DBSTalk Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

· Cool Member
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I am having blockiness and pixelization problems when I watch my HD locals. All other channels show no problems at all, just when watching my Houston locals. I have a slimline dish and my receiver is a HD DVR HR20 - 100.

In checking this forum I learned that my locals are on 103. My signal strengths for the 103 are

1-8 0 0 0 0 0 0 n/a n/a
9-16 n/a n/a n/a n/a n/a n/a 0 98
17 - 24 98 48 86 97 0 0 88 86
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a

It seems really odd that 1 through 6, 15, 21 and 22 read zero and that 18 reads only 48.

Do you all think I need to have my dish alignment checked? Thanks.
 

· Registered
Joined
·
5,530 Posts
thptrek said:
I am having blockiness and pixelization problems when I watch my HD locals. All other channels show no problems at all, just when watching my Houston locals. I have a slimline dish and my receiver is a HD DVR HR20 - 100.

In checking this forum I learned that my locals are on 103. My signal strengths for the 103 are

1-8 0 0 0 0 0 0 n/a n/a
9-16 n/a n/a n/a n/a n/a n/a 0 98
17 - 24 98 48 86 97 0 0 88 86
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a

It seems really odd that 1 through 6, 15, 21 and 22 read zero and that 18 reads only 48.

Do you all think I need to have my dish alignment checked? Thanks.
You are posting the signals from 103(s) which are all spotbeams, only one or possibly two of which are pointed towards Houston which is why you see all the low and zero signals. It looks like Houston locals are on TP20 which has a strong signal. You can't use 103(s) as a guide to alignment. Post back with all your signals on the 103(c) signal strength screen, and for BOTH tuners; that will tell us if your dish is correctly aligned on the 103 slot.
 

· Cool Member
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thanks. My signals from 103 (c) Tuner 1

1-8 85 93 89 93 86 93 87 93
9-16 86 93 91 94 88 95 n/a n/a
17-24 97 n/a n/a n/a n/a 97 n/a n/a
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a

Tuner 2

1-8 65 95 92 93 86 93 89 93
9-16 86 93 91 94 88 95 n/a n/a
17-24 98 n/a n/a n/a n/a 97 n/a n/a
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a
 

· Registered
Joined
·
5,530 Posts
thptrek said:
Thanks. My signals from 103 (c) Tuner 1

1-8 85 93 89 93 86 93 87 93
9-16 86 93 91 94 88 95 n/a n/a
17-24 97 n/a n/a n/a n/a 97 n/a n/a
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a

Tuner 2

1-8 65 95 92 93 86 93 89 93
9-16 86 93 91 94 88 95 n/a n/a
17-24 98 n/a n/a n/a n/a 97 n/a n/a
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a
Those are good signals (tuner 2 TP1 is low, but I suspect if you check it again it will be OK). That means that your problem is not caused by low signal strength, unless it is an intermittent problem caused by a bad connector. .
Is it happening on all local HD or just specific stations?
 

· Cool Member
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #6 ·
texasbrit said:
Those are good signals (tuner 2 TP1 is low, but I suspect if you check it again it will be OK). That means that your problem is not caused by low signal strength, unless it is an intermittent problem caused by a bad connector. .
Is it happening on all local HD or just specific stations?
It happens on all with the most pronounced problems on the local Fox affiliate. I am not losing the total signal it just gets all blocky, pixelated with audio dropouts.

I check my Sat 99 and got

99(c)

1-8 94 95 91 95 91 95 90 93
9-16 91 95 89 91 95 95 n/a n/a
17 - 24 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a

99(s)

1-8 0 0 76 18 96 0 n/a n/a
9-16 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a
17 - 24 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a
25 - 32 n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a n/a
 

· Legend
Joined
·
162 Posts
Make sure there are NO devices in line between the dish and receivers. Diplexors, old switches, surge protectors, and anything else inline can cause weird intermittent problems with HD, sometimes just locals. I've seen 1 case in particular where the customer got every mpeg4 channel except HD locals. It was because the installer left 1 diplexor in the attic from the OTA, even though he had removed the one at the receiver.
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top