1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VIP722 HDMI - into Denon 3808CI - Not working

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by bs0, Feb 11, 2009.

  1. bs0

    bs0 Mentor

    45
    0
    Feb 22, 2006
    Hi All,
    My old vip622 used to work fine, going hdmi into my denon receiver...This new vip722, i get no picture or sound...i don't think the amp even thinks there is hdmi there when i select the source as tv....i have component video going into another amp input and at least i get video on that input...

    Any ideas how to fix/debug?

    thanks,
    BRett
     
  2. oljim

    oljim Godfather

    492
    3
    Aug 6, 2002
    Why not feed the HDMI to TV and run optical from 722 to denon
     
  3. rdopso

    rdopso Legend

    150
    0
    Jan 26, 2004
    Yes, one can of course do that (that's the way I run my Denon 3803), but it rather defeats the purposes of having an AVR that can switch and process HDMI so one has only one HDMI going to the TV.
     
  4. BattleZone

    BattleZone Hall Of Fame

    8,969
    1
    Nov 13, 2007
    This may be a matter of the sequence they were started up. Some folks have found that you need to have the TV on first, then plug in the AV receiver, and finally the DVR.
     
  5. SaltiDawg

    SaltiDawg Active Member

    2,384
    0
    Aug 30, 2004


    Brett,

    What do you have the 722 set to output on HDMI? Is the Denon able to accept that resolution?
     
  6. bigoldboy

    bigoldboy New Member

    7
    0
    Nov 5, 2007
    I suggest you keep playing with it. I just last week moved from the AVR-3303 to the AVR-4308CI (sweet machine) and if you play with it you should get it working. Don't use 1080p, start with like 480p and work up from there.
     
  7. mikeyinokc

    mikeyinokc AllStar

    73
    2
    Jan 11, 2006
    Have you tried connecting the HDMI directly from the 722 to your TV? Check to make sure the HDMI connector on the 722 isn't the problem.
     
  8. bnewt

    bnewt Godfather

    402
    5
    Oct 2, 2003

    then you may face the lip sync problem
     
  9. tnsprin

    tnsprin Hall Of Fame

    2,130
    1
    Mar 15, 2003
    Actually less likely with a 3808CI. His problem sounds like a problem with the 722. Remember he said it use to work with a 622.
     
  10. ICBM99

    ICBM99 Mentor

    41
    0
    Apr 4, 2007
    Can you run both Component and HDMI at the same time, I've never tried it?
     
  11. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    ICBM99: Yes you can do that. All outputs are hot all the time.

    tnsprin: Does point to a 722 problem. Possible a bad HDMI port as suggested. Could also be a difference in output on the 722 vs 622 so I would check that but definitely most likely cause is bad cable or connector on the 722. Hooking directly to the TV would also answer that question.
     
  12. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    ICBM99: Yes you can do that. All outputs are hot all the time.

    tnsprin: Does point to a 722 problem. Possible a bad HDMI port as suggested. Could also be a difference in output on the 722 vs 622 so I would check that but definitely most likely cause is bad cable or connector on the 722. Hooking directly to the TV would also answer that question.
     
  13. kklier

    kklier Cool Member

    17
    0
    Dec 19, 2007
    I have my VIP722 hooked to my Denon AVR-3806 via HDMI. Have they changed that much in two generations? No audio problems.
     

Share This Page