DBSTalk Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

·
AllStar
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I just upgraded from an HR20 to an HR23 and now none of the HD channels are coming in. I'm not sure if the satellite setup is wrong, but the DVR is set to 720p but none of the channels in the guide show as HD (or in the channel edit list).

Help!
 

·
Geek til I die
Joined
·
9,821 Posts
ODiN91 said:
I just upgraded from an HR20 to an HR23 and now none of the HD channels are coming in. I'm not sure if the satellite setup is wrong, but the DVR is set to 720p but none of the channels in the guide show as HD (or in the channel edit list).

Help!
Take off the BBC's if you have them on the coax cables where they plug into the receiver. The HR23 has a wideband tuner and does not use them.

Also make sure you have it set to Hide SD duplicates, and the correct satellite dish type is set up.
 

·
AllStar
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Already took off the BBCs and settings appear to be correct. I've tried a few satellite configs but same result. SD only.

I really don't know what satellite config I have, but not sure how I'd find out or if HD is limited to certain ones.
 

·
Premium Member
Joined
·
25,284 Posts
ODiN91 said:
Already took off the BBCs and settings appear to be correct. I've tried a few satellite configs but same result. SD only.

I really don't know what satellite config I have, but not sure how I'd find out or if HD is limited to certain ones.
Have you rerun satellite setup? Does it see the sats at 99 and 103?

Also, go into settings, and what firmware is it running?

Have you done a refresh of services from the web site?

Its also possible they screwed up when switching your account and forgot to re add HD access if your old unit was the main unit on the account.
 

·
AllStar
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I don't see where to check if I see sats at 99 and 103? I try to +/- where it says 101 but it doesn't give me any more options.

I don't see firmware version, but the software version is 0x4d1 updated yesterday at the time I set it up.

HD package looks like it is still showing up on my account online as "Activated". I just tried a reauthorization from the DTV site, so we'll see if that helps.

Thanks for the suggestions.

inkahauts said:
Have you rerun satellite setup? Does it see the sats at 99 and 103?

Also, go into settings, and what firmware is it running?

Have you done a refresh of services from the web site?

Its also possible they screwed up when switching your account and forgot to re add HD access if your old unit was the main unit on the account.
 

·
Legend
Joined
·
188 Posts
ODiN91 said:
I don't see where to check if I see sats at 99 and 103? I try to +/- where it says 101 but it doesn't give me any more options.

s.
If you can't +/- to any other satellite than 101, your setup isn't correct.

it sounds like you need to go back a screen in the setup menu where it says Repeat Sat Setup and go through the procedure

Menu -- Sat&Ant -- Repeat Sat Setup
 

·
AllStar
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Dish Type says Round 18".... which is what I have set in the sat setup. I also tried toggling the switch type but only Multiswitch works.

All the channels appear to be there, but they come in at SD. Also should note it's not my TV since I don't see any of the 'HD' labels on the channels in the guide either...

Looks like I got the new UI upgrade as well but no change.
 

·
MANC
Joined
·
1,510 Posts
In order to receive the HD channels the dish type must be set to slimline3/5 depending on which you have. To rerun setup menu/setup/satellite.
 

·
AllStar
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter · #11 ·
When I try setting the dish type to Slim3 or 5, I get errors at 103 degrees and the setup fails.

The dish was the preexisting dish which was professional installed over 5 years ago.
 

·
Legend
Joined
·
136 Posts
"ODiN91" said:
When I try setting the dish type to Slim3 or 5, I get errors at 103 degrees and the setup fails.

The dish was the preexisting dish which was professional installed over 5 years ago.
Ignore the error and continue until you can browse the guide. This should allow the HD channels to populate in the guide. Check your HD channels and locals.

It can report an error if the signal for 103 is missing or just lower than the ideal level (which means the dish may need aligned or obstructed)
 

·
Godfather
Joined
·
506 Posts
ODiN91 said:
I just upgraded from an HR20 to an HR23 and now none of the HD channels are coming in. I'm not sure if the satellite setup is wrong, but the DVR is set to 720p but none of the channels in the guide show as HD (or in the channel edit list).

Help!
I assume you already had HD and that your set can display a 720P signal and that you are connected via HDMI, or component cables. If all is true, contact tech support.
 

·
Premium Member
Joined
·
25,284 Posts
"ODiN91" said:
Dish Type says Round 18".... which is what I have set in the sat setup. I also tried toggling the switch type but only Multiswitch works.

All the channels appear to be there, but they come in at SD. Also should note it's not my TV since I don't see any of the 'HD' labels on the channels in the guide either...

Looks like I got the new UI upgrade as well but no change.
As others have said round dish won't work. you need to have a realignment if it's out of line to much.
 

·
AllStar
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter · #15 ·
OK, I set the dish type to Slim 5 and clicked continue in spite of the failure for 103, and I seem to be getting my channels! I've never had a problem with signal or channels in the past and the dish hasn't moved... but when I did the signal strength test it was still in the 80-90% mark for 103.

Anyway, thanks for all the help everyone!!
 
1 - 15 of 15 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top