with 6.16. The random stuff I have recorded (and real time) is ok here so far on droupouts. I know the worst is still gone for me, especially including recorded and saved examples that were bad before 6.15.
     
  2. Jan 16, 2009 #62 of 127
    Wroughtup

    Wroughtup New Member

    3
    0
    Aug 13, 2008
    I think I have A.D.D. so please bear with me if this is nothing new.

    I have a VIP622, I got the upgrade yesterday and I just noticed a new (to me) behavior change, when I go to My Recordings/Edit then select one of them it doesn't automatically move on to the next one, I have to move on to it manually. Same behavior when selecting recordings I to send to my EHD. I liked it better when it automatically moved on.

    Also before today it's been quite a while since I used my EHD. I never made any, but it seems like I had the Folders option last time I used it but now I don't.
     
  3. Jan 16, 2009 #63 of 127
    ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
    Yes, I noticed the same thing. When selecting an entry in a list the select pointer does not automatically advance now.

    You have to enable groups in my recordings. When enabled for the internal drive, they are also enabled for the EHD.
     
  4. Jan 16, 2009 #64 of 127
    Sunnyatthebeach

    Sunnyatthebeach Cool Member

    24
    0
    Feb 26, 2008
    I have an audio/video sync problem that's been there since at least since 6.14.

    Every day I record Special Report on FNC 205 at 3 p.m. PST using the 722's TV2 tuner. Whenever I watch it live on the primary TV, the audio and video sync up perfectly, i.e. the anchor man's lip movements match perfectly the sound that I hear. However, if I watch the recording later on the same TV, the audio is slightly ahead of the video, by a fraction of a second and enough to make the experience annoying when watching.

    I don't know if the audio and video are recorded in sync and then go out of sync on playback, or if they are recorded out of sync.

    My 722 is connected via HDMI to my Sharp 42D64U as the primary TV. Changing the audio sync setting under
    Menu/System Setup/Installation/TV1 Audio Sync
    does not improve or solve the problem.

    I have not yet tried viewing the playback on the second television set, or recording the program using the 722's TV1 tuner instead of the TV2 tuner.

    Has anyone else seen this problem?
     
  5. Jan 16, 2009 #65 of 127
    russ9

    russ9 Godfather

    391
    3
    Jan 28, 2004
    6.16 guide weirdness on my 622:

    I just notice when in guide display mode, it doesn't go all the way to the right - it stops a couple of inches short of the full screen (2" on my 32" TV) The blue background is still there. I use extended with video, but I checked and all the modes do the same thing.

    Unless my brain is totally fried, this is new, the guide used to go completely edge to edge...
     
  6. Jan 16, 2009 #66 of 127
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    Did you accidentally hit the Format button on the remote? If so, toggle until the screen says "Normal"
     
  7. Jan 16, 2009 #67 of 127
    russ9

    russ9 Godfather

    391
    3
    Jan 28, 2004
    No, that was the first thing I checked, this is independent of the Format, plus the background is still the usual blue all the way to the right edge.

    I guess I will try a hard reboot and see what happens.
     
  8. Jan 16, 2009 #68 of 127
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    Not sure what you'll see after you reboot. Mine doesn't extend all the way to the right edge ... never has, but I still see a full three hours of scheduled programing on screen. I have a 622 and a 211 ... both show the same thing.
     
  9. Jan 16, 2009 #69 of 127
    kucharsk

    kucharsk Godfather

    562
    11
    Sep 19, 2006
    FWIW, I now have 6.16 on both my 722s, so I suspect the rollout is either complete or nearly so.
     
  10. Jan 16, 2009 #70 of 127
    russ9

    russ9 Godfather

    391
    3
    Jan 28, 2004
    Oh, then it probably is just my brain, I always thought the right edge of the three hours guide was at the right edge of the screen.
    As Emily Latella would say: "Never Mind."
     
  11. Jan 17, 2009 #71 of 127
    kucharsk

    kucharsk Godfather

    562
    11
    Sep 19, 2006
    Playing around it appears that trick play is still "funky"; playing around with frame advance while paused doesn't always do what it should, and resuming playback from frame advance mode often jumps by a minute or more. :(
     
  12. Jan 19, 2009 #72 of 127
    TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    I edited two programs to extend the record time. Neither program recorded the additional time. I do this quite frequently during football/baseball season and have never had a problem. Maybe it's just an anomaly but I thought it's worth mentioning.
    ViP722.
     
  13. Jan 19, 2009 #73 of 127
    Kevin Brown

    Kevin Brown Godfather

    398
    0
    Sep 4, 2005
    Ahhh- I saw this too over the weekend, but I thought it was just that I forgot! Penguins game on NBC and the Steeler game later on CBS. No extra time !! Luckily, didn't need it, but still.
     
  14. Jan 19, 2009 #74 of 127
    TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    I lost the end of the Steelers game. Luckily, it was on the beginning of The Mentalist which didn't record the extra 60 minutes I had edited so I lost the end of The Mentalist.
     
  15. Jan 20, 2009 #75 of 127
    lujan

    lujan Hall Of Fame

    1,202
    0
    Feb 10, 2004
    I recorded "The Unit" so that I could be sure that I see all of "The Mentalist".
     
  16. Jan 20, 2009 #76 of 127
    TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    When I extended the recording time of The Mentalist, I had to skip The Unit by priority. I should have left it alone. CBS claims to have full episodes of their programs but I can't seem to see any.
     
  17. Jan 20, 2009 #77 of 127
    ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
  18. Jan 20, 2009 #78 of 127
    TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
  19. Jan 20, 2009 #79 of 127
    lukin4u

    lukin4u AllStar

    80
    0
    Apr 13, 2007
    im on 6.16 from a 722


    recordings say different times than they actually are

    another, it says on guide tv2 is recording but when i try to look it up in my recordings i get nothing

    audio dropouts alot

    video and audio freezes during playback blue button only, will get me out
     
  20. Jan 20, 2009 #80 of 127
    ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
    Sorry, I thought you wanted The Unit since you said you skipped it. I can only find clips of The Mentalist not full programs. Same as you I guess.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements