VIP722 slow guide response

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by PghGuy, Sep 27, 2011.

  1. Nov 28, 2011 #61 of 113
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    If they're going to play the "soon" game, I suppose I can use my secret weapon until they fix the 722 ...

    ... the 622.

    There's irony there somewhere.
     
  2. Nov 28, 2011 #62 of 113
    Lexus One

    Lexus One New Member

    3
    0
    Nov 28, 2011
    Hi guys! This is my first post here at DBSTALK. FYI, I am having this same issue with my 722K EPG and I needed a place to vent my frustration. I've had this slow EPG problem since about the end of September. It usually happens every day from early afternoon and lasts until midnight if I do nothing. If I hit the reset button on the front of the 722K, it is instantly fixed until usually the next day. If I'm lucky I might get two days in a row that it will work fine. Anyway, you can add my name to the list of dissatisfied 722 Dish customers.

    So it looks like Dish knows about this problem. So why are they not fixing it? This having to reboot all the time got old way back in October!
     
  3. Nov 29, 2011 #63 of 113
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    Welcome aboard, Lex. :D

    How interesting. A lot of you are cold-booting your 722 and the problem goes away for days. When I do it, the EPG response is lightning fast, but only for a few minutes. After that it's super slow.
     
  4. Nov 29, 2011 #64 of 113
    Michael P

    Michael P Hall Of Fame

    3,172
    28
    Oct 27, 2004
    Have you tried fresh batteries in your remote?
     
  5. Nov 29, 2011 #65 of 113
    fuzzface

    fuzzface Mentor

    44
    0
    Feb 1, 2011
    :)
    Don't start THAT question again! LOL!

    Mine is slow using front panel buttons too. Still clears up at exactly 7:30 every evening (for the most part) but goes back to slow sometime before noon the next day.
     
  6. Nov 30, 2011 #66 of 113
    olds403

    olds403 Godfather

    345
    2
    Nov 20, 2007
    I just noticed the slow guide response on my 722 in the last week or so, up until then it seemed normal. It is agonizingly slow though, I would estimate about a 2 second lapse after a button push.
     
  7. Nov 30, 2011 #67 of 113
    Grandude

    Grandude RichardParker II

    939
    13
    Oct 21, 2004
    I'm just reporting in to say that I, too, have slow response on my 722. Mainly noticeable when I'm punching in a channel with the number buttons. New batteries, different remote, makes no difference.
    My 622, mounted next to the 722 works normally. (fast)
     
  8. Nov 30, 2011 #68 of 113
    Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    The sluggish response time with the remote is a known issue with the 722k receiver. Do you have a 722k or 722 receiver? If a 722, you may be having issues with the remote or IR interference. How old is your remote? Have you added any new electronics since noticing the slow response time? Please let me know. Thanks.

     
  9. Nov 30, 2011 #69 of 113
    GiantFan

    GiantFan AllStar

    91
    0
    Oct 31, 2006
    I understand - and agree that this might not work for everyone. I thought that I was having the slow guide problem, but apparently I was not - instead having this IR interference issue. No, I am not using RF - I am using IR with a harmony remote. I did test using the included RF remote from Dish - and that did work fine - even when the IR ones would not. I do not quite understand the technology of why using a paper to cover the IR port allows the signal - but the signal does get through the paper.
     
  10. Nov 30, 2011 #70 of 113
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    Maybe it's the thickness of the paper. :confused::)
     
  11. Nov 30, 2011 #71 of 113
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    Not until you mentioned it, Mike, with no change.
     
  12. Nov 30, 2011 #72 of 113
    Grandude

    Grandude RichardParker II

    939
    13
    Oct 21, 2004
    I have a VIP722, not a vip722K. Both remotes I tried were UHF with new batteries so my next step will be to try an IR remote.

    My problem isn't too severe but for example, if I punch in channel 205 I will often get 25 or 05. Just annoying, especially if it goes to a PPV channel or some other non subscribed channel.

    No new hardware/electronics has been added lately other than the sling adapter a few months ago. Maybe I'll try unplugging it as another test.
     
  13. Nov 30, 2011 #73 of 113
    Lexus One

    Lexus One New Member

    3
    0
    Nov 28, 2011
    Just FYI (this is for Ray C), as for the EPG on my 722K, when it runs slow using the remote control, it is also slow using the front panel buttons on the 722K. The only thing (other than waiting until apprx. midnight) that temporarily fixes this is a reboot of the receiver. Which I do by using the red reset button on the front of the 722K. Then the problem usually returns the next day at around 1pm.
     
