DBSTalk Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

· Mentor
Joined
·
32 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 500GB Maxtor One-Touch 4 hooked to my VIP622. Works fine except for one big thing. I always have to do a hard reset (holding power button on unit for ten seconds) of my 622 to get it to be able to communicate with the drive. If I try the drive without a hard reset it says things "there was a problem accessing the USB device" or "the USB device is in use by the other TV."

Anyway to fix this, or do I just have to keep reseting everytime I use the drive for the rest of my life?
 

· Hall Of Fame
Joined
·
1,105 Posts
Do you get the same message when the 622 is in single-mode?

You may want to try doing a hard-reset...pulling the 622 A/C power, waiting 10 seconds, and then plugging it back in.

FYI, a front-panel reset is a soft-reset, and does not always clear everything a hard reset may.
 

· AllStar
Joined
·
95 Posts
If this is the same model I have. I believe It's made by seagate and has the same problem as they do. You have to use the PC utility that came with it to set the sleep timer to never. Should work fine after that. Mine did.
 

· Mentor
Joined
·
44 Posts
Yes, I second that.... If the Sleep timer is on, you have to turn it off using the utility software. Then it will not go into sleep mode (but, if you don't care, I used to just be able to un-plug the HDD from the power source and let it re-boot... then I could see it, but that was on a 722...)
 

· Mentor
Joined
·
32 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Got a VIP722 up and running (my 622 went upstairs to my new bedroom TV) and the problem with the external drive didn't change. I confirmed that unplugging and re powering up the drive does fix the problem, but it's, of course, a hassle.

Hadn't seen this suggestion re: the sleep time until today. Will try that ASAP. Is there a simple utility to download, or do I actually need to find the disc that came with my drive (somewhere in my crawl space)?
 

· Hall Of Fame
Joined
·
2,010 Posts
Most drive makers put the software on their web sites. Look at the site for whoever made your drive and download it from there if that's easier than finding the original CD.
 

· Hall Of Fame
Joined
·
1,234 Posts
It was stated on the last Tech Chat that the Seagate problem is being addressed in the next software version, slated to start downloading 11/20.
 

· Registered
Joined
·
3,469 Posts
olguy said:
It was stated on the last Tech Chat that the Seagate problem is being addressed in the next software version, slated to start downloading 11/20.
A new software version. I just felt a twinge in the pit of my stomach. I wonder if we'll all be "giving thanks" for this one. Turkey anyone?
 

· Hall Of Fame
Joined
·
15,556 Posts
TulsaOK said:
A new software version. I just felt a twinge in the pit of my stomach. I wonder if we'll all be "giving thanks" for this one. Turkey anyone?
Yeah, when the fix is for an EHD by brand and it isn't your brand one tends to get a little paranoid. As they say, just because your paranoid....

Think I'll make sure none of my WD EHDs are plugged into my 722 overnight.
 

· Godfather
Joined
·
288 Posts
azcoronadog said:
Turning off the sleep mode seems to have fixed the issue.
Thanks for the tip!
can you reset the sleep mode after you already have shows loaded on the hard drive? i bought the maxtor 4 500 gig last month and like to change the sleep mode-but i already have a bunch of shows on it- if you can change it without loosing your shows just how do you do it?
thanks!
 

· Godfather
Joined
·
288 Posts
i just tried hooking up my maxtor onetouch 4 to my desktop to disable the sleep mode and it's not being recognized. i tried with three different computers - no luck to get the maxtor software to launch. at first when i hook it up i get 'new hardware found' followed by a balloon stating "maxtor" but again the software doesn't load. any ideas? i want to disable the sleep mode as above... when i first got the maxtor i hooked it up directly to my 722 - and there are shows on it.

any help would be appreciated!
 

· Godfather
Joined
·
288 Posts
P Smith said:
If you could - open the enclosure, remove HDD from it and connect it directly to your PC before run Maxtor utility.
thanks - how is that different that just hooking it up? i'm not a computer wiz (obviously) but curious...
i thought the maxtor software was supposed to launch automatically once connected to the computer - mine doesn't launch

thanks again
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top