DBSTalk Forum banner
1 - 20 of 76 Posts

· The Shadow Knows!
Joined
·
36,634 Posts
Discussion Starter · #1 ·
This is the official Issues and Discussion thread for the Spring 2012 release for HR34. This release does not have the HD GUI.

Release notes: http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=202927

We ask that you keep polite and focused within this thread, and post as much detail as possible. If your receiver is set up for network issue reporting, please post the key generated by the receiver.

Being part of the DBSTalk community means working together to help each other document issues and come up with solutions. While everyone gets upset from time to time, this is not the appropriate place for vents or rants. All off-topic posts and discussion will be deleted.

Thanks!
 

· Godfather
Joined
·
433 Posts
Thanks Stuart, the old thread was getting pretty long in the tooth.

Issues with 0x04cd

Audio with native turned on. Switch from HD to SD or sometimes in SD only the audio drops out.

Kudo for new software. Finally the beginning of shows are recorded. You have to rewind to get it but at least it is there. Old software missed beginning of most shows.
 

· Legend
Joined
·
115 Posts
Not sure if this is a known issue as I just noticed it tonight and don't recall reading it before:

I've noticed that shows which are downloaded by my Nomad show up as not being new in the HR34's list. (i.e. they look like shows which have already been viewed--they show up in gray and are not counted as being new in the "x New/x Total" count.)
 

· Icon
Joined
·
880 Posts
Had a tuner freeze up on me just now. I was watching a hockey game and missed a goal. I rewound to the goal then fast forwarded to the "live" tv and it froze when it reached the end. No sound the the picture was frozen, like I had hit the pause button, but I didn't(it also showed the play arrow onscreen, not the pause icon). Hitting pause or play did nothing.

I could swap to the other tuner without issue, but when I swapped back, it was still frozen. The only way to get it going again was to change the channel and then come back to that channel.
 

· Hall Of Fame
Joined
·
3,914 Posts
I was using double play today on my HR34 and when I switched to the tuner that was buffering, the screen was gray. The status bar showed 30+ minutes of green buffer, but it wouldn't move from the first minute. When I tried to fast forward or rewind, it wouldn't move. Had to enter the channel # in again and it started playing from that point forward.
 

· Cool Member
Joined
·
23 Posts
While watching a PPV VOD, the movie would skip ahead a few minutes. Did this multiple times during playback, usually around the "tick" mark in the status bar. Even after rewinding, those skipped parts would not play.
Also, when watching a recorded show, if you pause the show, it will un-pause and continue playing by itself.
And I experienced the loss of audio for 3 or 4 seconds after you un-pause a recorded show.
 

· New Member
Joined
·
9 Posts
While watching and catching up with a show that is recording, the playback will stop when the end of recording occurs. There is no way to "resume" and I have to re-start and fast forward to the point where I was watching.
 

· Icon
Joined
·
880 Posts
TScottTX said:
While watching and catching up with a show that is recording, the playback will stop when the end of recording occurs. There is no way to "resume" and I have to re-start and fast forward to the point where I was watching.
This sounds exactly like the issue I mentioned a couple posts up, except I wasn't actually recording the show(although the buffer was recording).
 

· Godfather
Joined
·
433 Posts
Not sure if it will work for all of you with the weird pauses, gray screen, lack of audio etc. Someone on the original thread said turn off native. I turned off native and those problems went away.
 

· Icon
Joined
·
880 Posts
So, went to bed last night and my HR34 was seeing my other 3 receivers fine. Came home from work today and it was only seeing 2 of my 3 receivers. It lost connection to one of my 2 HR24-500's. However, while the HR34 was not seeing the one HR24-500, that HR24-500 COULD see the HR34.
 

· Legend
Joined
·
149 Posts
grey screen issue coming off pause, I have had my HR34 for almost a month now and have had no issues, last night I was watching american Chopper and put it in pause, switched to live TV then when I can back to the recorded program I got the grey screen and an unresponsive remote, tried a menu reset but it would not work, had to do an rbr, I am using HDMI and native is off
 

· Icon
Joined
·
880 Posts
usnret said:
Chuck - did the 24 that lost the 34 have the power saver turned on by any chance??
No it didn't. That HR24 had power save turned off. What's funny is my second HR24, DID have power save turned ON(forgot to turn it off when I got it on Monday) and that one did NOT lose connectivity with the HR34.

I rebooted the HR34 yesterday and it began seeing all 3 receivers again. I'll check tonight when I get home and see if it still sees all 3(it did continue to see all 3 till I went to bed at about midnight last night).
 

· Godfather
Joined
·
433 Posts
Jerry_K said:
Thanks Stuart, the old thread was getting pretty long in the tooth.

Issues with 0x04cd

Audio with native turned on. Switch from HD to SD or sometimes in SD only the audio drops out.

Kudo for new software. Finally the beginning of shows are recorded. You have to rewind to get it but at least it is there. Old software missed beginning of most shows.
I guess I posted too soon. Once again the beginning of programs are being cut off. Too much of following program on recordings and many missing openings on recordings.

I hate to have to manually record 89 series links.
 

· AllStar
Joined
·
117 Posts
Jerry_K said:
I guess I posted too soon. Once again the beginning of programs are being cut off.
And this does NOT happen on your HR24 Jerry?
(Just trying to be thorough and make sure it is solely an HR34 issue.)

(I would love to get an HR34 for the 5 tuners and 100 Series Links but NOT with all the problems people are reporting - and still reporting after the latest software update.)
 

· Legend
Joined
·
238 Posts
"sigma1914" said:
The 34 really misses the beginning of every recording for everyone?
Not for me yet. I did have the issue where my He24 could see the HR34 but not the other way around, but that seemed to correct itself the day after install. Looking forward to getting the HD GUI hopefully soon.
 
1 - 20 of 76 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top