  14. Nov 30, 2011 #74 of 113
    Presence

    Presence Godfather

    361
    0
    Mar 14, 2004
    So... when is that software update due? It seems odd that Dish would have a fix ready to go . . . then hang onto it like it was money.
     
  15. Dec 1, 2011 #75 of 113
    slickshoes

    slickshoes Legend

    261
    1
    Sep 20, 2009
    Southern...
    They are obviously having big problems fixing this issue, as others have said it started probably six months ago, they are well aware of it, and have released 3 or 4 updated firmwares and it has not helped, I like many, may consider other options, especially Direct, a 5 tuner whole home HD DVR with a beautiful HD guide sounds awfully nice. Unless Dish has gone back to the drawing board, the Xip combo has nothing on this...
     
  16. Dec 1, 2011 #76 of 113
    rick999

    rick999 New Member

    3
    0
    Nov 27, 2011
    Every time I hear the "fresh batteries" suggestion, I want to explode. Bad enough that I have to endure 30 minutes of foolishness going through the scripted nonsense of Dish's Mumbai support division and the their local script readers.

    You are right, this is getting "OLD". This problem first surfaced about 9 month ago. I reported it way back then, and just lived with it, because it was a choice of which agony to endure....Dish support, or slow response with the remote.

    Of COURSE fresh batteries are NOT going to work when it is a slow response.

    Only logic is necessary to figure out that once you press the button and then release it, and then 3 seconds later the menu comes up......that has NOTHING to do with fresh batteries!!!

    Does anyone believe that putting fresh batteries in the remote will increase the beam of light???? Holy Cow.....the speed of light is the speed of light, and no magical battery is going to work!

    I wonder if Dish executives understand the THOUSANDS of dollars their support minions are spending sending out NEW remotes, even when I tell them it is a WASTE OF TIME AND MONEY!!!

    I have 3 new remotes now.....I just gave up and figured what the hell....keep on sending them....its free and I can always sell them on ebay!

    The money they are spending on remotes, they could hire a whole team of engineers to fix the problem.

    The IDIOSY of today in full motion!
     
  17. Dec 1, 2011 #77 of 113
    conradv

    conradv New Member

    8
    0
    Nov 1, 2011
    It's so frustrating hearing "we're working on it" over and over again, but I guess I'll live with it until I switch over to DirecTV... just like my buddy did last week because of this issue.

    If I know 1 person that did, i'm sure there are thousands that have had enough and thrown the damn thing in the trash.

    Wouldn't you think that Dish would work just a tad bit harder on the problem?
     
  18. Dec 1, 2011 #78 of 113
    Henry

    Henry Retired Member

    3,588
    64
    Nov 15, 2007
    Pine, CO
    It is frustrating, conradv.

    I'm aware of a number of "issues" that are "known" to Dish, but I hardly think that going over to the other side will get you anywhere ... except perhaps having to deal with whatever "issues" are "known" to them.

    When a company competes in this industry like Dish does, it has to operate on the cutting edge. Some functionality works flawlessly while others don't, or cause other issues as a result. At least they acknowledge knowing about them and are working on correcting them. I'm pretty sure the other company is acknowledging their problems while working to resolve them.

    We (the subscribers) are an important part of the process because we get to be heard even when using someone else's medium.

    But, leave if you must. Just don't expect panacea when you get there.
     
  19. Dec 2, 2011 #79 of 113
    conradv

    conradv New Member

    8
    0
    Nov 1, 2011
    Oh I wouldn't expect panacea, but at least my 2 friends' DTV menu systems actually work.

     
  20. Dec 2, 2011 #80 of 113
    Grandude

    Grandude RichardParker II

    939
    13
    Oct 21, 2004
    I'm just reporting in to say that I, too, have slow response on my 722. Mainly noticeable when I'm punching in a channel with the number buttons. New batteries, different remote, makes no difference.
    My 622, mounted next to the 722 works normally.
    (fast)


    After a few tests I've found that my problem is related to the UHF remotes. I switched to an IR remote and the 722 is now responding normally when I key in a channel, same as the 622 is.

    I tried unplugging the sling adapter to see if it was in any way connected to the problem but it made no difference.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements